Pamenate tą rusų sraigtasparnį „Zapad2017“ pratybose apšaudžiusį civilius? Atskleista, kad jis pridarė ir daugiau nuostolių  (1)

Bendrų Rusijos ir Baltarusijos karinių pratybų „Zapad-2017“ metu sraigtasparnis Ka-52 ne tik atsitiktinai iššovė į civilių žiūrovų pusę, bet vėliau pridarė dar ir papildomų nuostolių nusileidęs.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad vėliau sraigtasparnis apgriovė Puškino karinio aerodromo sandėlį. Tai pirmadienį atskleidė Rusijos leidinys RBK, remdamasis dviem šaltiniais. Skelbiama, kad abu incidentai įvyko rugsėjo 16 dieną. Abiem atvejais tas pats sraigtasparnis esą iššovė atsitiktinai.

Iš pradžių vos pavyko išvengti rimtesnės nelaimės, kai sraigtasparniui Ka-52 Leningrado srities Lugos poligone 50 metrų aukštyje skriejant 200 km/h greičiu, sutriko ginklų sistema ir buvo iššauta nevaldoma aviacinė raketa S-8. Jai sprogus, nepatvirtintais duomenimis, buvo sužeisti trys ant žemės pratybas stebėję asmenys.

Rusijos gynybos ministerija pripažino, kad sraigtasparnis Ka-52 buvo patekęs į nemalonų incidentą, tačiau neva „kitu laikotarpiu“ ir be aukų.

Apie ką anksčiau nebuvo žinoma, kad tas pats sraigtasparnis po poros valandų, jau nusileidęs Puškino aerodrome, dėl aptarnaujančio personalo klaidos iššovė dar kartą.

RBK šaltinių teigimu, antrasis incidentas įvyko tuo metu, kai sraigtasparnio pilotai jau buvo nuo jo pasitraukę. Vienas iš technikų, atlikdamas ginkluotės sistemų apžiūrą, prieš paspaudamas 30 mm automatinės patrankos nuleistuką, pamiršo nuleisti saugiklį. Ginklo vamzdyje buvęs sviedinys iššovė, pataikė į šalia buvusio sandėlio sieną ir ją apgriovė.

RBK kreipėsi į Rusijos gynybos ministeriją komentaro, tačiau atsakymo nesulaukė.

Plačiai nuskambėjęs incidentas vaizdo įraše

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(29)
(4)
(25)

Komentarai (1)