Telefonus lėtina ne tik „Apple“, bet ir Samsung? Specialaus tyrimo ėmėsi Italija  (4)

Italijos konkurencijos tarnyba dėl vartotojų skundų inicijavo du atskirus tyrimus, susijusius su „Apple“ bei „Samsung“ įrenginių „planuojamu sendinimu“, arba tyčiniu įrenginių lėtinimu, rašo „The Verge“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarnyba Autorità Garante della Concorrenza e del Mercato (AGCM) bandys nustatyti, ar du pasaulyje pirmaujantys išmaniųjų telefonų gamintojai tyčia lėtina savo įrenginius siekdami paskatinti vartotojus keisti senstelėjusius telefonus naujais.

Anot AGCM, „Apple“ ir „Samsung“ galimai vartotojams pateikia nepakankamai informacijos apie programinių atnaujinimų poveikį ir nenurodo, kad jų įdiegimas gali sulėtinti įrenginius, o tokia praktika gali pažeisti net kelis Italijos vartotojų apsaugos įstatymo straipsnius.

Tarnyba nenurodo, kad tyrimai siejami su nesenu viešu „Apple“ prisipažinimu, kad įrenginiai su „iOS“ sistema yra lėtinami tyčia, siekiant apsaugoti įrenginius su senstelėjusiais ir ne optimaliai veikiančiais akumuliatoriais nuo netikėtų savaiminių persikrovimų, tačiau sunku įsivaizduoti, kad ši informacija bent iš dalies nebus vertinama tyrime. Jau dabar Prancūzijoje atliekamas tokios „Apple“ veiklos kriminalinis tyrimas – šioje šalyje „planuojamo sendinimo“ praktika yra neteisėta.

„Apple“ generalinis direktorius Timas Cookas kiek anksčiau paskelbė, kad būsimame „iOS“ naujinyje atsiras funkcija, leisianti vartotojams pasirinkti išjungti lėtinimą, bus pateikiama skaidresnė informacija apie telefone esančio akumuliatoriaus būklę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(9)
(3)
(6)

Komentarai (4)