Kas geriau - ar „Xiaomi Redmi 5 Plus“, ar beveik identiškos išvaizdos, bet naujesnis ir brangesnis „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“? Skirtumai ir panašumai (Apžvalga, Video)  (10)

„Xiaomi Redmi 5 Plus“ jau senokai yra prekyboje, o „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ pasirodė tik šių metų pradžioje. Tad yra itin įdomu sužinoti kuo skiriasi šie telefonai, nes teisybės dėlei, jų pavadinimai ir techninės specifikacijos yra ganėtinai persipynusios.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmiausia, painiava prasideda nuo pavadinimų, nes Kinijoje ir Vakaruose šie telefonai vadinami visiškai skirtingai.

Kinijoje visi „Xiaomi Redmi 5 Plus” vadinami „Xiaomi Redmi 5 Plus” telefonais, tik papildomai pridedama ar tai nėra tarptautinė versija. Tuo tarpu Vakaruose telefonas, žinomas kaip „Xiaomi Redmi 5 Plus tarptautinė versija”, vadinamas kaip „Xiaomi Redmi Note 5”

Tuo tarpu tai, kas Kinijoje vadinama kaip „Xiaomi Redmi Note 5”, Vakaruose – kaip „Xiaomi Redmi Note 5 Pro”.

Šiokia tokia painiava, tad reikia atkreipti dėmesį perkant iš kiniškų elektronikos parduotuvių. 

Verta prisiminti, kad apie „Xiaomi Redmi 5 Plus” rašėme jau ne kartą - šioje apžvalgoje jau minėjome, kad kai šis telefonas kainuoja vos 150€, konkurencijos jam tiesiog nėra. Tačiau dabar šis modelis parduodamas su 17% nuolaida, tad jo kaina nukrito iki 138€ - realiai, tai geriausia ką galima įsigyti už tokią kainą iš išmaniųjų telefonų. 

Visgi neseniai „Xiaomi” pristatė dar vieną naują telefoną, pavadintą kaip „Xiaomi Redmi Note 5 Pro” ir iš išvaizdos jis yra labai panašus į  „Xiaomi Redmi 5 Plus”, tačiau ženkliai brangesnis. Iš karto kylo klausimas, ką čia tokio sugalvojo „Xiaomi” ir ar verčiau pirkti pigesnį „Xiaomi Redmi 5 Plus”, ar brangesnį „Xiaomi Redmi Note 5 Pro”? Pabandykime tai išsiaiškinti peržvelgę jų abiejų apžvalgą. 

Šioje apžvalgoje Tech Brothers pristato šiuos du „Xiaomi“ išmaniuosius telefonus ir detaliai apžvelgia jų technines specifikacijas, bei kuo vienas telefonas skiriasi nuo kito.

Žvelgiant į telefonų priekius, kažkokių esminių skirtumų nėra. Nugarėlėse pagrindinis skirtumas yra tas, kad „Xiaomi Redmi 5 Plus“ turi pirštų atspaudų skaitytuvą ir vieną kamerą, o tuo tarpu „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ telefone yra įtaisyta vertikali dviguba kamera, kaip ir „Apple iPhone X“ telefone.

Tech Brothers nelabai įsivaizduoja, kodėl „Xiaomi“ nusprendė būtent taip įtaisyti kameras, bet vizualiai tai atrodo visai gerai.

Abu telefonai turi identiškus 5,99 colių įstrižainės FHD ekranus, 1080 x 2160 rezoliucija, 18:9 santykis, 403 ppi, ir ekrano santykis su visu telefonu siekia 77,4 %. Tad padėjus abu telefonus ant stalo bus gana sunku pasakyti, kuris yra „Xiaomi Redmi 5 Plus“, o kuris „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“.

Procesoriai telefonų skiriasi. „Xiaomi Redmi 5 Plus“ turi „Snapdragon 625“, „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ – „Snapdragon 636“. „Xiaomi Redmi 5 Plus“ turi 3/4 GB RAM + 32/64 GB ROM, kurią galima praplėsti su papildoma 128 GB atminties kortele. „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ turi daugiau RAM – 4/6 ir 64 GB ROM, kuriuos su TF kortele taip pat galima padidinti iki 256 GB.

Abu telefonai darbuojasi su „MIUI 9“ operacine sistema, kurios pagrindas yra „Android 7.1.2“, o ANTUTU testų rezultatai atrodo taip: „Xiaomi Redmi 5 Plus“ – 62000, „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ – 110000.

„Xiaomi Redmi 5 Plus“ turi ganėtinai geras kameras: 12 MP gale (f/2.2 diafragma) ir 5 MP priekyje. „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ gale turi 2 kameras: 12 MP (f/2.2 diafragma) + 5 MP (f/2.0 diafragma) ir net 20 MP (f/2.2 diafragma) priekinę kamerą.

Baterijos yra identiškos: 4000 mAh ir įkraunamos 5V/2A per microUSB 2.0 lizdą.

Dabar „Xiaomi Redmi 5 Plus“ siūlomas su 14%-17% nuolaida: 3 GB RAM + 32 GB ROM versija kainuoja 158 eurus, o 4 GB RAM + 64 GB ROM – 179 eurus.

„Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ 4 GB RAM + 64 GB ROM versija kainuoja 191 eurus.

Tad akivaizdu, jog papildomi pinigais už „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ bus mokami dėl priekinės 20 MP kameros ir naujesnio „Snapdragon“ procesoriaus. Ar tai verta didesnės kainos - spręsti kiekvienam asmeniškai. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(16)
(9)
(7)

Komentarai (10)