Vieni liko sužavėti, o kiti nusivylę: ką naujo atrasime „Xiaomi Mi 8“, „Xiaomi Mi 8 SE“ ir „Xiaomi Mi Band 3“, ką gamintojas pabandė nuslėpti ir koks produktas bus didžiausias iššūkis konkurentams  ()

Visai neseniai kompanija „Xiaomi“ pristatė savo naujausius įrenginius – išmaniuosius telefonus „Xiaomi Mi 8“ ir „Mi 8 SE“ bei išmaniąją apyrankę „Mi Band 3“. Ir nors „Xiaomi“ kompanija juos pristatė pakankamai iškilmingai, tačiau sugebėjo tam tikrą informaciją ir nuslėpti. Tad šiame straipsnyje detaliau susipažinsime su karščiausiomis „Xiaomi“ kompanijos naujienomis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-06-10 Vieni liko sužavėti, o kiti nusivylę: ką naujo atrasime „Xiaomi Mi 8“, „Xiaomi Mi 8 SE“ ir „Xiaomi Mi Band 3“, ką gamintojas pabandė nuslėpti ir koks produktas bus didžiausias iššūkis konkurentams  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pati pirmoji naujiena yra naujoji „Xiaomi“ kompanijos „MIUI 10“ operacinė sistema. Ir iškart krenta į akis tai, kad ši operacinė sistema yra itin panaši į „Android P“. Nors pats meniu ir kiti dizaino elementai yra „MIUI 10“ ir tai atrodo itin gražiai ir funkcionaliai, bet pati operacinė sistema yra „aprengta“ „Android P“ operacine sistema.

Taip pat informuojama, kad „MIUI 10“ operacinė sistema gerokai padidina programų veikimo greitį ir pačios sistemos funkcionalumą, o visą tai užtikrina dirbtinis intelektas. Taip pat „Xiaomi“ kompanija žada, kad dirbtinis intelektas užtikrins geresnę integraciją su išmaniaisiais namais, tai yra ne tik su „Xiaomi“ kompanijos kuriamais įvairiais namų jutikliais, bet ir su kitų gamintojų kuriamomis išmaniųjų namų sistemos, kaip pavyzdžiui „Philips“.

„MIUI 10“ stipriai sustiprintas mašininis mokymasis, tad dabar operacinė sistema veiks geriau, palaikys daugiau balso komandų, integruota navigacija, patobulintas nuotraukų apdorojimas ir t.t. Skamba gražiai, bet visą tai yra skirta Kinijos rinkai. Na, o kas likusiems?

Bent jau iki šio momento nieko nekalbama apie tarptautinę „MIUI 10“ operacinę sistemą ir yra neaišku kada jos sulauksime.

Tačiau pakalbėkime apie „Xiaomi“ kompanijos pristatytus išmaniuosius telefonus, kurie greičiausiai daugelį labiau domina nei operacinės sistemos ir jų niuansai.

„Xiaomi Mi 8“

„Xiaomi“ kompanija pristatydama „Xiaomi Mi 8“ išmanųjį telefoną tarsi tyčia praleido „7“ modelį ir nuo šeštojo iškart perėjo prie aštuntoje, tarsi bandyma pasakyti, kad tai visiškai naujas etapas šio Kinijos technologijų giganto vystymosi etape. Pristatyme buvo pabrėžtas dirbtinis intelektas, įvairios funkcijos, balso asistentas, kuris, deja, kol kas dirbs tik Kinijoje.

Tad žmonių nuomonė dėl „Xiaomi Mi 8“ stipriai išsiskyrė ir vieni teigė, kad „Xiaomi“ kompanija niekuo nenustebino ir padarė labai panašų telefoną į „iPhone“, o kitiems „Xiaomi Mi 8“ sukėlė itin daug teigiamų emocijų ir jie jau nekantraudami jo laukia.

