Perspėja, kad Europa kartą jau suklydo, negalima tos klaidos kartoti: dėl 5G reikia veikti kaip galima greičiau arba vėl bus tas pats  (6)

Europa turi kaip galima greičiau pereiti prie mobiliojo ryšio tinklo 5G, interviu portalui „Euractiv“ pareiškė už bendrąją skaitmeninę rinką atsakingas Europos Sąjungos komisaras Andrusas Ansipas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jo teigimu, ES atsiliko nuo Jungtinių Valstijų ir Azijos valstybių pereinant prie 4G ryšio ir šios klaidos negalima pakartoti pereinant prie 5G tinklo.

EK vicepirmininkas taip pat pažymėjo, kad Jungtinėse Valstijose, skirtingai nuo Europos, 3G tinklas praktiškai buvo „peršoktas“ ir iš karto nuo 2G tinklo buvo pereita prie 4G tinklo. O dabar JAV yra jau gerokai pažengusios: amerikiečiai į naujus tinklus investuoja du eurus, palyginti su kiekvienu europiečių investuotu euru.

Pasak A. Ansipo, Europoje nebėra atsilikimo nuo likusio pasaulio problemos, kalbant apie LTE ir 4G tinklus, tačiau prie 5G tinklo reikėtų pereiti kaip galima greičiau.

ES šalys yra užsibrėžusios tikslą 5G tinklą stambiausiuose miestuose paleisti iki 2020 metrų, o kitose vietovėse – iki 2025 metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(17)
(8)
(9)

Komentarai (6)