Rusijos branduolinio tyrimų centro mokslininkai prajuokino pasaulį: vietoj to, kad kurtų branduolinį ginklą, pradėjo kriptovaliutų kasybą  (18)

Naujienų agentūra „Interfax“ pranešė, kad pagrindinio Rusijos branduolinio tyrimų centro mokslininkai buvo areštuoti, nes „panaudodami biuro skaičiuojamąją jėgą, bandė užsiimti kriptovaliutų kasyba“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įtariamieji dirba inžinieriais Rusijos Federacijos Branduoliniame Centre, dar žinomame kaip Visos Rusijos eksperimentinės fizikos mokslinių tyrimų institutas (rus. Всероссийского научно-исследовательского института экспериментальной физики) – kuriame yra kuriami branduoliniai ginklai.

Centras – arba Institutas – yra įsikūręs Sarovo mieste, kuris vis dar yra uždrausta ir aukšto apsaugos lygio zona, šioje įstaigoje buvo sukurta ir pirma Rusijos atominė bomba.

2011-aisiais Rusijos Federacijos Branduoliniame Centre buvo paleistas 1 petafopo galingumo superkompiuteris, kuris tuo metu tapo 12 galingiausiu kompiuteriu pasaulyje. Ir, pasak Rusijos žiniasklaidos, būtent jis dabar ir buvo panaudotas bitkoinų kasybai.

Įtariamieji buvo pagauti nusikaltimo vietoje, kai bandė superkompiuterį pajungti prie interneto – nes dėl saugumo šis kompiuteris privalėjo dirbti be prieigos prie interneto. Pabandžius sukurti ryšį, instituto saugumo departamento apsaugos sistema sukėlė aliarmą ir kaltininkai buvo sučiupti ir perduoti Federalinei Saugumo Tarnybai (rus. FSB).

„Iš tiesų įvyko nesankcionuotas bandymas pasinaudoti kompiuterine įranga asmeniniais tikslais, tame tarpe ir vadinamajai kriptokasybai“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė įstaigos viešųjų ryšių atstovė Tatjana Zaleskaja. – „Bandymas buvo sustabdytas laiku, kriptokasėjai buvo perduoti kompetentingoms tarnyboms, ir, kiek žinau, pradėtas kriminalinis tyrimas.

Ji taip pat teigė, kad panašūs pasikėsinimai paskutiniu metu užregistruoti ir daugelyje kitų kompanijų, kurios valdo didelę skaičiavimo galią.

Kiek tiksliai darbuotojų bandė pasipelnyti iš kriptokasybos, nepranešama.

Parengta pagal „Interfax“ ir „The Hacker News“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(56)
(4)
(52)

Komentarai (18)