Išmaniųjų telefonų karalius iki 170€? „Xiaomi Redmi Note 4X“ apžvalga ir išvados  (2)

Norint stipriai neišlaidauti ir įsigyti gerą biudžetinį telefoną, dažnu atveju tenka ieškoti tam tikrų kompromisų. Į kai kuriuos išmaniojo telefono dalykus nekreipti dėmesio ir susitaikyti su tam tikrais trūkumais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau tik ne „Xiaomi Redmi Note 4X“  atveju. Jis turi puikiai veikianti procesorių ir itin greitą pirštų nuskaitymo jutiklį, bei didelį 5,5 FHD ekraną.

O kaip kiti parametrai? Kokios „Xiaomi Redmi Note 4X“ galimybės ir kaina? Kaip jis fotografuoja bei apskritai veikia?

Pateikiame išsamią apžvalgą, kurios autorius išbandė „Xiaomi Redmi Note 4X“ telefoną ir teigia, kad „Xiaomi Redmi Note 4X“ siūlo išties platų funkcijų spektrą už biudžetinio telefono kainą ir šiame kainų diapazone yra drąsiai rekomenduotinas modelis.

Ar ne per daug gerai, kad būtų tiesa? Pasižiūrėkime įdėmiau į šį telefoną.

„Xiaomi Redmi Note 4X“ kaina ir galimos techninės konfiguracijos

Reikia paminėti, kad „Xiaomi Redmi Note 4X“ yra trijų galimų versijų. Visi paramertai yra beveik vienodi, skiriasi RAM ir ROM kiekis:

1) „Xiaomi Redmi Note 4X“ 3 GB RAM + 16 GB ROM, 8 branduolių „Snapdragon 625“ procesorius už 138 eurus, atsiuntimas nemokamas;

2) „Xiaomi Redmi Note 4X“ 3 GB RAM + 32 GB ROM, 8 branduolių „Snapdragon 625“ procesorius su 10 % nuolaida už 153 eurus, atsiuntimas nemokamas;

3) „Xiaomi Redmi Note 4X“ 4 GB RAM + 64 GB ROM, 10 branduolių „Helio X20“ procesorius už 170 eurus, atsiuntimas nemokamas.

Tad „Xiaomi Redmi Note 4X“ kainuoja apie 150 eurų, viskas priklauso nuo pasirinkimo. Ir nors jį reikia atsiųsti iš Kinijos, tai išties viliojanti prekė.

Telefono vidinę atmintį galima pasididinti iki 256 GB, naudojant „microSD“ kortelę. „Xiaomi Redmi Note 4X“ išmanusis telefonas turi didžiulį 5,5 colių FHD ekraną, pirštų antspaudų jutiklį, o tai yra išties rimti privalumai biudžetiniam telefonui.

„Xiaomi Redmi Note 4X“ dizainas ir kokybė

Šio modelių spalvų pasirinkimas yra gana padorus. Galima rinktis auksinės, pilkos, rožinės, juodos, žalios ir mėlynos spalvos „Xiaomi Redmi Note 4X“.

Juodos ir pilkos spalvos telefonų versijos turi juodą priekį, o kitų versijų priekiai yra balti. Aliuminio korpusas ir dviejų spalvų tonų telefono nugarėlė suteikia šiam telefonui premium klasės įvaizdį.

„Xiaomi“ pasirinko valdymo mygtukus įrengti 5,5 colių ekrano apačioje, o ne pačiame ekrane. Virš ekrano yra 5 MP priekinė kamera. Taip pat viršuje yra standartinis 3,5 mm ausinių lizdas bei „microUSB“ jungtis, skirta telefono baterijos įkrovimui.

Kairėje pusėje yra hibridinis SIM dėklas („Micro“ ir „Nano“ SIM kortelėms), kuris leidžia išplėsti vidinę atmintį arba naudoti dvi SIM korteles. Telefonas palaiko iki 256 GB vidinės atminties kortelę. Kaip ir daugelis šiuolaikinių išmaniųjų telefonų „Xiaomi Redmi Note 4X“ turi pakankamai didelės talpos bateriją – 4100 mAh.

Kadangi tai biudžetinis telefonas, tenka susidurti ir su tam tikrais kompromisais. „Xiaomi Redmi Note 4X“ nera atsparus dulkėms ir vandeniui, tagi jums reikėtų būti atsargesniems ir lietui lyjant nesinaudoti telefonu.

„Xiaomi Redmi Note 4X“ ekranas

Telefonas turi FHD (1920x1080) IPS ekraną, kurio dydis yra 5,5 coliai. Pagal ekrano nustatymus galima rinktis iš keletos variantų, pvz., „padidinto kontrasto“ ar „standartinis“ režimas. Apžvalgos autorius rekomenduoja rinktis „padidinto kontrasto“ režimą. Dėl šio pasirinkimo ekranas pasiekė aukštesnį šviesumo lygį 449 cd/m2, palyginti su „standartiniu“ režimu 392 cd/m2. Ir nors sRGB aprėptis yra mažesnė (87,9 % palyginti su 92,7 %), ekranas atrodė dinamiškesnis.

