Viena didžiausių siuntų tarnybų pasaulyje „DP World“ pradeda globalią revoliuciją pristatant krovinius: dar greičiau nei su lėktuvais, o kaina kaip su traukiniais (Foto, Video)  (1)

„Virgin Hyperloop One“ drauge su „DP World“ paskelbė apie ultra greito „hyperloop“ krovinių gabenimo sistemos planus, kurie yra itin ambicingi ir globalūs.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„DP World“ yra vienas didžiausių krovinių pristatymo operatorių pasaulyje ir jau daugelį metų remia „Virgin Hyperloop One“ vystomą „hyperloop“ sistemą. Jis investavo į kelis bendrovės finansavimo etapus ir kartu dirba prie „hyperloop“ projekto Dubajaus uoste.

Dabar abi bendrovės dar labiau sustiprina bendradarbiavimą. Jie ką tik pristatė naują paslaugą, kurią pavadino „DP World Cargospeed“. Žadama, kad kroviniai bus gabenami net greičiau, nei, kad jie būtų gabenami oro linijomis, o išlaidos bus panašios į traukiniais gabenamų krovinių kaštus.

„Siekdami išspręsti šį iššūkį (krovinių gabenimo greičio ir kaštų aut. past.), mes nusprendėme bendradarbiauti su DP World, pasauline prekybos ir tiekimo grandinės logistikoje eksperte, ir pristatome DP World Cargospeed – tarptautinį prekės ženklą, kuris atstovaus hyperloop krovinių gabenimo sistemą.

Ji užtikrins, kad kroviniai bus pristatyti greitai, tvariai ir efektyviai. DP World Cargospeed sistema, kuri skirta teikti išskirtines paslaugas aukšto prioriteto užsakomiems produktams, pristatys krovinius greičiau nei tai daro lėktuvai, o kaštai bus labai panašūs į tuos, kurie būna gabenant krovinius traukiniais.“

Jie nori „DP World“ patirtį uostų operacijose sujungti su „Virgin Hyperloop One“ technologija ir taip prekių pristatymą tarp miestų paversti greita ir pigia paslauga.

„Virgin Hyperloop One technologija veikianti DP World Cargospeed sistemoje užtikrins prekių judėjimą 1000 km/h greičiu. Bus transportuojamos laiko atžvilgiu jautrios bei prioritetinės prekės, įskaitant šviežią maistą, medicinos reikmenis, elektroniką ir taip toliau. Tai padidins krovinių gabenimo pajėgumus, sujungiant šią sistemą su esamomis kelių, geležinkelių, uostų ir oro transporto sistemomis.

Be to, DP World Cargospeed yra unikali tuo, kad ji neturi būti vien tik keleivių ar vien tik krovinių gabenimo sistema. Tai yra mišrios paskirties sistema, kuri visiškai išnaudoja šios unikalios sistemos pajėgumus ir maksimaliai padidina ekonominę ir socialinę naudą.“

Nors iki šiol daugiausiai dėmesio buvo skiriama žmonių kelionėms, jie planuoja naudotis tomis pačiomis „hypeloop“ vamzdžių ir specialių kapsulių sistemomis, kurias jau daugelį metų vysto. Kada tokia sistema galėtų atsirasti realiame gyvenime dar nėra žinoma, bet Richard‘as Branson‘as „CNBC“ teigė, kad „hyperloop“ technologija yra „absurdiškai jaudinanti“ ir mano, kad ji pradės veikti per ateinančius 2–3 metus.

Šiame vaizdo įraše yra pristatoma kaip realybėje turėtų atrodyti naujoji „DP World Cargospeed“ sistema:

(14)
(5)
(9)

Komentarai (1)