Itin pigus ir net „Android 8.0“ turintis „Cubot X18 Plus“ palygintas su garsiaisiais „Xiomi Redmi 5 Plus“: ką verta rinktis ir kokios rekomendacijos po praktinio išbandymo (Apžvalga, Video)  (2)

Daugelis „Cubot“ kompanijos gaminamų išmaniųjų telefonų yra biudžetinio lygio. Tačiau tai nereiškia, kad šios kompanijos telefonai yra prasti, priešingai, jie susilaukia vis didesnio dėmesio ir yra gerai vertinami juos įsigijusių pirkėjų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas iš paskutiniųjų „Cubot“ kompanijos telefonų yra „Cubot X18 Plus“ išmanusis telefonas. Tad Zi Reviews Tech išsamiai apžvelgia „Cubot X18 Plus“ išmanųjį telefoną bei išbando jį.

Ir kaip teigia apžvalgos autorius, tokio tipo telefonuose galima tikėtis, kad jie turės tam tikrų programinės įrangos problemų, vadinamų „bug‘ų“, tačiau „Cubot“ kompanija išties gerai dirba ir tokių dalykų išvengia. Bet apie viską iš eilės.

„Cubot X18 Plus“ yra aprūpintas 4000 mAh talpos baterija, 8-nių branduolių „MediaTek MTK6750T“ procesoriumi, dviguba kamera (20 MP + 2 MP), piršto antspaudų skaitytuvu, 4 GB operatyviąja RAM atmintimi bei 64 GB vidine ROM atmintimi, kurią esant reikalui bet kada galima praplėsti dar 256 GB, naudojant Micro SD kortelę.

Tad tai yra išties puikus biudžetinio tipo telefonas. Taip, apžvalgos autorius norėtų, kad „Cubot X18 Plus“ turėtų „Helio P23“ procesorių, bet jo kol kas nėra ir belieka viltis, kad ateityje „Cubot“ telefonai jį turės.

Telefono pagaminimo kokybė

„Cubot X18 Plus“ yra plastikinis, tad tai nėra itin gerai. Nugarėlės blizganti plastikinė dalis gana greitai „surenka“ rankos pirštų atspaudus, tai ypač pasijaučia papietavus ir paėmus telefoną į rankas. Apžvalgos autorius nėra blizgančio plastiko mėgėjas, jam labiau patinka matinis plastikinis telefono korpusas.

Visais kitais atžvilgiais telefonas yra gana standartiškas: dviguba galinė kamera bei 13 MP priekinė kamera, ir pirštų atspaudų nuskaitymo sensorius, taip pat standartinis ausinių kištukas, kas šiaip jau tampa tikra retenybe, ir microUSB jungtis.

Telefono geriausios ir blogiausios savybės

Viena iš pačių geriausių šio telefono savybių yra jo ekranas. Labiausiai apžvalgos autoriui patinka tai, kad telefono ekrano kraštinės yra itin siauros. Viršutinė ir apatinė kraštinės yra kiek storesnės, tačiau šoninės – itin plonos. Tad kompanija išties gerai padirbėjo prie „Cubot X18 Plus“ ekrano ir jis atrodo puikiai.

Pats ekranas yra didelis – 5,99 colių įstrižainės LCD (2160 x 1080; 18:9). Jis nėra blogas, bet ir ne pats geriausias. Pavyzdžiui, „Elephone U Pro“ ar „Smartisan Nut Pro 2“ išmanieji telefonai turi nuostabius ekranus, juose vaizdas yra aukščiausios kokybės ir kaip teigia apžvalgos autorius, „tai geriausi išmanieji telefonai turintys LCD ekranus, kuriais aš esu naudojasis ir turbūt dar ilgą laiką tokiais išliks.“

Bendrai „Cubot X18 Plus“ ekranas yra geras, bet ne nuostabus. Visgi, 99,99 % žmonių bus labai patenkinti „Cubot X18 Plus“ ekranu ir jo rodomais vaizdais.

