Į ką pavirto senieji „Kirovec“ traktoriai, kurie dirbo kolūkių laikais? Gamykla veikia iki šiol ir štai ką ji gamina (Video)  (1)

Nuo laikų tų laikų, kai lietuviška žemė buvo padalinta į kolūkius, ne vienam tautiečiui išliko prisiminimai apie tarybinę žemės ūkio techniką. Sunkiausiems darbams dažniausiai buvo naudojami „Kirovec“ pagaminti K-700 ir K-701 traktoriai. Kronštade įsikūrusi gamykla veikia iki šiol, o naujuose jų modeliuose galima įžvelgti senosios technikos bruožus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuolaikiški agregatai

Jame sumontuotas 6,65 litro darbinio tūrio JAMZ variklis, kurio maksimali išvystoma galia siekia 240 AG, o didžiausias sukimo momentas – 900 Nm.

Sprendžiant pagal gamintojo pateikiamą aprašymą tai yra šiuolaikiškas dyzelinis motoras su aukšto slėgio degalų tiekimo sistema. Jis taip pat aprūpintas turbokompresoriumi su tarpiniu oro aušinimu.
 

Trauka abiem tiltams perduodama per automatinę transmisiją su blokuojamu hidrotransformatoriumi. Ji turi šešisbėgius važiavimui į priekį ir tris – judėjimui atbuline eiga. Maksimalus šio traktoriaus išvystomas greitis siekia 40 km/val.

Abi ašys aprūpintos blokuojamais diferencialais, o kiekvienas ratas turi po atskirą planetinės pavaros tipo reduktorių. Priekinio tilto pakabą sudaro lingės su teleskopiniais hidrauliniais amortizatoriais, o galinė ašis yra įtvirtinta standžiai. Traktorius turi pneumohidraulinius stabdžius.

Kabina su kondicionieriumi

„Kirovec K-424“ sveria 10 tonų. Hidraulinė įranga, kurios maksimalus našumas siekia 210 l/min., leidžia šiam galiūnui pakelti 6 tonų svorio įrangą.

Kabinoje įrengta keturiomis kryptimis reguliuojama sėdynė. Be to, yra kondicionierius, kuris pagal specifikaciją šiltuoju metų laiku temperatūrai viduje neleidžia viršyti 28 laipsnių, o šaltuoju – nukristi žemiau 14 laipsnių pagal Celsijų.

Bazinės komplektacijos traktoriaus kaina siekia 5,2 mln. rublių (77 tūkst. eurų), o gamintojas žada vienerių metų arba 2 tūkst. motovalandų garantiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(35)
(23)
(12)

Komentarai (1)