Pietų Korėja pagal Izraelio modelį kuria naują ginklą, kuris padės įveikti Š. Korėją: skirtas žvalgybai, bet kritiniu atveju bus naudojamas ir puolimui  ()

Nors galingiausios pasaulio šalys tvirtina, kad visomis pastangomis siekia taikos, bet to pačiu metu nėra atsisakoma naujų ginklų kūrimo ir senųjų tobulinimo. Naujausias to pavyzdys – Pietų Korėja, kuri pranešė apie kūrimą naujo karinio būrio, kuris galėtų smogti Šiaurės Korėjos ginklams arba tinklams, rašo news.com.au.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pietų Korėjos kariuomenė planuoja pradėti naudoti apginkluotus dronus, kurie gali tapti pergalę lemiančiu veiksniu ateities kovose. Tikimasi, kad ši naujovė pirmiausiai leis sumažinti branduoliniais ginklais apsistačiusios Šiaurės Korėjos grėsmę.

Pietų Korėjos naujienų agentūra „Yonhap“ praneša, kad naujieji dronai taip pat sustiprins ir žvalgybinius pajėgumus, tad naująjį armijos dalinį tikimasi pradėti naudoti jau 2018 metais. Taip pat tvirtinama, kad čia naudojamos technologijos bus kuriamos pagal Izraelio modelį.

„Kritiniu atveju „būrys“ bus naudojamas ir puolimui“, - sako neįvardytas šalies pareigūnas.

Ekspertų teigimu, ginkluoti dronai gali būti naudojami puolant karinius, infrastruktūros ir ryšių taikinius pačioje Šiaurės Korėjoje.

Ekspertas Malcolmas Davisas, dirbantis „Australian Strategic Policy Institute“ sako, kad paviešinta Pietų Korėjos idėja yra labai įdomi. Anot jo, kontroliuojami dronų būriai tikrai gali tapti esminiu ginklu ateityje. Vienintelis jam kylantis klausimas yra dėl tokių dronų kontrolės.

„Tai su fizika susijęs klausimas. Kuo mažesnė pati platforma, tuo mažiau energijos ji turi, tai reiškia, kad yra ribotas tokio „naujojo ginklo“ greitis, manevringumas ir atstumas, kurį jis gali nukeliauti. Taigi, tokie dronai negali būti leidžiami iš Pietų Korėjos – jie turės būti nugabenti arti taikinio. O tuomet kaip tie dronai vieningai reaguos į taikinį? Tai įmanoma tik tada, kai jie dalintųsi informacija ir „koordinuotų veiksmus“. Vadinasi tokiu atveju reikalingas dirbtinis intelektas, o kol kas dronai yra palyginti visai paprasti. Vis tik tai nėra neįmanoma misija – gali būti, kad per artimiausius 10 metų įvyks koks nors proveržis“, - aiškina ekspertas.

Vis tik, pasak eksperto, kol kas yra pigiau naudoti raketas nei dronus.

Šiaurės Korėjos Kim Jong-uno nurodymu vykdomi raketų ir branduolinio ginklo bandymai sukėlė aliarmą visame pasaulyje. Šių metu lapkričio 29 režimas iš bandė naujo tipo tarpkontinentinę balistinę raketą „Hwasong-15“. Paleista raketa nuo paleidimo vietos nuskriejo 960 kilometrų ir nukrito Japonijos jūroje. Raketa, galinti pasiekti taikinius už 13 tūkst. kilometrų, gali lengvai pasiekti ir JAV teritoriją.

Tuo pačiu metu Pietų Korėja rengia ir ypatingąjį būrį - „Spartan 3000“. Seulas tikisi, kad toks būrys turėtų priversti susimąstyti Šiaurės Korėją ir atgrasyti ją nuo puolimo. Šis būrys ruošiamas ne sunaikinti Šiaurės Korėjos lyderį, bet „atkirsti jį nuo valdžios ir branduolinių ginklų bei karinių pajėgų kontrolės“. Būrys bus pilnai pasiruošęs veikti iki metų galo – susiruošti į misiją jis galės per 24 valandas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(13)
(0)
(13)

Komentarai ()