Dar vienas svarbus momentas yra telefono ekrano reakcija į prisilietimus. Ji yra gera, bet ne puiki. Pavyzdžiui, apžvalgos autoriaus turimi „Xiaomi Mi Note 3“ ar „Smartisan Nut Pro 2“ išmanieji telefonai pasižymi puikiu ekrano liesties jautrumu. Tai nereiškia, kad „Cubot X18 Plus“ nereaguoja į komandas ar yra kitos problemos, viskas veikia puikiai, tiesiog reikia suprasti, kad tai yra biudžetinis telefonas ir nevertėtų tikėtis stebuklų.

Telefono garso kokybė yra gera: pakankamai garsiai grojama muzika, stebėtina, tačiau turi netgi išreikštų žemų tonų, ganėtinai geri vidutiniai ir aukšti tonai.

Tad bendrai „Cubot X18 Plus“ ekranas patiks daugumai žmonių, tiesa, garsiakalbis nėra pats geriausias. Tačiau žiūrėti TV programas, filmus ar „Youtube“, jo pilnai pakanka.

Baterija ir jos talpa yra visai gera. Ji pilnai atidirba esant maksimaliam apkrovimui ir įjungtam ekranui iki 6 valandų. Tuo metu buvo žiūrimas „Yuotube“, nuotraukų galerija bei naršoma internete. Žaidimų apžvalgos autorius nežaidė, bet mano, kad tokiu atveju baterija ištvertų apie 3-4 valandas.

Turint galvoje, kad šis telefonas turi 4000 mAh talpos bateriją ir ne pačiu didžiausiu energijos naudojimo efektyvumu pasižymintį „MediaTek MTK6750T“ procesorių, „Cubot“ kompanija išties gerai padirbėjo su baterijos resursų panaudojimo optimizavimu.

Tad bendrai, kaip biudžetiniui telefonui tai yra normalūs rezultatai. Beje, būdėjimo režime telefono baterija maždaug kas 2-3 valandas netenka 1 % baterijos energijos, o tai yra geras rezultatas. Taip pat nėra kažkokių staigių baterijos energijos kritimų.

„Cubot X18 Plus“ darbuojasi su „Android 8.0 Oreo“ operacine sistema. Tai išties įspūdinga, kaip mažam Kinijos išmaniųjų telefonų gamintojui. Taip pat numatyta, kad šis telefonas ateityje gaus ir programinės įrangos atnaujinimus. Viskas veikia sklandžiai ir kokybiškai. Taip, lyginant su „Google Pixel 2“ išmaniuoju telefonu, galima pastebėti, kad „Cubot X18 Plus“ telefone operacinė sistema darbuojasi šiek tiek lėčiau, tačiau juk „Cubot X18 Plus“ ir nekainuoja 800 eurų.

Pagrindinė apžvalgos autoriaus manymu „Cubot X18 Plus“ išmanaus telefono silpnybė yra jo procesorius „MediaTek MTK6750T“. Iš principo tai tikrai nėra pats naujausias procesorius ir tam tikri trūkumai pasimato paleidžiant programėles. Jos yra paleidžiamos šiek tiek lėčiau lyginant su telefonais, kuriuose yra „Snapdragon 625, 616“, „Helio P20, P23, P25“ procesoriai. Bet tai matoma tik paleidžiant programėlę pirmą kartą, vėliau, kai ji yra išjungiama, bet vis tiek veikia foniniu režimu, jos naujas paleidimas yra greitas.

4 GB RAM užtikrina, kad vienu metu galima greitai ir kokybiškai atlikti kelias užduotis. Telefonas su jomis puikiai susidoroja.

Pirštų atspaudų nuskaitymo jutiklis esantis „Cubot X18 Plus“ nugarėlėje nėra pats greičiausias jei palygintume su „Elephone U Pro“, „Smartisan Nut Pro 2“ ir „Xiaomi Mi Note 3“. Iš vaizdo įrašo matyti, kad atrakinti telefoną užtrunka apie vieną sekundę. Toks greitis yra priimtinas, bet tikrai ne pats greičiausias.

Kas dėl palaikomų ryšių, šis telefonas nėra tinkamas JAV rinkai, nes palaiko praktiškai tik vieną JAV esantį ryšį. Lietuvos atveju situacija yra gera, nes „Cubot X18 Plus“ palaiko mūsų šalyje esančius 2G, 3G ir 4G ryšius.

