Atrodo šiek tiek klišai, bet pasak japonų, tai veikia puikiai: „beveik gyvūnas“ dar geriau už katę? (Video)  (2)

Ji švelni, niekada nesidrasko ir niekada nepaliks jūsų. Nes ji – robotas. „Yukai Engineering Co“ praėjusią savaitę Japonijoje pristatė „Qoobo“ - robotą-katę, skirtą tiems, kurie nori naminio gyvūno, bet dėl kokių nors priežasčių negali tokių laikyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Yukai Engineering Co“ praėjusią savaitę Japonijoje pristatė „Qoobo“ - robotą-katę, skirtą tiems, kurie nori naminio gyvūno, bet dėl kokių nors priežasčių negali tokių laikyti.

Žinoma, kai kas pasakys, kad toks kilogramą sveriantis pliušu aptrauktas kamuolys su judančia uodega nė kiek nepanašus į katę, nes nemiaukia, neparneša namo sumedžiotų paukščiukų ir įsižeidęs neprišlapina šeimininkui į batus, bet robotas, kaip ir tikras gyvūnas, reaguoja į skirtingų tipų prisilietimus ir glostymą – priklausomai nuo judesių, stebėtinai realistiškai judina uodegą ir vibracija imituoja murkimą.

Pats pavadinimas kildinamas iš prancūziško žodžio la queue, (liet. uodega), sujungtu su „robot“ - ir uodega šiame įrenginyje tikrai svarbi: dauguma kačių uodegos judesiais išreiškia savo būsenas, bet jos ne visada būna teigiamos.

Tuo tarpu „Qoobo“ yra perdėm pozityvus robotas, ir niekada nerodys susierzinimo ar pykčio. Kūrėjų pranešime teigiama, kad jie ilgai dirbo prie idealaus roboto svorio ir dydžio, taktiliniais (lietimo) pojūčiais sukeliamo malonumo efekto ir realistiškų uodegos judesių.

Tai – ne pirmasis Japonijoje sukurtas robotas, kuris gali būti naudojamas terapijai. Darbui su autizmu bei senatvine silpnaprotyste sergančiais žmonėmis yra sukurtas robotas-ruonis „Paro“, kuris taip pat aktyviai reaguoja į prisilietsidraskoimus ir jų tipą (net ir mušimą), ir gana sėkmingai imituoja mielo ruonių jauniklio tiek išvaizdą, tiek elgesį. „Qoobo“ prekyboje pasirodys kitąmet, ir galima bus rinktis iš dviejų kailio spalvų: pilkos „Husky gray“ ir rudos „French Brown“. Robotas kainuos apie 100 dolerių.

Daug? Bet pagalvokite, kiek sutaupysite, nes nereikės pirkti kačių ėdalo, smėliuko, o taip pat išvengsite brangių veterinaro paslaugų!

„Qoobo“ video siužete

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(5)
(9)
(-4)

Komentarai (2)