D. Trumpas netikėtai pasiūlė darbą Billui Gatesui, tačiau vienas turtingiausių žmonių jau turėjo paruoštą atsakymą su slapta užuomina  ()

Kovo mėnesį vyko JAV prezidento ir filantropo Billo Gateso susitikimas. Tąkart šalies prezidentas pasiteiravo, ar milijonierius nenorėtų tapti jo patarėju inovacijų ir mokslo srityje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

B. Gatesas, nė nesudvejojęs, atsisakė prestižinių pareigų Baltuosiuose rūmuose, praneša portalas „Stat New“. Pastariesiems B. Gatesas visai neseniai davė išsamų interviu apie labai tikėtiną dar vienos pasaulinės gripo pandemijos protrūkį (1918–1919 m. šiandien žinomas kaip įprastas gripas globaliu mastu pražudė per 50 mln. žmonių).

Milijonierius verslininkas tikisi, kad su jo finansine pagalba mokslininkai netrukus baigs kurti veiksmingą ir universalią vakciną nuo numanomos gripo atmainos. Pasidalijęs šiomis viltimis su prezidentu, B. Gatesas pasidomėjo, kodėl prezidentas iki šiol neturi patarėjo mokslo ir inovacijų klausimais.

„Aš apie tai užsiminiau. Na, kad būtų pravartu turėti patarėją mokslo klausimais“, – „Stat News“ apie susitikimą su prezidentu sakė  B. Gatesas.

Atsakydamas į svečio klausimą, D. Trumpas šią poziciją pasiūlė pačiam B. Gatesui. Vyras nesudvejojęs atsakė, kad tai būtų „visiškai neefektyvus jo laiko išnaudojimas“.

Tai gana diplomatiškas, tačiau dar atviresnis atsakymas prezidentui. Vertėtų suprasti, jog B. Gatesas užsiima plataus spektro veiklomis: geba programuoti, yra filantropas, verslininkas, netgi įžymybė. Tačiau faktiškai jis nėra mokslininkas.

Žinoma, vienas turtingiausių pasaulio žmonių aktyviai įsitraukė į tam tikrų mokslo sričių veiklą, ypač sveikatos apsaugos ir medicinos, inovacijos jam taip pat nėra naujiena. Kita vertus, neabejotina, kad laisva vieta Baltuosiuose rūmuose labiau tiktų praktikuojančiam mokslininkui.

Paskutinis Baltuosiuose rūmuose dirbęs patarėjas mokslo ir inovacijų klausimais buvo Johnas Holdrenas. Jis aštuonerius metus gelbėjo buvusiam prezidentui Barackui Obamai. Pasibaigus B. Obamos kadencijoms, J. Holdrenas grįžo į buvusią darbo vietą Harvardo universitete, kur dėsto aplinkosaugos politikos discipliną.

D. Trumpas yra pirmasis prezidentas per daugiau kaip pusę amžiaus nepaskyręs mokslo inovacijų srities patarėjo. Iki šiol nežinoma, ar dabartinis JAV prezidentas ketina šios srities specialistu papildyti savo komandą. Kita vertus, D. Trumpas ne kartą garsiai išreiškė savo nuomonę klimato kaitos klausimu, su kuria sunkiai sutiktų bet koks aplinkosaugos specialistas. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(22)
(8)
(14)

Komentarai ()