Kodėl kartais automobilių padangos pripučiamos azotu? Kuo paprastas oras toks jau blogas?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

langas 2018-05-23 14:59
Kažkada viename garaže prygydė mane ir įsiūlė padangas azotu užpildyti po keitimo. Tipo žiemą nekris slėgis kai šals, mažiau degalų ims ir t.t. Tada kainavo nedaug (atrodo +4 lt už ratą) nu ir pabandžiau. Tai beabejo absoliučiai jokio skirtumo net neįsivaizduoju kam tas reikalinga
bahuriux 2018-05-23 15:13
, į kitą identišką auto paprastą orą, bet į abu auto vienodą pradinį slėgį, vienodos temperatūros dujas. Kitas dalykas per laiką iš tvarkingos padangos pasišalina deguonis ir vandens garai greičiau nei azoto dujos, tai galiausiai jei padangų dažnai nemontuojat, o turit atskirus komplektus žiemai ir vasarai, arba universalias, tai padangose ir taip lieka beveik vien azotas, su keliais % deguonies.
ArturasArturas 2018-05-23 15:36
Badziau ir as tuo azotu pildytis, ir kaip bebutu keista, padangos slegi prarado daug greiciau per kokius 6 bandymus. Tai nusprendziau pusti paprasta ora ir nekreipti demesio. Paprastai puciu tik karta tarp padangu montavimo ir slegis vis dar buna pie 2 atm (su azoti puciau 2 kartus ir buvo apie 1,8-1,9). Draugas pavasari ir rudeni dirba prie padangu montavimo, tai sake, kad azoto pripustos padangos daug dazniau atvaziuoja prisipusti del netekto slegio. Tai nezinau, kiek cia tos tiesios del ilgesnio slegio islaikymo, nors teoriskai turetu buti, nes azoto molekule didesne, bet praktika kazkodel rodo kitaip.
SaMaras 2018-05-23 16:07
O kodėl turėtų vandens ir deguonies molekulės pasišalinti greičiau už azoto? Dėl didėjančio slėgio ir ekonomijos tai tu teisus, bet kas vyksta su slėgio mažėjimu, oras ir traukiasi labiau. Dėl tos pačios priežasties išsilėtimo indai gamykliškai irgi būna užpildyti azotu.. o realiai kai išeina azotas puti orą ir nesuki sau galvos. Čia kaip sakant kaip žvakė nabašnykui. Pačiam nabašnykui gal padeda gal nepadeda (stengiuosi išsireikšti kaip galima demokratiškiau), bet artimiesiems (auto vairuotojui) nuo to kažkiek lengviau, nes galvoja, kad kažką gero daro..
bahuriux 2018-05-23 16:30
https://www.youtube.com/watch?time_cont ... mnZ4-EUbIk
gražvydas 2018-05-23 16:57
Susidaro įspūdis, kad jūs važinėjate į darbą su F1 ...
bahuriux 2018-05-23 17:17
Tie "jūs" čia kas tokie, komentatoriai, portalo administracija, straipsnio autoriai, ar dar kasnors kiti? Jei manai, kad komentatoriai visi su azotu važinėjasi, tai skaityk dar kartą komentarus, nu kaikurie pabandė žmonės juk nebrangu buvo patys įsitikino kad nifiga neveikia ir daugiau tuo BS neužsiima. Kodėl nepaeksperimentavus, juk čia tokie ir renkasi žingeidūs ir protaujantys, o ne visiškos mados aukos.
audriusn 2018-05-25 12:34
Prasmes yra tik sporte, ziede, tada galima pakankamai tiksliai prognozuot kiek keisis slegis padangai sylant. Ralyje del to galvos nesuka. Paprastam vazinejimui tiek pat skirtumo kiek is ventilio kamstelio.