Telefonas taip pat turi „Wi-Fi“, „Bluetooth“, GPS, kuris darbuojasi ganėtinai gerai, bet ne puikiai. Tačiau jei pasiklysite ar reikės surasti konkretų objektą, GPS su tokiomis užduotimis susitvarkys.

„Cubot X18 Plus“ gale esančios kameros 20 MP + 2 MP yra išties puikios ir apžvalgos autorius yra nustebęs, kad biudžetinis telefonas gali pasiūlyti ganėtinai aukštos kokybės nuotraukas. Matyti, kad „Cubot“ kompanija praleido nemažai laiko dirbdami prie „Cubot X18 Plus“ kamerų.

Esant geram apšvietimui, nuotraukų kokybė yra išties gera. Ji nėra maksimaliai detali, bet bendrai nuotraukos yra aiškios ir ryškios. HDR taip pat gerai darbuojasi ir pagerina nuotraukų kokybę.

Visgi, yra ir tam tikrų trūkumų. Pavyzdžiui, nufotografuotas greitai judantis objektas bus neaiškus, matysis vaizdo susiliejimas. „Bokeh“ režimas šiame telefone yra netikras, tad geriau juo net nesinaudoti. Priekinė 13 MP kamera yra vidutiniška.

Įrašant 720p vaizdą, video kokybė yra gera ir net geresnė nei filmuojant 1080p raiška. Taip, 720p trūksta detalumo ir aiškumo, lyginant su 1080p vaizdu, bet pastarasis vaizdas nėra jau toks geras, kaip kad norėtųsi, nors spalvų ryškumas ir yra geras. Tad tiems, kurie nori puikaus telefono, kuris užtikrintų aukščiausios kokybės video, šiam telefonui iki tokio dar trūksta.

Galutinis verdiktas

Apibendrinant galima teigti, kad „Cubot“ kompanija rimtai padirbėjo prie „Cubot X18 Plus“ išmaniojo telefono, kuriame nebeliko ankstesniuose telefonuose būvusių klaidų. „Cubot X18 Plus“ pagaminimo kokybė yra gera, nors ir blizgantis paviršius apžvalgos autoriui nepatinka, bet „čia jau mano asmeninė nuomonė.“

Ekrano kokybė yra gera, čia jokių nusiskundimų; garso kokybė taip pat yra gera ir daugeliui žmonių jos pilnai užteks. Baterijos darbo laikas taip pat daugeliui žmonių bus geras, nebent esate tokie „pamišėliai kaip aš ir kiti apžvalgininkai ir reikia, kad telefonas dirbtų 14 valandų iš eilės, esant įjungtam ekranui ir maksimalioms apkrovoms. Tada geriau rinktis Xiomi Redmi 5 Plus“.

Programinė įranga yra gera, gaunama „Android 8.0 Oreo“ operacinė sistema. O bendras telefono veikimo greitis yra geras ir nėra trikdžių vienu metu atliekant keletą užduočių. Tik jaučiamas šioks toks programėlių paleidimo užlaikymas.

Nuotraukų kokybė yra gera, bet, žinoma, tai negali prilygti „Xiomi Redmi 5 Plus“. Video kokybė yra gera ir stebėtina, bet 720p vaizdo kokybė yra netgi geresnė nei 1080p.

Zi Reviews Tech paskutinis žodis:

„Tai ar aš rekomenduoju Cubot X18 Plus? Na, jei jis kainuotų tiek pat, kaip Xiaomi Redmi 5 Plus, tada tikrai ne, nes Xiomi Redmi 5 Plus jį nugali praktiškai visose kategorijose. Nors paprastai jis kainuoja pigau, tačiau tada dar yra Xiaomi Redmi Note 4 telefonas. O jei gera nuolaida? Jei nuolaida tikrai gera ir kaina maža, tada Cubot X18 Plus telefonas jau yra konkurencingas ir labai įdomus variantas norintiems pigaus telefonos su „Android 8.0 Oreo“. Tačiau jei jis kainuoja panašiai ar dar brangiau – rinkitės Xiaomi.“

Palyginimui - dabartinės telefonų kainos:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(5)
(1)

Komentarai (2)