Teroristų planus kartais griauna ir prasta higiena - vieną išpuolį sustabdė itin šlykštus įprotis  ()

Terorizmas šiais laikais gąsdina daugelį pasaulio valstybių. Tiesa, tuo pačiu didėja saugumo lygis ir griežtėja keleivių patikra oro uostuose – tikriausiai dėl to vis rečiau pasirodo pranešimų apie ketinimą įsinešti bombą į lėktuvo saloną. Tačiau kartą vienam vyrui vis dėlto pavyko įsinešti bombą į lėktuvą – ir netgi ją uždegti – tačiau ji nesprogo dėl itin kurioziškos priežasties.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Umaras Abdulmutallabas sukėlė šoką JAV žvalgybai, kai vieną dieną sugebėjo į lėktuvo saloną įsinešti sprogmenis – juos įsigabeno suslapstytus apatinėse kelnėse. Britanijoje išsilavinimą įgijęs nigerietis sugebėjo uždegti bombą, tačiau ji nesprogo. Visa tai baigėsi tik nedideliais paties teroristo bei dar kelių keleivių nudegimais.

Transporto apsaugos administracijos vadovas Johnas Pistole tuomet sakė, kad bomba nebuvo detonuota, nes U. Abdulmutallabas dėvėjo tuos pačius apatinius daugiau nei dvi savaites. Paklausus, ar bomba paprasčiausiai sudrėko, J. Pistole atsakė, kad ji „paprasčiausiai degradavo“ prisilietusi prie nešvarių apatinių, o labiau gilintis į detales būtų jau pernelyg asmeniškas reikalas. Tiesa, jis sutiko su žurnalistės teiginiu, kad šį kartą reikėtų dėkoti prastai teroristo higienai.

Tuo tarpu U. Abdulmutallabas buvo nuteistas laisvės atėmimu iki gyvos galvos. Vėliau paaiškėjo, kad jo bombą Arabų pusiasalyje pagamino teroristų grupuotė „al-Qaeda“.

Parengta pagal „The Telegraph“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(19)
(18)
(1)

Komentarai ()