„KZ ZS5“ prieš „Xiaomi Hybrid Pro HD“: abi ausinės labai populiarios, abi su hibridine technologija, tačiau skirtumai akivaizdūs (Apžvalga, Video)  (1)

Itin plačioje ausinių rinkoje yra daugybė kompanijų, kurios gamina įvairių modelių, technologijų ir individualiomis savybėmis pasižyminčias ausines.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ne tik „Xiaomi“ kompanija gamina gerai visiems žinomas ausines, bet ir kiek mažiau žinoma „KZ“ kompanija. Ji taip pat siūlo nebrangias ir, kaip teigia pati kompanija, kokybišką muziką grojančias ausines. Bet ar tikrai „KZ“ kompanijos ausinės gali prilygti „Xiaomi“?

Šioje apžvalgoje „TechManZ“ ir nusprendė palyginti gana panašias „KZ ZS5“ ir „Xiaomi Hybrid Pro HD“ ausines. Jų abiejų kaina siekia mažiau kaip 30 eurų. Nors šios ausinės turi ir savitų privalumų, bet yra ir tam tikrų trūkumų. Tad „TechManZ“ žingsnis po žingsnio lygina šias ausines ir pateikia gana griežtą verdiktą.

Pirmasis dalykas kurį reikia pasakyti apie šias ausines, tai jose naudojamų pavarų-transduktorių tipai. „Xiaomi Hybrid Pro HD“ ausinėse yra naudojami du dinaminiai ir vienas subalansuotos armatūros, o „KZ ZS5“ ausinėse yra naudojami du dinaminiai ir du subalansuotos armatūros transduktoriai. Išsamiai apie pavarų-transduktorių tipus ir kaip tai lemia muzikos kokybę galite perskaityti šiame straipsnyje.

Ausinių pagaminimo kokybė

„KZ ZS5“ ausinės pagamintos iš plastiko ir atrodo gana futuristiškai. Laidą galima permesti per ausies kaušelio viršų ir ausinės niekada nenukris ant žemės. Taip pat jose galima pakeisti laidą, tad tai yra puiki žinia. Nusidėvėjus laidui nereikės išmesti visų ausinių, o tiesiog nusipirkti naujus laidus ir prijungus prie ausinių, jos vėl bus kaip naujos.

„Xiaomi Hybrid Pro HD“ ausinės yra pagamintos iš metalo ir dalies plastiko. Šių ausinių laidas yra nekeičiamas kaip „KZ ZS5“ ausinių. Taip pat ausinių valdymo pultas yra daugeliu atveju nesuderinamas su „iOS“ sistema. Valdymo pulte yra „garso didinimo“ ir „garso mažinimo“ mygtukai, kurie neveikia su „iOS“, tad jei turite „Apple“ šie mygtukai nereaguos į komandas. Vidurinysis mygtukas, kuriuo paleidžiama ir sustabdoma muzika, bei atsiliepiama į skambutį veikia ir su „iOS“. Tad vieniems šis trūkumas bus esminis, o kitiems ne tiek ir svarbus.

Muzikos kokybė

„KZ ZS5“ ausinėse yra stipriai išreikšti aukšti tonai ir, pasak apžvalgos autoriaus, kai „sakau aukšti, jie yra gerokai per aukšti“. Vidutiniai ir žemi tonai yra gerai subalansuoti, bet problema yra ta, kad aukšti tonai yra tokie ryškūs, kad jie neigiamai veikia ir vidutinius bei žemus tonus. Tad apžvalgos autorius nėra patenkintas muzikos kokybe, tai „nėra mano tipo muzika, kurios klausyčiausi“, bet žinoma viskas priklauso ir nuo konkretaus žmogaus. Yra tokių, kuriems kaip tik patinka ryškūs aukšti tonai.

Taigi, apžvalgos autoriui labiau patiko „Xiaomi Hybrid Pro HD“ ausinės. Tačiau su „Xiaomi Hybrid Pro HD“ ausinėmis yra toks reikalas, kad dažnai jas sumaišo su „Xiaomi Hybrid Pro“ arba dar kitaip vadinamomis „Xiaomi Mi IV Hybrid“, tačiau tai visiškai kitokios ausinės. „Xiaomi Hybrid Pro“ turi du transduktorius, o „Xiaomi Hybrid Pro HD“ yra 3 transduktoriai. Kiek ankščiau tarpusavyje lyginome šias ausines. Muzikos kokybė su „Xiaomi Hybrid Pro HD“ ausinėmis yra išties gera. Aukšti, žemi ir vidutiniai tonai yra gerai subalansuoti. Netgi galima sakyti, kad žemi tonai yra stiprūs.

Išvados

Vienintelis dalykas, dėl ko apžvalgos autoriui užkliuvo „Xiaomi Hybrid Pro HD“ ausinės, tai jų laidas. Jis yra tradicinis, kaip ir daugumos ausinių ir jei bus pažeistas, jo nebus galima pakeisti, kaip „KZ ZS5“ ausinių atveju. Tačiau, jo manymu, „tai yra vienintelis „KZ ZS5“ ausinių privalumas“.

Ausinių kainos skiriasi labai minimaliai. Jei „Xiaomi Hybrid Pro HD“ kainuoja apie 25 eurus, tai „KZ ZS5“ ausinių kaina yra apie 22 eurus (su mikrofonu 22, be mikrofono - 19€). Tad bendrai vertinant, „Xiaomi Hybrid Pro HD“ ausinių muzikos kokybė yra geresnė ir tikrai verta papildomų poros eurų.

„KZ ZS5“ nors yra pigesnės, bet muzikos kokybė yra prastesnė (vertinant subjektyviai dėl aukštų dažnių) ir džiugina tik tai, kad jose galima pakeisti laidą. Apžvalgos autoriaus teigimu: „jei man reikėtų rinktis tarp šių dviejų ausinių, aš neabejotinai pasirinkčiau „Xiaomi Hybrid Pro HD“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(0)
(5)

Komentarai (1)