Kodėl į lėktuvą lipantiems keleiviams neleidžiama praeiti po sparnu? Juk dažniausiai varikliai būna išjungti  ()

Ar esate pastebėję, kad jūsų kelias į lėktuvą visada būna pažymėtas ryškiaspalviais kūgeliais? Kartais jie būna išdėlioti gana tingiai - paliekami dideli tarpai, dažnai vietoj kūgelių atsistoja patys oro uosto darbuotojai pirštu parodantys, kur jums eiti. Arba kur jums neiti - po sparnu eiti negalima. Bet kodėl? Juk dažniausiai varikliai yra išjungti, o ir kelią iki tolimesnių durų taip žymiai sutrumpintumėte.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ant lėktuvų bilietų dažniausiai nurodyta, per kurias durims jums reikėtų įlipti. Taip siekiama paspartinti keleivių laipinimą. Kuo greičiau keleiviai atsisės į savo vietas, tuo greičiau lėktuvas galės pakilti. O juk laikas - tai pinigai. Tačiau jei jau taip svarbu, per kokį laiką keleiviai suras savo vietas, kodėl neleidžiama eiti po sparnais? Juk dažnai taip galėtumėte nukirsti kelio ir lėktuve atsidurti greičiau. Kaip tikriausiai galite numanyti, taip daroma dėl saugumo.

Nors variklis yra išjungtas, jis vis tiek gali būti karštas. Dažnai lėktuvai skrenda į vieną reisą po kito, todėl variklis gali būti neatvėsęs. Oro uosto darbuotojams tai nėra didelė problema - jie tiesiog per arti neprieina ir neliečia nieko, ko nereikia. Įkaista ne visas variklis, todėl dažnai galima pamatyti, kaip darbuotojas iš ką tik nusileidusio lėktuvo variklio krapšto nelaimingo paukščio liekanas. Vaizdas, aišku, nemalonus, bet paukštis nebūna iškepęs. Tačiau jūs, tikėtina, nežinote, kurios variklio dalys yra karštos, o kurios - ne. Todėl eidami pro šalį galite ką nors paliesti ir stipriai nusideginti.

Net ir išjungto variklio ventiliatorius gali sėkmingai suktis toliau. Vėlgi - prie jo nevalia kišti pirštų. Nors po sparnais vaikščioti negalima, kai kurie keleiviai vis tiek neištveria ko nors nepridarę - viena moteris Kinijoje į variklį švystelėjo saują monetų. Skrydį teko atidėti, kol monetos buvo iškrapštytos. Jei variklis būtų įjungtas, situacija būtų dar pavojingesnė, nes išmetamosios dujos yra nuodingos ir labai karštos.

Kartais laipinant keleivius lėktuvas yra pildomas degalais, o bakai yra sparnuose. Iš jų degalų pylimo metu pasišalina susikaupę garai, kuriais galima apsinuodyti. Vėlgi - dėl to prie sparnų artintis negalima.

Galiausiai, aplink lėktuvą dažnai sukiojasi eilė techninių darbuotojų. Jie pildo degalų bakus, vandens rezervuarą, tuština atliekų surinkimo sistemą, tikrina pagrindinius lėktuvo mazgus. Jiems darbas einasi kur kas lengviau, kai šalia nesimaišo smalsūs keleiviai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(25)
(3)
(22)

Komentarai ()