„Windows 10“ valysis savaime: kitą mėnesį iš kompiuterių šalins optimizatorius, spartintojus ir kitą „nepageidaujamą programinę įrangą“  (2)

Į operacinę sistemą „Windows 10“ sistemiškai įdiegta kibernetinio saugumo priemonė „Windows Defender“ kitą mėnesį įgis naują gebėjimą, rašo „Ars Technica“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Microsoft“ oficialiai paskelbė, kad „Windows Defender“ šalins programinę įrangą, kuri savo rinkodarą grįsdama gąsdinimais ar apgaulingu spaudimu ragina vartotoją įsigyti papildomą įrangą ar už mokestį atlikti kokius nors menkaverčius veiksmus.

Tokia programinė įranga, angliškai vadinama scareware. Dažniausiai taip apibūdinamos programos, kurios įvardinamos kaip „kompiuterių optimizatoriai“, „registrų valytojai“ ar kokiu nors kitokiu principu veikiantys kompiuterio spartintojai.

„Pastaruoju metu padidėjo gausa programų, kurios siūlosi patikrinti, ar kompiuteryje esama kokių nors trūkumų, o paskui vartotojui rodo gąsdinančias žinutes su raginimu nusipirkti mokamą tos pačios programos versiją. Mokamos tų pačių programų, dažnai vadinamų optimizatoriais ar valytojais, versijos, esą, pašalina programas, kurias aptinka jų nemokamos versijos“, – sakė „Microsoft Defender“ kūrėjų grupės atstovas Barakas Sheinas.

„Microsoft“ nusprendė, kad tokios programos įprastiniams „Windows“ vartotojams kelia tik problemas, todėl nuo šiol jos bus klasifikuojamos kaip „nepageidaujama programinė įranga“, kuri bus šalinama iš kompiuterių.

Naujas „Windows Defender“ funkcionalumas viešai bus įjungtas nuo kovo 1 dienos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(50)
(7)
(43)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: