Išankstiniai „Xiaomi Redmi Note 5“, „Xiaomi Mix 2S“ išmaniųjų telefonų ir pirmojo „Xiaomi Mi“ nešiojamojo žaidimų „monstro“ užsakymai prasidėjo  ()

„Xiaomi“ kompanijos išmanieji telefonai visados sukeldavo didelį susidomėjimą, tačiau, kai pasklido žinia apie jų sukurta pirmąjį nešiojamą žaidimų kompiuterį, šis dėmesys išaugo dar labiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

O dabar Geekbuying.com skelbia, kad jau pradėjo priimti išankstinius „Xiaomi Redmi Note 5“ ir „Xiaomi Mix 2S“ išmaniųjų telefonų ir „Xiaomi Mi“ žaidimų kompiuterio užsakymus. „Xiaomi Redmi Note 5“ pradinė kaina siekia 272 eurus, o „Xiaomi Mix 2S“ – 488 eurus. Naujojo „Xiaomi“ žaidimų „monstro“ kaina prasideda nuo 877 eurų. Įdėmiau pasižiūrėkime po šiuos „Xiaomi“ kompanijos naujausius kūrinius.

„Xiaomi Redmi Note 5“ arba „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“

Nenustebkite dėl „Xiaomi Redmi Note 5“ telefono - Vakaruose šiuo vardu vadinama tarptautinė „Xiaomi Redmi 5 Plus” versija, kuri jau senokai yra prekyboje. Tad apie kokį „Xiaomi Redmi Note 5“ anonsą eina kalba? Kinijoje „Xiaomi Redmi Note 5“ vardu vadinamas telefonas, kuris Vakaruose yra vadinamas „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“. Taigi, iš tikro, kalba eina apie būsimą „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ anonsą. 

Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ yra itin laukiamas išmanusis telefonas, kuris, kaip ir dera „Xiaomi“ kompanijai, ne tik pasižymės flagmanų savybėmis, bet ir kainos prasme bus itin patrauklus išmanusis telefonas.

Jau žinomos šio telefono techninės specifikacijos ir pagrindiniai bruožai. Kuo pasižymės šis telefonas? Iš arčiau ir įdėmiau panagrinėkime „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ išmanųjį telefoną.

1) „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ turės FHD 5,99 colių įstrižainės (18:9) ir 2160 x 1080 pikselių ekraną;

2) aprūpintas galingu „Snapdragon 636“ 8-nių branduolių, 1.8 GHz procesoriumi bei „Adreno 509“ vaizdo plokšte. Gamintojas teigia, kad naujasis „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ procesorius darbuosis 40 % geriau nei jo pirmtakas;

3) turės 6 GB RAM ir 64 GB ROM atminties, kurią galima bus padidinti su papildoma atminties kortele iki 128 GB;

4) darbuosis su „Miui 9“ operacine sistema, kurios pagrindas yra „Android 8.1“;

5) dviguba 12 MP + 5 MP galinė kamera su f/1.9 diafragma ir 13 MP priekinė kamera puikios kokybės asmenukėms;

6) talpi 4000 mAh baterija, kurios budėjimo režime užteks 2-3 dienoms;

7) palaiko 2G/3G/4G ryšius, taip pat „WiFi“, „Bluetooth 5.0“, pirštų atspaudų nuskaitymo ir „Face ID“ technologijas. Daugybė sensorių, kaip: giroskopas, akcelerometras, infraraudonųjų spindulių bei kt., ir turės „microUSB“ jungtį.

„Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ išmaniajame telefone itin daug dėmesio skirta kameroms ir jų galimybėms. „Xiaomi“ teigimu, galinės kameros užtikrins, kad nuotraukose būtų dar daugiau ryškumo bei aiškumo ir tai ypač jausis darant nuotraukas tamsiu paros metu.

„Xiaomi“ nepamiršo ir mėgstančių asmenukes. Kompanija skelbia, kad 13 MP priekinė kamera užtikrins, kad net nakties metu, dėl naudojamo švelnaus šviesinimo ir automatinio HDR, asmenukėse atrodysite tobulai.

Xiaomi Mix 2S

Žinoma, tiems, kurie nori dar galingesnio išmanaus telefono, „Xiaomi“ kompanija paruošė ir itin puikų išmanųjį telefoną „Xiaomi Mix 2S“. Tad kuo jis skirsis nuo „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“?

