Štai kas gali sukelti tikrą revoliuciją: vos per 3 dienas pagaminamas ir 8500 eurų kainuojantis naujas elektromobilis (Video)  (5)

Naudojant 3D spausdintuvą pagamintas elektromobilis pretenduoja visiškai pakeisti automobilių industriją. Dėl daugybės pritaikytų inovatyvių sprendimų revoliucine pretenduojanti tapti transporto priemonė Azijos ir Europos rinkose pasirodys jau ateinančiais metais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gamintojo teigimu, dvi sėdimas vietas turintį LSEV pavadintą elektromobilį galima sukonstruoti vos per tris dienas.

Kompanija šiuo metu ruošia surinkimo liniją, kurioje bus gaminami šie futuristinio dizaino modeliai. Skelbiama orientacinė debiuto rinkoje data – 2019 metų balandžio mėnuo, o kaina – 8,5 tūkst. eurų.

Primena žinomą modelį

LSEV kėbulo ilgis siekia 2,5 metro, aukštis yra 1,5 metro, o plotis – 1,3 metro. Savo gabaritais šis modelis labai primena mažąjį „Smart“.

Elektromobilis sveria vos 450 kilogramų ir gali išvystyti iki 70 km/val. greitį. Su visiškai įkrauta baterija jis gali nuvažiuoti iki 150 kilometrų atstumą.

Dailymail.co.uk žurnalistams idėjos autorius ir „XEV Limited“ kompanijos įkūrėjas Lou Tikas pasakojo, kad dauguma automobilio detalių bus spausdinamos 3D spausdintuvu. Tam naudojamos trys šios technologijos taikyme populiarios medžiagos – sustiprintas nailonas, polietileno rūgštis ir gumą primenantis plastikas. Visgi tokios metalinės detalės, kaip važiuoklė ir variklis gaminamos naudojantis tradiciniais metodais.

Gamina pigiau ir greičiau

3D spausdintuvo pritaikymas L. Tiko teigimu, leido 90 proc. sumažinti automobilio tobulinimui reikalingas išlaidas ir 75 proc. pagreitinti gamybos ciklą.

Gamintojas taip pat skelbia, kad jei įprastą automobilį sudaro 2 tūkst. detalių, tai LSEV surinktis užteks nuo 40 iki 60 komponentų.

3D spausdintuvų naudojimas šiuolaikinėje transporto industrijoje nėra naujiena, tačiau jie dažniausiai pasitelkiami konstruojant prototipus.

LSEV taptų pirmuoju serijinės gamybos automobiliu, kuriame ši technologija pritaikyta taip plačiai.

Taip pat šis modelis bus skirtas masiniam vartojimui – per metus ruošiamasi pagaminti apie 20 tūkst. elektromobilių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(43)
(3)
(40)

Komentarai (5)