„Xiaomi Redmi Note 4X“ darbo našumas

Telefonas veikia su „Xiaomi MIUI“ operacine sistema, kurios pagrindas yra „Android 7.0 Nougat“ operacinė sistema. Atlikdamas telefono testavimą, apžvalgos autorius teigia nesusidūręs su kokiomis nors problemomis. Taip pat jau iškart telefone buvo įdiegtos kelios „Google“ programėlės, kaip „Google Play“. Tai išties malonu ir šiek tiek netikėta, nes dažnu atveju, telefonuose iš Kinijos šių dalykų nebūna. „Xiaomi Redmi Note 4X“ telefonas palaiko 2G, 3G ir 4G ryšius.

„Geekbench“ testas parodė, kad „Xiaomi Redmi Note 4X“ surinko 840 „single-core“ taškų ir 3920 „multi-core“ taškų. Pagal gautus rezultus tai yra tokiame pačiame lygyje kaip „Motorola G5S Plus“, „Samsung Galaxy J5“ ir greitesnis nei „Motorola G4 Plus“, bei „Huawei Honor 6X“ ar „Lenovo P2“.

Ir nors grafikos „GFXBench GL (fps)“ testas parodė, kad „Xiaomi Redmi Note 4X“ telefonas lenkia savo klasės konkurentus, bet jis nėra tinkamas grafiškai intensyviems žaidimams, tokiems kaip „Asphalt 8: Airborne“. Nors neapsiriboja tik „Candy Crush“ ar „Temple Run“ žaidimų galimybėmis.

„Xiaomi Redmi Note 4X“ baterijos veikimas

Kuo „Xiaomi Redmi Note 4X“ gali išties didžiuotis, tai baterija. Vaizdo įrašų bandyme baterija atlaikė 15 valandų ir 40 minučių. Tai kur kas geriau nei konkurentų rezultatai, išskyrus „Samsung Galaxy J5“ (2017 m.) ir „Lenovo P2“. Tačiau, išskyrus „Lenovo“, šio bandymo skirtumai nėra dideli. Net naudojant telefoną gana intensyviai, baterijos pilnai užtenka visai diena, bet jei sumąstysite keletą valandų pažaisti „Pokemon GO“, geriau su savimi pasiimkite išorinę bateriją.

„Xiaomi Redmi Note 4X“ kameros

Tenka pripažinti, kad kamera yra vidutiniška, nieko ypatingo. Tai 13 MP galinė kamera su f/2.0 diafragma ir automatiniu fokusavimu. Gerai tai, kad nėra jokių išgalvotų dviejų kamerų nustatymų, tačiau nėra ir 4K vaizdo įrašymo galimybių. Tačiau pats vaizdas nuotraukose nėra išplaukęs ir panoraminis vaizdas yra gana padorus. Įjungus HDR funkciją vaizdai pasidaro dar ryškesni ir išsamesni.

Bet esant prastam apšvietimui nuotraukų kokybė pablogėja - tai tipinė visų biudžetinių telefonų savybė. Tik skirtumai be HDR ar su HDR dar akivaizdesnis. Čia jau nuotraukos be HDR funkcijos kenčia nuo „vaizdo triukšmo“, yra tamsios ir spalvos nėra tokios tikslios. Blykstės įjungimas padeda padidinti vaizdo kokybę.

Blykstės suteikiamos apšvietimas yra neutralus, tai yra be jokių nepageidaujamų mėlynų tonų jūsų nuotraukose. Priekinė 5 MP kamera yra visai nebloga.

Verdiktas

Pliusai:

1) super greitas pirštų antspaudų nuskaitymas;

2) 64 GB vidinė atmintis, kurią galima padidinti iki 256 GB;

3) gražus telefono stilius bei spalvos;

4) labai gera kaina biudžetinių telefonų segmente.

Trūkumai:

1) kaip ir visų biudžetinių telefonų, silpnokas kameros veikimas prie menkai apšviestos aplinkos;

2) reikės telefoną atsisiųsti iš Kinijos;

3) nėra atsparus dulkėms ir vandeniui.

Nepaisant keletos trūkumų „Xiaomi Redmi Note 4X“ išmanusis telefonas yra vienas iš geriausių pasirinkimų biudžetinių telefonų segmente. Ir jei jūsų asmeninis biudžetas siekia iki 170 eurų bei ieškote tikrai gero išmanaus telefono, „Xiaomi Redmi Note 4X“ šioje kainų grupėje yra tikras karalius be rimtesnių konkurentų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(31)
(8)
(23)

Komentarai (2)