1) „Xiaomi Mix 2S“ turės FHD 5,99 colių įstrižainės lenktą (18:9) ir 2160 x 1080 pikselių ekraną;

2) aprūpintas naujausiu „Snapdragon 845“ 8-nių branduolių, 2.8 GHz procesoriumi bei „Adreno 630“ vaizdo plokšte. Tad akivaizdu, jog „Xiaomi Mix 2S“ išmanusis telefonas bus galingesnis už „Xiaomi Redmi Note 5“;

3) turės 6 GB RAM ir 64 GB ROM atminties, kurios, deja, bet nebus galima padidinti su papildoma atminties kortele. Tačiau iš kitos pusės vargu kam jos gali prireikti, jei bus pasirinkta telefono versija, kuri turės net 256 GB ROM atminties;

4) darbuosis su „Miui 9“ operacine sistema, kurios pagrindas yra „Android 8.0“;

5) dviguba 12 MP + 12 MP galinė kamera ir 5 MP priekinė kamera;

6) talpi 3400 mAh baterija, kurios budėjimo režime užteks 2-3 dienoms, o kas itin svarbu, kad šis telefonas palaikys greitojo baterijos įkrovimo technologiją;

7) palaiko 2G/3G/4G ryšius, taip pat „WiFi“, „Bluetooth 5.0“, pirštų atspaudų nuskaitymo ir „Face ID“ technologijas. Daugybė sensorių, kaip: giroskopas, akcelerometras bei kt., taip pat palaikys C tipo USB jungtį.

Telefone naudojamas dirbtinis intelektas. „Xiaomi Mix 2S“ pagrindinė dviguba kamera galės daryti itin geros kokybės nuotraukas ir menkai apšviestose vietose, o priekinė kamera nuotraukoms suteiks „bokeh“ efektą, tai yra minkštą fono fokusavimo efektą, kai vaizdas aplink žmogų yra šiek tiek išsklaidytas.

Taip pat telefonas turi ir itin naudingą dirbtinio intelekto funkciją, tai realiu laiku išverčiamas nufotografuotas tekstas. Tereikės nufotografuoti norimą išversti tekstą ir paspausti „translate“ mygtuką.

„Xiaomi Mix 2S“ išmanųjį telefoną bus itin patogu ir greita įkrauti dėl naudojamos greitojo įkrovimo technologijos. „Xiaomi“ kompanijos teigimu, šis „QI wirelees“ įkroviklis bus toks pats kokį naudoja „iPhone X“.

„Xiaomi Mi“ žaidimų kompiuteris

Visai neseniai rašėme apie „Xiaomi“ kompanijos staigmeną – pirmąjį jų nešiojamą kompiuterį, kuris bus skirtas tikriems žaidimų mėgėjams. Ir dabar jau galima iš anksto užsisakyti šį „monstrą“.

„Xiaomi Mi“ žaidimų kompiuteris bus aprūpintas „Intel Core i5-7300HQ“ 3,5 GHz procesoriumi. Galinga „NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti“ vaizdo plokštė. 4 GB DDDR5 ir 8 GB DDDR4 RAM, 128 GB SSD bei 1 TB HDD.

Ir nors nešiojamas kompiuteris bus tik 20,9 mm storio, o korpusas – iš šukuoto aliuminio, bet pats kompiuteris svers 2,7 kg.

Kaip ir dera tikram žaidimų kompiuteriui, jame bus įmontuotas ir RGB apšvietimas. Švies ir visa klaviatūra, kurioje esantys 5 mygtukai bus programuojami. Kompiuteris turės 55 Wh bateriją ir palaikys greitojo įkrovimo technologiją. Gamintojo teigimu, baterijos energijos užteks 5 valandoms vaizdo peržiūroms internete ir galima bus ramiai internete naršyti 6,5 valandos.

Ekranas bus 15,6 colio ir turės 9,9 mm rėmelį. „Mi“ žaidėjų kompiuteris turės keturias USB 3.0 ir vieną C-tipo USB jungtį, dar gausime HDMI, TF kortelės lizdą bei ausinių lizdą su stiprintuvu. Garsiakalbiai bus 3W galingumo.

Pats „Xiaomi Mi“ nešiojamo kompiuterio ekranas bus FHD, 15,6 colių (16:9), 1920 x 1080 rezoliucijos. Matymo kampas sieks 178 laipsnius.

Žinoma, kad kompiuteris palaikys „Bluetooth V4.1“ bei „WiFi“ (2.4 ir 5 GHz) ryšius. Taip pat turės priekyje 1.0 MP (1280 x 720) kamerą.

„Xiaomi Mi“ darbuosis su „Windows 10“ operacines sistema, o nešiojamo kompiuterio aušinimas remsis dviem ventiliatoriais ir karščio vamzdelių sistema. Karštas oras bus pašalinamas per keturias angas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(4)
(2)

Komentarai ()