„Tai technologija, kuri pralenkia visas kitas šiuo metu egzistuojančias technologijas“: E. Muskas gavo pirmuosius leidimus didžiajai savo svajonei ir tai vėl pakeis pasaulį?  (14)

Elono Musko „The Boring“ kompanija jau gali netrukus leisti iš Niujorko iki Vašingtono nuvykti vos per 29 minutes. Kad tai įvyktų beliko sutvarkyti likusius dokumentus ir pradėti statybos darbus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„SpaceX“ ir „Tesla“ įkūrėjas ir generalinis direktorius Elonas Muskas vis intensyviau siekia išspręsti transporto problemas ir tam pasitelkia „hyperloop“ projektus.

Dar 2017 metų liepą E. Muskas teigė, kad gavo žodinį leidimą pradėti „hyperloop“ kelio darbus tarp Niujorko ir Vašingtono, o dabar šis procesas priėjo prie oficialių leidimų gavimo.

„The Boring“ kompanija gavo ankstyvą ir dar neapibrėžtą Vašingtono valstijos leidimą pradėti statybos darbus, kurie apims kai kuriuos parengiamuosius darbus bei kasinėjimus Niujorko alėjoje 53 už automobilių stovėjimo aikštelės šalia „McDonald‘s“ restorano ir sparčiai augančioje „NoMa“ apylinkėje“, - praneša Washington Post. Įmonės atstovas spaudai teigė, kad Niujorko alėjoje galėtų būti įrengta „hyperloop“ stotis.

Šis leidimas buvo gautas praėjus keliems mėnesiams po to, kai Muskas pradėjo kasybos darbus Merylande, kuri planuojama, kad bus viena iš sustojimo vietų naujajame šiaurės rytų kryptimi eisiančiame „hyperloop“ kelyje. Melylando valstija Muskui davė leidimą kasti 16,6 km ilgio tunelį po Baltimorės-Vašingtono greitkeliu. Praėjusių metų spalio mėnuo tapo pirmosios nuo Niujorko iki Vašingtono „hyperloop“ kelio dalies statybų pradžia.

„Iš tiesų, tai jaudinančio proceso pradžia“, - tuo metu sakė Merylando transporto sekretorius Pete Rahnas. „Žodis „transformacinis“ gali būti kiek per stiprus, tačiau tai yra technologija („hyperloop“ aut. past.), kuri pralenkia visas kitas šiuo metu egzistuojančias technologijas. Ir ji bus čia.“

Akivaizdu, kad Elonas Muskas kryptingai juda link „hyperloop“ įdėjos įgyvendimo. Viskas prasidėjo 2016 metų gruodžio mėn., kai Muskas savo nusivylimą esama transporto sistema išreiškė savo „Twitter“ paskyroje: „Transportas varo mane iš proto. Aš ketinu pastatyti tunelį ir jau pradėjau kasti..“

Tunelių kasimas ir „hyperloop“ sistemos diegimas yra reali galimybė palengvinti perpildyta miestų transporto sistemą greitais ir naujais maršrutais. O šie pradėti Elono Musko „The Boring“ kompanijos darbai, gali ženkliai pagerinti susisiekimo kokybę.

Juolab, kad ir kitos kompanijos intensyviai dirba prie „hyperloop“ sistemos, kaip kad „Virgin Hyperloop One“ ar „Hyperloop Transportation Technologies“ (HTT) apie kurios progresyvius ir sparčiai judančius į priekį planus rašėme prieš keletą dienų. Panašu, kad „Hyperloop“ idėja tampa realiu kūnu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(72)
(4)
(68)

Komentarai (14)