Nauja kompiuterių era? Kodėl Apple turėtų atsisakyti Intel procesorių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

RealDeal 2018-04-08 16:15
"Dar prieš 10 metų nebuvo galima įsivaizduoti, kad telefonas bus galingesnis už kompiuterį." Ir nebus, kol neapibrėši kompiuterio fizinių gabaritų, tarkim 15.6" yra standartinis nešiojamas kompiuteris, o 5" yra standartinio dydžio išmanusis mobilus telefonas, kad ir kiek spartus mobilus telefonas, kompiuteryje fiziškai yra daugiau vietos ir gali įdėti didesnį spartesnį procesorių ir pan. Tad nekabink čia makaronų.
Berserkas 2018-04-08 18:03
Į telefoną taip pat galima įdėti pakankamai didelį lustą tačiau tuomet kils problemos su aušinimu ir veikimo laiku. Išsprendžiant bėda telefonas būtų plytos storio. Šiaip manau, telefonų lustai galėtų būti daug didesni tačiau tik su sumažintais taktiniais dažniais. Tarkime 2 kartus didesnis Apple A11 CPU veiktų prie 1.5Ghz, GPU atitinkamai būtų 3 kartus didesnis ir taip pat turėtų sumažintus dažnius. Kuomet telefonai pereis prie 7nm, jų lustai iš vis bus mažyčiai.
HardAxe 2018-04-09 11:05
> Macbookai vienu įkrovimu gali veikti iki 10 valandų. O ką, jeigu jie galės dirbti 20 valandų? tada bus kaip su visais šiuolaikiniais kompais. Jie ir toliau veiks 10 valandų, bet numes papildomą baterijų svorį. Jei laptopas svertų tiek, kiek svėrė prieš 10 metų turbūt galėtų veikti dvi paras nepakrautas. Ar tai blogai? nemanau, bet rašant nereikia žiūrėti vien valandas ir greitį.