Jei medžiaga „Novičiok“ tokia nuodinga, kodėl Sergejus ir Julija Skripaliai atsigavo? Kaip iš tikro veikia cheminis ginklas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

grestart 2018-04-12 17:21
Man įdomu, kodėl pasirinktas būtent toks nužudymo metodas, kai labai didelė tikimybė atrasti kas užsakovas. Tą medžiagą reikia kažkaip atsigabenti, laikyti, panaudoti... Ne lengviau inscenizuoti nužudymą per apiplėšimą, avariją ar dar kažkaip. Suprantu, kad čia turi suprasti kiti "išdavikai", kas ir kaip, bet manau ir taip suprastų.
Nerkus 2018-04-12 18:05
Todėl, kad reikia parodyti kokie mes galingi ir mes galime pasiekti bet kur ir viską atlikti labai sudėtingai. Čia žodžiai kažkokio eksperto kuriam uždavė labai panašų klausimą.
sangvinic 2018-04-12 21:40
Nenoriu nieko kurstyti, bet atsakysiu Lavrovo žodžiais: "Jei jūs galite nustatyti, kad nuodas tikrai "Novichiok" - vadinasi žinote jo sudėtį, o reiškia ir galite pasigaminti". Neginu Rusijos, bet kaip paranku būtų nužudyti kažkokį marginalą-dvigubą agentą su rusiškais nuodais? Beje, istoriškai būtent britai dažnai mėgo vienas kitą nuodyti. Tai labai aristokratiška ir rafinuota. Yra didelė galimybė, kad mano šie paisymai yra netiesa, bet tai gali būti ir tiesa... Beje, kodėl pačių rusų neprileidžia prie tyrimo? Reiktų rodyti skaidrumą ir leisti visas puses tirti. O dabar atrodo kaip kažkokia painiava...
Shinigami 2018-04-13 08:46
Ar bent suvoki kokia nesąmonę parašei? Kai tave koks vagis per apiplėšimą nužudys, mes dėl skaidrumo jį išleisime į laisvę, kad jis padėtu mums tirti šita nusikaltimą Vakarams neapsimoka kažko žudyti ir dėl to kaltinti rusija, nes jie nieko negali padaryti rusijai. Net jei jį butu ta agentą pagavusi ir prieš kameras gyvai nupjovusi galvą. Pas musulmonus už tai gali nusiųsti karius, o ką gali padaryti rusijai? O gi nieko. Rusija jau ir taip apkaltinta daug kuo, keli kaltinimai daugiau ar mažiau nieko nepakeis. Tai žino ir pati rusija. Todėl gali naudoti tokius metodus kad visi iš kart žinotu kad tai jos darbas, bet nieko negalėtu jai padaryti. Kad kiti bijotu ją išduoti. Ir pasinaudojusi propaganda aiškintu kad visas pasaulis susimokė prieš ją ir kaltina ją tuo ką patys padarė. Kitaip sakant, jei jį padaro kažką kas aiškiai yra jos darbas, bet nėra tiesioginių įrodymų, jį taip gali bauginti kitus, + panaudoti propagandai kad visas pasaulis prieš ją. Nes bet kokiu atvejų jei niekas nieko padaryti realiai negali. Vadinasi jokios žalos sau, bet du teigiami dalykai. O jei imituos apiplėšima ar nelaiminga atsitikimą, ne visi gali suprasti kad tai jų darbas. Todėl taip ir nedaro.
vardasas 2018-04-13 08:52
Nemegstu rusu ir nervas ima kai pries kanors rasydamas turi visi teisintis kad nera rusu fanas ar rusafobas. Norisi paklausti kiek karu pradejo rusai?
Hm 2018-04-13 09:38
II-pasaulinis, Vengrijos ir Prahos atgimimų pavasarių numalšinimas karinėmis priemonėmis, Aganistano karas, Gruzijos teritorijų okupacija, Padniestrės okupacija, Ukrainos karas, Krymo okupacija. Sovietmetyje nei vienas Afrikos "išsivadavimo" judėjimas nevyko be tuometinės sovietų sąjungos paramos...
HardAxe 2018-04-13 11:06
Novičiok yra dikomponentis nuodas, tu atsiveži du nekaltus chemikalus, juos sumaišai ir turi baisų nuodą. Ta sąvybė leidžia rusijai turėti tonas paruoštukių formaliai neturint cheminio ginklo.
evaldosia 2018-04-14 19:12
gal kažkada karus skelbdavo kokie karaliai ar panašiai.man atrodo nei vokiečiai,nei japonai niekam karo nepaskelbė.tiesiog okupavo teritorijas.rusai taip pat daro,tik dar labiau užsimaskąvę. amerikiečiams ir to nereikia, mat visus papirkinėja,ir taip daro įtaką.nebent diktatorius ir prie naftos.tada kita kalba.
Berserkas 2018-04-14 19:59
Patariu visiems pažiūrėti šiuos 2 video. https://www.youtube.com/watch?v=_uk_6vfqwTA
Berserkas 2018-04-14 19:59
https://www.youtube.com/watch?v=fo2Rb9h788s