Visa tiesa apie populiarų ir itin pigų, 10€ kainuojantį „PTVdisplay DA02 Airplay“ priedėlį: praktinis bandymas parodė, kas vyksta jį pajungus prie „Android“, „iOS“, „Mac“ ir „Windows“ sistemų (Video)  (1)

Senukui televizoriui galima suteikti antrą kvėpavimą. Tereikia labai paprasto „PTVdisplay DA02 Airplay“ priedėlio ir galėsite žiūrėti ką tik norite, netgi žaisti žaidimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie „PTVdisplay DA02 Airplay“ priedėlio technines savybes jau esamę kiek ankščiau rašę.

Tik priminsime, kad „PTVdisplay DA02 Airplay“ prie televizoriaus jungiasi įprasta HDMI jungtimi.

„PTVdisplay DA02 Airplay“ naudoja „Miracast“ technologiją, kurios dėka išmaniuosiuose įrenginiuose matomas vaizdas gali būti „Wi-Fi“ ryšiu perduotas į kitus prietaisus.

Oficialiai dirba su „Android“, „iOS“, „Mac“, „Windows“ sistemomis. Svarbiausia, kad televizorius ar kitas įrenginys, prie kurio prijungiama, turėtų HDMI jungtį. Pats priedėlis maitinamas per USB laidą.

Na, o kaip realiai šis priedėlis veikia? Kokie jo pliusai bei minusai? Gal neverta ir tų 10 eurų išleisti už šį „PTVdisplay DA02 Airplay“ priedėlį?

Redskull pats išbandė šį priedėlį su visomis „Android“, „iOS“, „Mac“, „Windows“ sistemomis. Ir pateikia savo nuomonę – „ne viskas taip gerai, kaip norėtųsi“.

Priedėlis kompaktiškai supakuotas nedidelėje pakuotėje. Joje, žinoma, yra pats priedėlis ir „micro USB“ maitinimo laidas. Tad priedelį galima prijungti tiek prie TV, tiek ir prie įprasto telefono įkroviklio.

Taip pat yra „Naudojimo instrukcija“, kurią tikrai pravartu perskaityti, nes yra daugybė naudingos informacijos.

„PTVdisplay DA02 Airplay“ priedėlis yra pagamintas iš plastiko, turi HDMI ir įkrovimo jungtis bei papildomą mygtuką, kurį paspaudus galima pakeisti „Miracast“ režimą į „AirPlay“ režimą. Tai išties paprasta atlikti.

Vos tik prijungus „PTVdisplay DA02 Airplay“ priedėlį prie televizoriaus pradės ieškoti WiFi ryšio. Tereikės suvesti kodą ir prisijungti prie WiFi tinklo. Kai jau prisijungta prie WiFi, tada galima reguliuoti priedelio nustatymus, kaip, pavyzdžiui, vaizdo rezoliuciją.

Redskull teigimu, „Airplay“ režimu priedėlis dirba geriausiai. Tad jei turite „Mac“, „iPhone“ ar „iPad“ galima labai lengvai prisijungti prie priedėlio. Išskleiskite ekrano nustatymus ir pasirinkite priedelį. Ir nuo to momento jau viską ką darote savo „Mac“ kompiuteryje bus matoma ir televizoriaus ekrane.

Iš esmės taip pat lengvai prijungiami „iPad‘ai“ ir „iPhone‘ai“ ir viskas veikia išties gerai.

Jei turi „Android“ įrenginį tereikia paspausti mygtuką priedelyje ir iš „Airplay“ režimo pereisite į „Miracast“ režimą.

Ir kai tai atliksite, iš esmės visų „Android“ įrenginių vaizdą perkelsite į televizorių. Tai išties labai lengva padaryti ir veikia gana gerai. 

„PTVdisplay DA02 Airplay“ priedėlis veikia ir per „DLNA“, tačiau tokiu atveju perdavimas trunka labai ilgai. Norint pažiūrėti vis kitą nuotrauką vyksta informacijos įkrovimas, o bandant žiūrėti video, kas 3 sekundes vaizdas sustoja. Tad „DLNA“ tikrai neveikia gerai.

„PTVdisplay DA02 Airplay“ priedėlis turėtų dirbti ir su „Windows“ įrenginiais, tačiau Redskull to padaryti su savo kompiuteriu nepavyko.

Nei video, nei interneto naršyklės vaizdai nebuvo perduodami, kiekvieną kartą bandant sujungti įrenginius pasirodydavo tokia informacija (žiūrėkite į paveikslėlį žemiau aut. past.).

Tad sunku pasakyti ar čia kompiuterio bėdos ar priedėlio, tačiau „Windows“ su „PTVdisplay DA02 Airplay“ priedėliu sujungti nepavyko.

Verdiktas:

„PTVdisplay DA02 Airplay“ priedėlis geriausiai veikia „Airplay“ režimu su „Mac“, „iPhone“ ar „iPad“. Su „Android“ irgi viskas veikia gerai, tačiau per DLNA visas vyksta pernelyg lėtai ir dar papildomai sustoja vaizdas. Tačiau su „Windows“ visai neveikė.

Tad belieka Jums nuspręsti ar „PTVdisplay DA02 Airplay“ priedėlis yra vertas 10 eurų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(6)
(3)

Komentarai (1)