Kinijos turgelio stebuklai: viskas viename – belaidė kolonėlė ir namų kino sistema „Xiaomi TV Soundbar“ - net 8 skirtingos paskirties garsiakalbiai, daugybė jungčių ir itin gera kaina (Video)  (3)

Greičiausiai pamenate tuos laikus, kai namų kino sistema daugeliui buvo savaime suprantamas dalykas. Vis dėlto bėgant laikui paaiškėjo, kad pakankamą efektą puikiai galima sukurti ir su ženkliai mažesnėmis garso sistemomis. Kitaip sakant, kaip įvairias standartines kolonėles pamažu keičia įvairaus tipo belaidės garso kolonėles, tai būtent taip pat analogiškai standartinės namų kino sistemos vietą vis dažniau ir dažniau užleidžia „Soundbar“ tipo universalioms garso sistemoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokių sistemų, žinoma, galima įsigyti ir Lietuvoje, tačiau čia susiduriame su įprasta problema – pastarosios mūsų šalyje kainuoja ženkliai daugiau dėl garsių bendrovių prekinių ženklų.

Šią potencialią galimybę pamažu pradeda įžvelgti ir vietiniai Kinijos gamintojai.

Būtent tokias tendencijas bene geriausiai šiuo metu patvirtina dar visai neseniai „Xioami“ anonsuota naujos kartos garso sistema „Xiaomi TV Soundbar“.

Čia norisi pabrėžti tai, kad „Xiaomi TV Soundbar“ ypatinga tampa ne tik dėl savo montavimo galimybių, kompaktiško dizaino (83 x 7,2 x 8,7 cm, 1,925 kg), bet dar ir dėl to, nes gali pasigirti integruotais net aštuoniais skirtingos paskirties garsiakalbiais.

Pavyzdžiui, keturi integruoti pasyvūs žemų dažnių garsiakalbiai šiuo atveju padeda atkurti itin žemus tonus. Tuo tarpu „woofer“ tipo kiti du garsiakalbiai tampa itin svarbūs atkuriant vidutinių dažnių signalus. Galiausiai aukštų dažnių atkūrimui yra naudojami du likę integruoti garsiakalbiai.

Svarbiu „Xiaomi TV Soundbar“ garso sistemos privalumu taip pat tampa ir integruotų jungčių gausa. Kitaip sakant, negana to, kad „Xiaomi TV Soundbar“ turi optinį bei Aux tipo garso įėjimus, pastaroji garso sistema dar yra aprūpinta ir SPDIF bei „Line In“ tipo įėjimais.

Be to, atkreipkite dėmesį dar ir į tai, kad „Xiaomi TV Soundbar“ gali pasigirti integruotu Bluetooth ryšio moduliu, kas reiškia, jog šią garso sistemą esant poreikiui galima naudoti ir kaip įprastą belaidę garso kolonėlę.

Galiausiai skubame pranešti dar ir tai, kad šiuo metu Kinijoje „Xiaomi TV Soundbar“ garso sistemą galite įsigyti už patrauklią 105 eurų kainą. Vidutinė kaina kitose parduotuvėse be nuolaidų siekia 130-140€.

Palyginimui čia dar norisi pridėti tik tai, kad Lietuvos elektroninėse parduotuvėse panašaus „Soundbar“ tipo garso pigiausių sistemų kainos prasideda bent keliomis dešimtimis eurų brangiau, o juose esančių kolonėlių skaičius siekia 3-4. Analogiškų parametrų garso sistemos kainuoja 2-3 kartus brangiau, tad „Xiaomi“ elinį kartą pataikė į laisvą nišą. Ir tai padarė labai gerai – pirmieji pirkėjų vertinimai siekia 5 balus iš 5.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(17)
(8)
(9)

Komentarai (3)