BMW atšaukia 11,7 tūkst. dyzelinių automobilių: prokurorų tyrimas parodė, kaip sukčiauja net ir šis gamintojas  (10)

Vokietijos automobilių gamintoja BMW atšaukia 11,7 tūkst. dyzelinių automobilių dėl neleistinų taršos kontrolės sistemų, informuoja žurnalas „Spiegel“ remdamasis bendrovės atstovais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kiek anksčiau Miuncheno prokuratūra ėmėsi tikrinti pranešimus apie BMW manipuliacijas, susijusias su galimu programinės įrangos, leidžiančios klastoti išmetamųjų dujų kiekį, naudojimu. Paaiškėjo, kad 12-oje tūkstančių BMW automobilių buvo įmontuota neleistina programinė įranga.

Kaip rašo leidinys, atšaukiami penktos ir septintos serijos automobiliai, kurie išskiria pernelyg daug azoto oksido. Federalinė automobilių transporto agentūra (KBA) pareikalavo atšaukti šiuos automobilius dėl neleistinos įrangos, kuri leidžia manipuliuoti teršalų sistemos rodikliais.

Pasak bendrovės atstovo, KBA pritarė sprendimui atnaujinti programinę įrangą, apie tai jau informuoti automobilių savininkai, rašo leidinys.

Kaip rašo žurnalas, automobilių atšaukimas virto didele koncerno nesėkme, nes, priešingai nei konkurentai, automobilių gamintoja laikėsi aukštesnių techninių standartų, o jų automobiliai rodė geriausius rezultatus testų metu.

Prieš keletą metų Vokietijos automobilių gamybos milžinę „Volkswagen“, BMW konkurentę, sudrebino emisijų skandalas – JAV apkaltino koncerną į automobilius diegus programinę įrangą, skirtą apeiti emisijų testus. JAV vyriausybė nurodė atšaukti 482 tūkst. „Volkswagen“ ir „Audi“ markės lengvųjų automobilių, parduotų 2009–2015 metais. Balandį „Volkswagen“ susitarė išpirkti automobilius iš vartotojų ir sumokėti jiems kompensacijas. Skaičiuojama, kad dėl šio skandalo Vokietijos automobilių milžinė prarado apie 30 mlrd. dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(16)
(3)
(13)

Komentarai (10)