Pačiam Putinui skirtas rusiškas šedevras už 180 mln. eurų su „Porsche“ varikliais (Video)  (3)

Gegužės 7 d. Kremliuje turėtų įvykti jau ketvirtoji Rusijos prezidento Vladimiro Putino inauguracija. Jos metu pasaulis pamatys naująjį V.Putino limuziną, vadinamąjį putinmobilį „Aurus“. Pavadinimą sudaro du žodžiai: Aurum (lot. auksas) ir Rusija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Aurus“ neva simbolizuoja Rusijos svarbą ir pirmavimą prieš kitas valstybes. Ne veltui grafinė šio prekinio ženklo išraiška – keturių spindulių žvaigždė.

Mintis pagaminti naują Rusijos prezidento limuziną kilo pačiam V.Putinui ir jo kolegai Dmitrijui Medvedevui. Abu prezidentai yra sakę, kad nebenori važinėti vokiškais „Mercedes Pullman“ – Rusija turi parodyti savo galią ir pagaminti prabangių rusiškų automobilių liniją.

Ją sudarys limuzinas, sedanas ir autobusiukas (minivenas). Tačiau kalbama ir apie visureigį. Vėliau neva šiuos automobilius galės įsigyti ir Rusijos žmonės – kad projektas atsipirktų.

Be jokios abejonės, tokiai kūrybai skirtas solidus biudžetas – apie 180 mln. eurų. Gamyba turėjo vykti garsiausiose Rusijos automobilių gamyklose. Projektas, pavadintas „Kortežu“, startavo 2012 m., o 2017 m. Vyriausybės apsaugos tarnyba jau turėjo gauti pirmus 16 automobilių.

„Kortežas“ bandymuose

Tačiau panašu, kad pirmą serijos limuziną pamatysime tik per inauguraciją. O kitiems valdininkams skirtus limuzinus, sedanus ar minivenus – geriausiu atveju 2018-ųjų pabaigoje. Visureigis turėtų pasirodyti 2020–2021 m.

Rusiškas „Porsche“?

Tačiau nei gamybinis susivienijimas „Sollers“, nei bankrutavusi „Marussia“, nei ZIL nesugebėjo sukurti originalaus limuzino V.Putinui ir jo palydai. Todėl dizainą kūrė patys rusai, o štai variklį ėmė ir pasiskolino iš vokiečių – „Porsche“.

V.Putino limuziną į Kremlių veš turbininis V12 variklis, išvystantis 850 AG, pagamintas Štutgarte. Tačiau kalbama ir apie kiek mažesnį 4,4 l, V6, 600 AG variklį.

V.Putino automobilio kaina neskelbiama. Tačiau vėliau pigiausią šios linijos automobilį (ko gero, tai bus sedanas) rusai galės įsigyti maždaug už 100 tūkst. Eur. Ar bus verta, sunku pasakyti. Tačiau jau dabar aišku, kad šiuose automobiliuose nebus perteklinės prabangos.

Nors jie savo išvaizda šiek tiek primena „Rolls Royce“ ar „Bentley“, juose tikrai neveiks jau daugeliui vakarietiškų vidutinės klasės automobilių įprastos programėlės „Apple CarPlay“ ir „Android Auto“. Tik kol kas neaišku, ar tik V.Putino automobilyje saugumo sumetimais, ar visoje modelių linijoje.

Apie automobilių bandymus pranešama labai nedaug – tik kad valstybinio garažo darbuotojai ieško defektų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(7)
(11)
(-4)

Komentarai (3)