Pats „Xiaomi Mi 8“ išmanusis telefonas atrodo gražiai, su apvaliomis kraštinėmis ir yra panašus į „iPhone X“. Nugarėlė dengta stiklu, vertikaliai įmontuotas kameros modulis. Taip pat nugarėlėje yra pirštų atspaudų skaitytuvas ir – kaip pasitvirtino gandai – dar vienas toks skaityvuvas yra įtaisytas pačiame ekrane. Šį dalyką tikrai norėsis išbandyti daugeliui, kadangi tai greičiausiai yra išmaniųjų telefonų ateitis. Tačiau kol kas yra tikėtinos ir tam tikros problemos su pirštų atspaudų nuskaitymu ekrane, jo tikslumu ir greičiau. Gal dėl to „Xiaomi“ kompanija ir paliko jau tradicinį pirštų atspaudų skaitytuvą nugarėlėje. Nors per išmanaus telefono pristatymą viskas veikė puikiai.

„Xiaomi Mi 8“ ekranas yra 6,21 colio įstrižainės FHD+ ir 2248 x 1080 raiškos, o ekrano tipas yra „Super AMOLED“. Nors atrodo, kad telefonas yra ganėtinai didelis, tačiau jis yra kompaktiškas ir, lyginant su praėjusių metų išmaniaisiais telefonais, „Xiaomi Mi 8“ atitinka 5,5 colių ekrano įstrižainę turinčius senesnius modelius.

„Xiaomi Mi 8“ bus parduodamas keturių versijų: mėlynos, juodos, baltos ir auksinės spalvos. Taip pat bus galima įsigyti ir telefoną, kuris bus labai panašus į naujausius „HTC“ išmaniuosius telefonus, bus permatomo korpuso ir neturės nugarėlėje pirštų atspaudų skaitytuvo.

„Xiaomi Mi 8“ taip pat kaip ir „iPhone X“ turės 3D veido atpažinimo technologiją. Ir dėl šios technologijos telefono priekyje „Xiaomi“ kompanija įtaisė specialų veido atpažinimo modulį. Reikėtų priminti, kad kiti išmanieji telefonai veido atpažinimui įprastai naudoja priekinę kamerą, tad atrakinti „Xiaomi Mi 8“ išmanųjį telefoną bus lengva ir esant menkai apšviestoje aplinkoje. Žinoma, kol kas tai tik spėjimas ir tik laikas parodys kaip viskas veiks.

Kalbant apie procesorių, „Xiaomi Mi 8“ aprūpintas 8-nių branduolių „Snapdragon 845“, 2,8 GHz, tad telefonas turėtų veikti be jokių problemų. Telefono gale įtaisytos dvi kameros po 12 MP ir tai atrodo labai panašu ką turi „Mi Mix 2S“ išmanusis telefonas, tačiau „Xiaomi“ kompanija teigia, kad „Xiaomi Mi 8“ telefone yra pagerintas programų lygis. Bet iš principo „Xiaomi Mi 8“ turi tą patį ką ir „Mi Mix 2S“ – agresyviai apdorojamas portretines nuotraukas ir bendrai itin ryškias nuotraukas.

Tai matėsi ir per patį „Xiaomi Mi 8“ pristatymą, kai buvo juo darytos nuotraukos lyginamos su „iPhone X“ ir „Huawei P20“. Žinoma, aiškesnis vaizdas būtų gyvai palyginus šių telefonų daromų nuotraukų kokybę. „Xiaomi Mi 8“ taip pat turi 20 MP priekinę kamerą su fono išsklaidymu.

Per „Xiaomi Mi 8“ pristatymą daug dėmesio buvo skirta navigacinei sistemai ir teigiama, kad telefonas itin greitai gauna duomenis iš palydovų ir puikiai veikia net ir tankiai apgyvendintose vietovėse. Bet tai reikėtų išbandyti kiek toliau nuo Kinijos ir jų BEIDOU navigacijos sistemos, tada pasimatytų realesnis vaizdas.

6 GB RAM ir 64 GB ROM „Xiaomi Mi 8“ versija turėtų kainuoti apie 420 dolerių. Tad tai yra apie 80 dolerių mažiau nei „One Plus 6“. Tačiau apskritai, „Xiaomi Mi 8“ yra skirtas kol kas tik Kinijos rinkai ir ne tiek jau daug skiriasi nuo mums geriau žinomo „Mi Mix 2S“ išmanaus telefono.

