Pirmasis pasaulyje 5,7 colių įstrižainės išmanusis telefonas su papildytos ir virtualios realybės technologijomis: du prestižiniai apdovanojimai iš tarptautinių ekspertų (Video)  (2)

Išmaniuosius telefonus dabar gamina daugybė kompanijų, tiek vakarų šalyse, tiek ir Azijoje. Tačiau, kai kalba pasisuka apie tikrai išskirtinius išmaniuosius telefonus, „Asus“ kompanija tampa tikra lydere.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas iš jos paskutiniųjų išmaniųjų telefonų yra „Asus ZenFone AR“. Kuo jis toks išskirtinis?

„Asus ZenFone AR“ yra pirmasis 5,7 colių įstrižainės išmanusis telefonas su „Tango“ (papildytos realybės aut. past.) ir „Daydream“ (virtualios realybės aut. past.) sistemomis. „Tango“ yra jutiklių ir kompiuterinio regėjimo programinės įrangos rinkinys, kuris suteikia galimybę „Asus ZenFone AR“ išmaniajam telefonui suprasti erdvę ir judesį, kaip kad supranta žmogus.

„Tango“ sistema leidžia „Asus ZenFone AR“ išmaniajam telefonui vykdyti judesių sekimą, suvokti gylį ir plotį bei nenutrūkstamai mokytis. Todėl judėdamas erdvėje telefonas suvokia savo padėtį – kokiu atstumu yra nuo grindų, sienų ir objektų. Taip pat nustato ir atsimena vizualinės-fizinės erdvės ypatybes trimatėje erdvėje.

Šis neįtikėtinas „Asus ZenFone AR“ išmanusis telefonas sulaukė ir tarptautinės Japonijos dizaino specialistų komandos dėmesio. Jie „Asus ZenFone AR“ išmanųjį telefoną už inovacijas ir puikius dizaino sprendimus apdovanojo „Good Design“ apdovanojimu.

Taip pat buvo apdovanotas ir „Best Choice“ apdovanojimu, kuris laikomas pačiu prestižiškiausiu Azijos ir Ramiojo vandenyno regione ir yra 2-tras pagal prestižą visame pasaulyje. Taip yra dėl to, kad „COMPUTEX TAIPEI“ parodoje pristatomų inovacijų vertinimo komisiją sudaro vyriausybės atstovai, akademikai, mokslinių tyrimų analitikai ir įvairių sričių specialistai. Jie bendrai nusprendžia, kuris produktas yra vertas „Best Choice“ apdovanojimo. Pagrindinis dėmesys yra skiriamas įrenginio funkcionalumui, inovacijoms ir rinkos potencialui.

„Good Design“ specialistų komentaras: „Akcentuojant kūrybiškumą ir tobulumą bei suliejant į visumą protingas idėjas ir programinę įrangą „Asus ZenFone AR“ geba akivaizdžiai parodyti papildytos ir virtualios realybės funkcionalumą. Naudojamos medžiagos, kaip odos medžiaga padengtas telefono nugarėlės dangtelis, ir kontrukcijų metodai, naujausios kamerų technologijos, rodo, jog „Asus ZenFone AR“ yra aukščiausio lygio išmanusis telefonas.“

„Best Choise“ apdovanojimą įteikusių specialistų komentaras: „Tai pirmasis pasaulyje telefonas, kuris palaiko „Tango“ ir „Daydream“ technologijas. 3 gale esančios kameros skirtos fotografavimui, judesio ir gylio aptikimui. Įdiegtos ir kitos lyderiaujančios šioje industrijoje technologijos, įskaitant „WQHD Super AMOLED“ ir „Snapdragon 821.“

Pagrindinės „Asus ZenFone AR“ specifikacijos:

1) Ekrano dydis: 5,7 colio (72,6 % ekrano ir kūno santykis);

2) Skiriamoji geba: WQHD 1440 x 2560 pikselių (515 ppi pikselių tankis);

3) OS: „Android" 7.0“;

4) „Snapdragon 821“: keturių branduolių (2x2,35 GHz „Kryo“ ir 2x1,6 GHz „Kryo“);

5) Vidinė atmintis: 128 GB ROM, 6 GB RAM;

6) Galinis fotoaparatas: 23 MP, f/2.0, OIS (4 ašys), 3x priartinimas, fazių aptikimo automatinis fokusavimas, gylis ir judesio sekimo jutikliai;

7) Galinis fotoaparatas: 8 MP, f / 2.0, 1080p;

8) Baterijos talpa 3300 mAh;

8) 3G, 4G, „WiFi“, „Bluetooth 4.2“.

„Asus ZenFone AR“ yra išties prabangus ir naujausių technologijų prisotintas išmanusis telefonas. O dabar „Asus“ kompanija gali pasigirti (ir tai daro aut. past.) gavusi du prestižinius apdovanojimus už šio telefono sukūrimą. Toks telefonas labai stipriai išsiskiria iš kitų rinkoje esančių įprastų išmaniųjų telefonų. „Asus ZenFone AR“ 128 GB ROM, 6 GB RAM modelis Lietuvoje kainuoja apie 921 eurą, o jei reikia truputi daugiau RAM atminties – 128 GB ROM, 8 GB RAM – Amazon.co.uk jis kainuoja apie 1066 eurus.

Šiame video reportaže pristatomas „Asus ZenFone AR“ ir demonstruojamos jame esančios papildytos ir virtualios realybės technologijos:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(20)
(3)
(17)

Komentarai (2)