Pasaulio sveikatos organizacija rengia pareiškimą dėl kompiuterinių žaidimų ir tai sukėlė daug neigiamos reakcijos - kas vyksta ir kodėl tai taip pavojinga?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2018-01-05 12:46
Tai ir knygu skaitymas toks pat žalingas gali būti, kaip ir kopiuteriniai žaidimai ir ypač jei tai menkavertė grožinė literatūra.
peeplt 2018-01-05 15:57
Pagaliau žmonos oficialiai galės mus vadinti ligoniais.
SaMaras 2018-01-05 16:25
greičiau patys galėsim vadinti save ligoniais, juk lengviau pasakyt, kad as ligonis ir man reikia gydymo, negu savo noru atsisakyti kažko kas teikia malonumą.
Rukis 2018-01-05 16:27
Kažkoks būrimas lygioje vietoje. Bet kokia veikla gali būti žalinga, jei tik ja užsiimi. Kaip pavyzdį nueikit į sporto salę, pamatysit ką reiškia sportavimo priklausomybė, kai ten grynus baltymus ėda ir druskų mišinius geria kibirais. Viskam yra ribos.
Denis_LT 2018-01-05 16:50
Zmones ka jus snekiat jie kalba ne apie tai, kad kompiuteris pats kenkia jie kalba apie tai kad tai tampa kaip narkotikas, o apie knygas jos bent ka nors teigiamo daro ... patikek prie knygu neprirantama kaip prie kompo
Shinigami 2018-01-05 19:43
Kai kurie žaisdami numiršta? Kur daugiau numiršta per metus? 1) Žaidžiant kompiuterinius žaidimus. 2) Sportuojant. 3) Užsiimant ekstremalių sportu. 4) Užsiimant seksu. Žaidimai smegenyse sukelia tokias pat reakcijas kaip ir narkotikai? O kokias reakcijas smegenyse sukelia tokia veiksla? 1) Sportavimas. 2) Ekstremalus sportas. 3) Seksas. Nuo ko dauguma žmonių yra labiau priklausomi? 1) Nuo kompiuterinių žaidimų. 2) Nuo sekso.
zet 2018-01-05 21:19
Pritariu. +100. Ir dar pridursiu, perlenkti lazda galima del bet ko ir bet kur.
zet 2018-01-05 21:21
Kad pats neskaitai, tai sneki. Kiti negali nieko daryti, kol neperskaito knygos.
AAA000 2018-01-06 01:12
Kazkada losiau Lineage gal 3+ metu is eiles. Visa beveik laisva laika skirdavau ir net miego saskaita. Kompa galingesni vis tobulinau, kad tik nelagintu, daugiau galeciau botu valdyt ir pan. Kad net minimalus pranasumas butu Ten siaip susirenka istisos komandos zaideju ir gana idomus laiko praleidimo budas. Uzkabliuoja smegenis neblogai. Pazistami ir aplinkiniai nelabai suprato, ka ten veikiu. Idomu buvo stebet ju reakcija Bet vienakart eme ir tiesiog uzkniso. Pasidare per daug nuobodu ir meciau. Aplamai tie kompiniai zaidimai pasidare kazkokie sabloniniai, cia kaip ziuret daug paveikslu - persisotini ir tebematai tiesiog beprasme spalvu kruva... Kai kurios salys isvis savo gyvenimo stiliaus sablonine propaganda pradejo i zaidimus kist... Vnz pasidare sudas, o nebe pramogu industrija... Kai paziuriu koki slamsta dabar liaudis losia - tai regresas kazkoks...
vanduo4 2018-01-06 01:54
- Betkuri pasikartojanti veikla, neduodanti jokio progreso yra laikytina liga ar sutrikimas. Taip elgei uzstriges zmogus, nerandantis sprendimo. Pvz.: rukymas, alkoholis, narkotikai, seksas y kaire, darboholizmas, manieros, panetkes, sportavimas iki issekimo, apsipirkinejimas, skyrybos ir pan. - Kiekvienas asmuo kartodamas koky nors veiksma tuo kompensuoja kokia nors trukstama emocija. Pvz.: zaidimas kompiuteriu patenkina situacijos kontroles trukuma. Jeigu jis ta paty zaidima kartoja ir kartoja, jis turi sy sutrikima. Tai rodo jog realiame gyvenime pastoviai yra pazeidziama jo erdve. Pvz.: sugedo mano kompas. Pradejau jausti energijos pertekliu, pradejau begioti kaip kazkadais. Tiesiog nebera ka veikti - mase laisvo laiko. P.s. nusipirkau maza klaviatura ir nesuprantu kaip yjungti lietuviskas raides. OS parinkau LIT, bet klaviatura nereaguoja. Hmm. Tai tiek.
kernel_panikuoja 2018-01-06 11:18
Kai zmogus daro tai, kas jam patinka, issiskiria dopaminas, del kurio jis jaucia pasitenkinima. Bet kokia tokia veikla potencialiai gali tapti priklausomybe. Kompiuteriniai zaidimai cia ne isimtis. Kitavertus, PSO tikriausiai kalba apie tuos dalykus, kurie yra aktualiausi. Demonizuoti kompiuteriniu zaidimu nereikia, taciau kalbeti apie priklausomybes problema nuo zaidimu, smartphone'u, soc. tinklu ir kt. verta, nes tai siu dienu "rykste", ypac jaunimo tarpe.
