Rusų snaiperių mokykla džiaugiasi nauju ginklu - amerikiečiams teks keisti taktiką  (9)

Rusijos karinės pajėgos garsėja savo šauliais. Visgi, iki šiol rusų snaiperiai buvo gana nesunkiai neutralizuojami šiuolaikinės karybos priemonėmis. Visgi, pasirodė pranešimų, kad naujas šautuvas keičia visas normas, įskaitant ir saugius atstumus mūšio lauke, ir JAV šiose lenktynėse lieka pralaimėtoja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„T-5000 Točnost“, gaminamas kompanijos „Orsis“, yra labai pavojingas ginklas rusų snaiperių rankose. Jis ne tik keičia pačių Rusijos pajėgų taktiką, bet ir atsilieps JAV ir kitų šalių pratyboms. Kodėl?

Įprastai rusų snaiperiai mūšyje išsidėsto trimis linijomis, jei tai leidžia vietovės reljefas. Toliausiai esantys snaiperiai yra patys geriausi, tačiau ir jie nėra taip jau toli - jų veiksmingumas siekia 700-800 metrų. Visgi, „T-5000 Točnost“ šią doktriną keičia labai stipriai - trečioji eilė veiks labai efektyviai būdama net dviejų kilometrų atstumu nuo taikinio. Tai rusų snaiperius pavers pranašiausiais šauliais, su kuriais JAV teoriškai kada nors gali tekti susidurti.

Aišku, tikimasi, kad JAV ir Rusija akis į akį taip niekada ir nestos. Tačiau šie šautuvai jau naudojami ir Ukrainoje, ir Artimuosiuose Rytuose. Anksčiau naudoti „Dragunov“ nebuvo išskirtinai geri, turėjo daug silpnų vietų ir dažnai pasižymėjo prast optika. Tuo tarpu „T-5000 Točnost“, vertinant objektyviai, yra labai tikslus ginklas, pasižymintis didžiuliu taiklaus šūvio nuotoliu ir išskirtine surinkimo kokybe.

Tai buvo pasiekta iš Vokietijos, Austrijos ir JAV importuoto metalo, ypatingai tikslių apdirbimo staklių, griežtos kokybės patikros ir naujo kalibro dėka. „T-5000 Točnost“ šaudys „.388 Lapua Magnum“ amunicija, kuri yra galingesnė, todėl tolimesni šūviai yra taiklesni. Kalbama apie taiklų ir patikimą šūvį 2000 metrų atstumu. Tai keičia viską.

Jei peržiūrėtumėte rekordus, pamanytumėte, kad 2 km nėra toks jau įspūdingas rodiklis. Dar šių metų gegužę buvo pasiektas rekordas, kuomet taikinys buvo nukautas iš 3 540 atstumo. Visgi, kuomet kalbama apie taiklumą, rusų snaiperių mokykla ir 2 km atstumu yra per daug pavojinga. Kol kas „T-5000 Točnost“ ginklų pagaminta nedaug. Visgi, jie po truputį jau randa kelių į mūšio laukus.

JAV turi būdų kovoti su snaiperiais. Vos tiek jiems pasireiškus, į įvyko vietą gali būti pasiunčiami dronai, puolimo teritoriją prieš operacijas gali būti išžvalgoma, o ir JAV snaiperiai nėra prasti. Visgi, rusų ekspertai teigia, kad naujasis ginklas leis demobilizuoti priešo karius ir juos vėliau sunaikinti kitomis priemonėmis. Kitaip tariant, į artėjančius karius būtų paleisti keli šūviai, kurie tikriausiai nukautų ar bent jau sužeistų kelis žmones ir jiems tektų slėptis. Kiekvienas jų judesys sukeltų dar vieną šūvių bangą ir kariams tektų slėptis priedangoje, kur juos galiausiai užkluptų artilerijos ar aviacinė ugnis.

Tai koks sprendimas? Kol kas nėra jokio. Tačiau amerikiečiai irgi nesnaudžia ir jei yra problema, ją bus bandoma išspręsti. Bet ar ji tikrai yra? „T-5000 Točnost“ yra gaminamas labai mažais kiekiais. Kita vertus, į snaiperių rankas tuoj paklius ir „Sumrak“ galintis taikinius pašalinti ir iš dar didesnio atstumo. Panašu, kad teks keisti taktiką ir dar labiau pasikliauti žvalgyba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(51)
(39)
(12)

Komentarai (9)