Apžvalgos autorius liko sužavėtas – „už 130€ nerasite geresnio telefono su 5,7" ekranu visame pasaulyje“ (Apžvalga, Video)  (4)

„Xiaomi“ išmanieji telefonai populiarėja visame pasaulyje, taip pat ir Lietuvoje. Jei prieš porą metų šios kompanijos telefonai Lietuvoje dar buvo gan reti, dabar jaučiamas didelis susidomėjimas šios kompanijos išmaniaisiais telefonais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ypač domimasi biudžetinių telefonų segmente. Tačiau bendrai tokių išmaniųjų telefonų iš Kinijos pasiūla dažnai gali susukti galvą. Kaip išsirinkti, kai jų skirtumai yra tokie nedideli, kad net tikras mobiliųjų technologijų specialistas turi pasukti galvą kas yra kas?

O kam sukti galvą, kai yra tokių, kurie jau išbandė telefoną ir pateikia išsamias išvadas.

Andro-news.com teigia, kad jo jau senokai klausia, „kada pasirodys naujojo „Xiaomi Redmi 5“ apžvalga? Bet norint padaryti tinkamą apžvalgą reikia, kad praeitų tam tikras laikas, kad būtų išbandytas telefonas ir tik tada jau galima objektyviai pasakyti savo nuomonę“. Tad po „Xiaomi Redmi 5“ testavimo ir pateikiame Andro-news.com nuomonę apie šį telefoną.

„Xiaomi Redmi 5“ techninės specifikacijos:

1) „Snapdragon 450“ 8-nių branduolių 1,8 GHz procesorius;

2) 3 GB RAM ir 32 GB ROM;

3) 5,7 colių, HD (1440 x 720), 282 ppi ekranas;

4) 5 MP priekinė ir 12 MP galinė kamera;

5) pirštų nuskaitymo technologija, 3300 mAh baterija ir daugybė kitų funkcijų, kaip GPS, GLONASS, giroskopas ir kt.

Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad „Xiaomi Redmi 5“ lieka savo vyresniojo „brolio“ „Xiaomi Redmi 5 Plus“ šešėlyje, tačiau kuo ilgiau naudojies „Xiaomi Redmi 5“ telefonu, tuo labiau jis patinka.

Andro-news.com teigimu jis esamoje išmaniųjų telefonų rinkoje iki 200 eurų tiesiog nemato geresnio telefono nei  „Xiaomi Redmi 5“ ir iškart pateikia argumentus.

„Xiaomi Redmi 5“ įvertinimas

1) „Xiaomi Redmi 5“ yra ergonomiškas ir patogus laikyti vienoje rankoje;

2) 5,7 colių ekranas yra pats tas, nei per didelis, nei per mažas, nors apžvalgos autorius pripažįsta, kad kai kuriems gali ir toks ekrano dydis pasirodyti, kiek per didelis;

3) pats telefono dizainas išties gražus, netgi gyvai telefonas atrodo geriau nei internete pateikiamos nuotraukos:

4) pats telefonas dirba puikiai, kalbant telefonu mikrofonas dirba kokybiškai. Visgi, klausantis multimedijos garsas yra vidutiniškas tiek stiprumo, tiek ir švarumo atžvilgiais;

5) pirštų nuskaitymas ir telefono atrakinamas vyksta labai greitai, o turint galvoje, kad tai biudžetinis telefonas, tai „apskritai yra bomba“;

6) ekrane vaizdas perteikiamas kokybiškai, puikiai matomas net ir saulėta diena;

7) „Snapdragon 450“ 8-nių branduolių (14 nm), 1,8 GHz procesorius dirba kokybiškai. Apžvalgos autoriaus teigimu, jis nejautė kažkokio skirtumo lyginant su „Snapdragon 625“. O žaidžiant net ir naujausius žaidimus telefonas darbuojasi kokybiškai. Jei lygintume „Xiaomi Redmi 5“ ir kokio nors kito išmaniojo telefono, kuris dirba su „Helio 523“ procesoriumi, „Antutu“ rezultatus, skirtumai yra labai minimalūs. Verta pabrėžti, kad šie procesoriai sudėti į telefonus, kurių kainos skiriasi 2-3 kartus.

8) „Xiaomi Redmi 5“ minusas būtų, kad šiek tiek apsitrina priekio viršutinėje dalyje esantys kampai. Su šia problema susiduria ir toks flagmanas, kaip „Galaxy S8“;

9) kameros maloniai nustebino – prie gero apšvietimo nuotraukų kokybė yra puiki, su aiškiomis detalėmis, bet ne tiek gera kiek „Galaxy S8“. Taip pat nuotraukų kokybė šiek tiek suprastėja esant prastesniam apšvietimui. Bet visada galima pasirinkti papildomus nuotraukų kokybę gerinančius nustatymus, kaip kad „HDR“. Nakties metu ir „HDR“ veikia ilgokai, tad akivaizdu, jog „Xiaomi Redmi 5“ nėra skirtas daryti nuotraukas nakties metu. Visgi, „Xiaomi Redmi 5“ nuotraukų kokybė yra geriausia iki 200 eurų kainų diapazone, lyginant su kitais kiniškais telefonais;

10) „Xiaomi Redmi 5“ 3300 mAh baterija yra kiek mažesnė nei „Xiaomi Redmi 4X“ (4000 mAh) (apie pastarąjį telefoną rašėme kiek ankščiau aut. past.). Testavimas parodė, kad „Xiaomi Redmi 5“ baterijos pilnai užtenka dviems dienoms be papildomo įkrovimo. Telefonas neturi greitojo įkrovimo technologijos, tad pilnai įkrauti bateriją užtruks 2 valandas.

Verdiktas

Apibendrinus „Xiaomi Redmi 5“ telefonas yra puikus pasirinkimas jei jums reikia biudžetinio telefono iki 200 eurų. Apžvalgos autoriaus teigimu „nieko geriau nerasite“.

Juolab, kad globali „Xiaomi Redmi 5“ versija kainuoja vos 133 eurus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(20)
(16)
(4)

Komentarai (4)