Nerealiai 2018-01-06 11:44
Ir čia tik vienas iš pavyzdžių.
moo 2018-01-06 13:51
Na taip. O ką manai apie kiną? Jis, per savo 100+ gyvavimo metų inspiravo tūkstančius kvailysčių. Ką manai apie tas pačias knygas? Aš 10ties metų pvz., paskaitęs Vinetu, lindau į kaimynų tvartą kaime pajodinėti, tiesa, pagavo greit.
Monochamus 2018-01-06 14:26
Tiek knygų, tiek kompiuterinių žaidimų yra visokių. Pavyzdžiui, žaidimas "Civilization" akiratį praplės nepalyginamai labiau, nei kokios durnos "populiariosios psichologijos" knygos ar "kaip tapti milijonieriumi".
Monochamus 2018-01-06 14:34
Hm... Gal pradėti apie nusikaltimus, kuriuos įkvėpė tokia knygelė "koranas"? ___ Ir apskritai aš nesuprantu iš kur čia tas knygų ir žaidimų supriešinimas? Aš kažkaip sėkmingai ir knygas skaitau ir kompiuterinius žaidimus žaidžiu.
Nerealiai 2018-01-06 17:36
Nemanau, kad čia kažkas priešina. Čia kalbama apie geimerius zombius, kurie gyvenime daugiau nieko nebemato ir nebegyvena realybėje. Jei tu tai darai proto ribose, vadinasi pas tave problemos ir nėra. Tačiau kai kuriems ta problema tikrai yra, ypač kai prie kompo žmonės prasėdi 10h+ per parą tiesiog laiko praleidimui, čia neskaitau tų, kurie darbui naudoja. Atsiranda nemažai socialinių problemų, žmonės pasidaro kaip robotai.
moo 2018-01-06 18:44
Kaip ir sutikčiau, nes kai priešpastatoma knygos VS žaidimai tai, atrodytų, kad tai yra Bulgakovas ar Selidžeris prieš kokį DOOM. Bet realiai, tai viskas priklauso nuo žmogaus savybių, nuo skaitomų knygų kokybės ir nuo žaidžiamų žaidimų kokybės ir/ar žanro.
Shinigami 2018-01-06 19:07
O kas nusprendžia kokie gyvenimo interesai ir kasdienė veikla yra svarbesnė nei žaidimai ar kiti užsiėmimai? Kas suskirstė visa veiklą pagal svarbumą ir kur ta veikslų sąrašą pagal svarbumą rasti? Pagal mane, kiekvienas žmogus asmeniškai nusprendžia kas jam yra svarbiau, nes kitaip teks uždrausti vienuolynus kuriuose vienuoliai ir vienuolės užsiima gyvenimui nesvarbia veikla ir kuri turi neigiamų pasekmių šeiminiam gyvenimui. Tingėjimas taip pat turi reikšmingų neigiamų pasekmių darbinių, edukacinių ir dažnai net šeimyninių funkcijų pablogėjimui. Tai reikia tinginystę taip pat įrašyti į lygų sąrašą? Labai dažnai yra sakoma "neturiu laiko", ką tai reiškia? Tai nereiškia, kad jis paroje turi mažiau nei 24 valandas, tai reiškia, kad jis laiką skiria kitai jam svarbesnei veiklai. Nesvarbu kokia tai veikla: kompiuteriniai žaidimai, sportas, knygos, šachmatai ir t.t. Turime tris draugus, du iš jų mėgsta žaisti krepšinį, o trečias šachmatais. Jie du eina žaisti krepšinio, o trečias šachmatais. Ar tai reiškia, kad šachmatai blogina jo socialinius santykius? Nes jis neina su jais žaisti krepšinio. Gal šachmatus reikia įtraukti į lygų sąrašą?
Kirtiklis 2018-01-06 19:26
"Saulėlydžio" skaitytojai pokalbio metu duos daug " peno", ir turės ant tiek daug papasakoti.
Nerealiai 2018-01-07 00:51
Nebūtina į kraštutinumus eit... Čia toks jausmas geimeriai įsižeidė perskaitę šitą straipsnį ir dabar pasikandžiot nori.