„Xiaomi Mi 8 SE“

„Xiaomi Mi 8 SE“ yra kiek supaprastinta „Xiaomi Mi 8“ versija. „Xiaomi Mi 8 SE“ ekranas yra 5,88 colių įstrižainės, FHD+, 2244 x 1080 raiškos, „Super Amoled“. Esminis skirtumas nuo „Xiaomi Mi 8“, kad šiame telefone yra 8-nių branduolių „Snapdragon 710“ procesorius, kurio našumas turėtų būti toks, kaip praėjusiais metais pasirodžiusio „Snapdragon 835“. Tad „Xiaomi Mi 8 SE“ yra pirmasis išmanusis telefonas, kuris darbuosis su „Snapdragon 710“ ir tai yra didelis pliusas „Xiaomi“ kompanijai.

„Xiaomi Mi 8 SE“ taip pat turi 3D veido atpažinimą, tik kol kas dar yra neaišku ar šis telefonas turi atskirą modulį kaip ir „Xiaomi Mi 8“, ar naudoja priekinę kamerą.

„Xiaomi Mi 8 SE“ taip pat turi 20 MP priekinę kamerą, o gale yra dviguba 12 MP ir 5 MP kamera. Galima bus pasirinkti telefoną baltos, juodos, mėlynos ir raudonos spalvos. Raudonos spalvos „Xiaomi Mi 8 SE“ atrodo itin gražiai.

„Xiaomi Mi 8 SE“ kaina Kinijoje prasidės nuo 280 dolerių. Žinoma, priklausomai nuo miesto ir šalies kaina keisis, bet bendrai už tokią kainą „Xiaomi“ pasiūlys itin gerą išmanųjį telefoną su nauju procesoriumi ir geru darbo našumu, puikiu telefono dizainu ir geromis kameromis. Tad konkurentai po šios „Xiaomi“ naujienos turėtų būti pakankamai sunerimę ir įsitempę.

„Xiaomi“ kompanija pristatė ir daugiau įvairių naujienų, kaip 75 colių įstrižainės televizorių, kurio kaina prasideda nuo 1400 dolerių bei naujus VR akinius, bet turbūt daugeliui yra įdomiau kas naujo bus „Xiaomi Mi Band 3“ išmaniojoje apyrankėje.

„Xiaomi Mi Band 3“

„Xiaomi Mi Band 3“ išmanioji apyrankė yra labai panaši „Xiaomi Mi Band 2“, tačiau naujoji versija turi didesnį ekraną, apsaugą nuo vandens ir didelės talpos bateriją. „Xiaomi“ kompanija į naująją apyrankę įdiegė NFC modulį, tad visi duomenys turėtų būti itin lengvai perduodami ir net palaikyti belaidžius mokėjimus, bet, žinoma, tai bus galima pasakyti tik išbandžius pačią apyrankę ir tada paaiškės ar ši NFC funkcija veikia už Kinijos ribų.

Tad „Xiaomi Mi Band 3“ bus pardavinėjama dviejų konfiguracijų – su NFC ir be jos. Kaina Kinijoje be pardavėjų antkainio sieks nuo 31 ir 26 dolerių atitinkamai. Tad kai kainos skirtumas yra toks nedidelis kyla klausimas kodėl apskritai yra dvi šios apyrankės versijos. Žinoma, jei žmogaus dažnai ir įvairiose vietose naudos NFC, jam tie papildomi 5 doleriai nesukels didelės problemos, o tiems, kuriems tai nėra svarbu, galės kiek sutaupyti ir pasirinkti „Xiaomi Mi Band 3“ be NFC. Visgi, kaip ir minėjome, dar nėra aišku kaip NFC veiks už Kinijos ribų.

Apibendrinti „Xiaomi“ kompanijos pristatytas naujienas galime keliais momentais: aukščiausios technologijos, puikios techninės specifikacijos, labai geros pradinės kainos. Tačiau kaip iš tiesų veikia „Xiaomi Mi 8“ ir „Xiaomi Mi 8 SE“ išmanieji telefonai bei „Xiaomi Mi Band 3“ išmanioji apyrankė galėsime tik gyvai juos išbandę ir ištestavę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(10)
(-4)

Komentarai ()