„Microsoft“ paruošė staigmeną: didžiulis pavasarinis „Windows 10“ atnaujinimas kompiuterius pavers dirbtinio intelekto mašinomis  (6)

Kiek dirbtinis intelektas svarbus korporacijai „Microsoft“? Tiek, kad ši technologija taps vienu iš esminiu šios įmonės kuriamos operacinės sistemos elementu, rašo engadget.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Microsoft“ atskleidė, kad netrukus vartotojus pasieksiančiame didžiajame „Windows 10“ atnaujinime bus įtraukta ir dirbtinio intelekto platforma „Windows ML“, kuri to pageidaujantiems programuotojams leis į savo programėles įtraukti iš anksto apmokyto mašininio mokymosi algoritmus. Tai reiškia, kad nereikės programuoti savo dirbtinio intelekto algoritmų.

Be to, ir dirbtinio intelekto veikimas tikriausiai bus spartesnis. Programuotojai galės nurodyti dirbtinio intelekto procesus vykdyti tiesiai vartotojo kompiuteryje, išnaudojant centrinio procesoriaus ir vaizdo plokštės skaičiuojamuosius pajėgumus, o ne debesyje, kaip tai buvo daroma iki šiol.

Technologija mašininio mokymosi modeliuose naudos „pramoniniu standartu“ tapusį ONNX formatą, tad savo darbus dirbtinio intelekto veteranai galės tęsti įtraukdami „Microsoft“ technologijas be vargo, nesimokant kažkokių iki tol nematytų dalykų.

Kol kas vieša „Windows 10“ atnaujinimo išplatinimo data nėra skelbiama, tačiau prieš metus korporacija prisižadėjo, kad funkciniai atnaujinimai bus leidžiami kiekvieną pavasarį ir rudenį.

Dirbtinio intelekto technologijų įtraukimas į operacinę sistemą ir veiksmų vykdymas tiesiai įrenginyje nėra iki šiol visiškai neregėta naujovė – tą jau daro į „Android Oreo“ įtraukta „TensorFlow Lite“ dirbtinio intelekto platforma, tačiau asmeninių kompiuterių srityje tai yra dar nematytas veiksmas, kurio efektas gali turėti milžiniškos įtakos.

„Microsoft“ tikisi, kad visuose įrenginiuose su „Windows“ išvysime daugiau išmanumo – net atliekant tokias paprastas užduotis, kaip automatinis grojaraščių generavimas. Tokios išmaniosios funkcijos nebebus prieinamos tik itin gilias kišenes ir milžiniškus žmogiškuosius išteklius turinčioms programavimo bendrovėms, kurios gali pačios sukurti savo dirbtinio intelekto platformas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(43)
(9)
(34)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: