Paskelbė, kokie „Xiaomi“ telefonai turės dirbtinį intelektą ir galės fotografuoti su „Bokeh“ efektu be dvigubos kameros bei kuo dar nustebins „MIUI 10“ operacinė sistema (Telefonų sąrašas, Video)  ()

„MIUI 9“ operacinė sistema Kinijoje buvo pristatyta 2017 metų liepos mėn, o pasaulinė „MIUI 9“ versija pasirodė lapkričio mėn. Nuo tada „Xiaomi“ kompanija pamažu pradėjo atnaujinti daugumą savo išmaniųjų telefonų ir juose diegti „MIUI 9“. Ši operacinė sistema pagerino darbo našumą, o papildomas „MIUI 9.5“ atnaujinimas taip pat suteikė pranešimų valdymo privalumų. Na, o dabar, drauge su kitomis šių metų naujienomis – „Mi 8“, „Mi Explorer Edition“ ir „Mi 8 SE“ išmaniaisiais telefonais, „Xiaomi“ kompanija pristatė naująją „MIUI 10“ operacinę sistemą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Reikėtų pažymėti, kad itin daug informacijos apie „MIUI 10“ operacinę sistemą dar nėra žinoma. Nepaleistas „MIUI 9“ rinkinys, kuris buvo kuriamas „Xiaomi Mi Mix 2“, iš tiesų buvo ankstyva „MIUI 10“ versija. „MIUI 9“ kiniška versija ir pasaulinė turi didelių funkcinių skirtumų, todėl dabar yra neaišku, ar visos paskelbtos detalės bus taikomos pasaulinei „MIUI 10“ versijai, kuri dar nėra išleista.

Pasak „Xiaomi“ kompanijos, „MIUI 10“ yra aprūpinta AI – dirbtiniu intelektu. AI apima „AI Portrait“ ir „AI Preload“ funkcijas. „AI Portrait“ siūlo programinės įrangos funkciją, leidžiančią telefonams fotografuoti su „Bokeh“ efektu be dvigubos kameros. „MIUI 10“ operacinę sistemą turintys išmanieji telefonai naudos algoritmus, kurie nustatys geriausiai matomą vietą, o foną sulies.

„Xiaomi“ kompanijos teigimu, rengiant dirbtinio intelekto giliojo mokymosi algoritmus buvo panaudota 100 000 vienetų nuotraukų tam, kad vieną kamerą turintys išmanieji įrenginiai galėtų fotografuoti „AI Portrait“ režimu. Iš pradžių jie nepatvirtino, kurie įrenginiai galės pasiūlyti tokią funkciją.

Tačiau šiek tiek informacijos padaugėjo po to, kai Indijoje buvo pristatytas „Xiaomi Redmi Y2“. Kompanija patvirtino sąrašą įrenginių, kurie palaikys vienos kameros portreto režimą:

„Xiaomi“ taip pat paskelbė du įrenginius, kurie portretinį režimą turėtų gauti ir priekinei kamerai: Xiaomi Mi 6, kuris jau turi portretinį režimą galinėje kameroje ir Xiaomi Redmi Note 5 (Indijoje).

Nors kiti įrenginiai taip pat gaus „MIUI 10“ atnaujinimą, tačiau tik išvardinti telefonų modeliai palaikys portreto režimą ir kol kas yra nežinoma kurie modeliai ateityje galbūt taip pat gaus tokią funkciją.

„AI Preload“ turėtų padėti sumažinti programų ir naudotojo sąsajos funkcijų įkėlimo laiką, tad iš principo telefonas turėtų dirbti greičiau. Anot „Xiaomi“, taip yra todėl, kad „MIUI 10“ jau iš anksto įkelia programas, atsižvelgdama į naudotojo kasdienę veiklą. Verta paminėti, kad „Huawei“, siekdama pagerinti ilgalaikį darbo našumą savo išmaniuosiuose telefonuose, taip pat naudoja AI.

Pasak kompanijos, naujoji vartotojo sąsaja optimizuota išmaniesiems telefonams, turintiems plonus rėmelius ir aukštą ekrano santykį su visu telefonu. Be to, „MIUI 10“ turi naują „Recents“ programų meniu. Dabar „MIUI 10“ turi 2 x 2 programų sąrašą, kad vienu metu būtų galima matyti daugiau programų. Toks išdėstymas maksimaliai padidina ekrano erdvę. Recents“ programų meniu palaikomi pilni ekrano gestai ir vartotojai gali braukdami pirštu per ekraną ištrinti vykdomas užduotis, o ilgiau paspaudę gauti daugiau parinkčių.

„Xiaomi“ teigė, kad „Mi Ecosystem“ priklausantys prietaisai bus tiesiogiai valdomi per „MIUI 10“ ir nereikės antrinės programos. „MIUI 10“ turi ir naują „Car Mode“, kuris optimizuoja įrenginio informacijos išdėstymą taip, kad važiuojant automobiliu būtų maksimaliai patogu naudotis navigacine sistema. Naujomis balso komandomis galima atsiliepti į skambutį, atsakyti į tekstinį pranešimą bei pakeisti maršrutą.

Galiausiai kompanija pranešė, kad uždara beta „MIUI 10“ versija Kinijos rinkai jau paleista birželio 1 diena ir taikoma šiems įrenginiams: Xiaomi Mi 8, Xiaomi Mi Mix 2S, Xiaomi Mi Mix 2, Xiaomi Mi Mix, Xiaomi Mi 6X, Xiaomi Mi 6, Xiaomi Mi 5, Xiaomi Mi Note 2, Xiaomi Redmi S2, Xiaomi Redmi Note 5.

Vieša beta „MIUI 10“ versija pasirodys birželio pabaigoje tiems patiems įrenginiams. O liepos pabaigoje vieša beta versija bus prieinama ir šiems įrenginiams: Xiaomi Mi Note 3, Xiaomi Mi 5X, Xiaomi Mi 5c, Xiaomi Mi 5s, Xiaomi Mi 5s Plus, Xiaomi Mi 4, Xiaomi Mi 4c, Xiaomi Mi 4S, Xiaomi Mi Max 2, Xiaomi Mi Max, Xiaomi Redmi 5, Xiaomi Redmi 5A, Xiaomi Redmi 5 Plus, Xiaomi Redmi 4, Xiaomi Redmi 4A, Xiaomi Redmi 4X, Xiaomi Redmi 3S/ Redmi 3X, Xiaomi Redmi Pro, Xiaomi Redmi Note 5A, Xiaomi Redmi Note 4 Qualcomm/ Redmi Note 4X, Xiaomi Redmi Note 4 (MediaTek), Xiaomi Redmi Note 3 (Qualcomm).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(13)
(6)
(7)

Komentarai ()