Manote, kad neįmanoma iš Vilniaus nuskristi į Palangą? Pasirodo, dar ir kaip įmanoma, tik jums nepatiks kaip  (3)

Palangą iš Vilniaus pasiekti galima ne tik automobiliu, autobusu ar traukiniu, bet ir lėktuvu. Tačiau siūlomi skrydžiai kol kas vargu ar sugundys kaina ir pačiu kelionės maršrutu. Jei jau ieškosite pigesnių skrydžių, kelionė gali trukti kone parą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Klaipėdos miesto plėtros agentūra „Klaipėda ID“ surengė apklausą, ar tiesioginis skrydis domina lietuvius ir kiek jie už tai mokėtų.

„Apklausos metu žmonės teigia, kad norėtų skrydžių, tačiau kai kalba pasisuka apie pinigus, vidutiniškai galėtų skirti ne daugiau 50 eurų. Šiuo metu viena kompanija galėtų vykdyti skrydžius Vilnius-Palanga, tačiau bilietai kainuotų apie 115 eurų, neturint subsidijavimo. Pavyzdys yra Estija, kur yra skrydžiai vykdomi į salas, o dalį kainos dengia Talino savivaldybė. Kalbamės dėl to ir su savivaldybėmis. Bankai lėšas skrydžių organizavimas tai pat kalba itin nenoriai, tad ieškome būdų, kaip tai įgyvendinti“, – DELFI sakė „Klaidėda ID“ vadovas Simas Simanauskas.

Dabartinė pasiūla tikrai vargu ar privilios daug žmonių, mat pasidomėjus, ką šiuo metu siūlo aviacijos kompanijos, už ne patį brangiausią bilietą galime pakloti per 100 eurų. Tačiau tai ne vienintelė staigmena. Pavyzdžiui, jei pasirinksite 134 eurus Vilnius- Palanga kainuojantį „AirBaltic“ aviakompanijos bilietą, pirma teks keliauti teks per Rygos oro uostą , kur po 2.25 val. persėsite į kitą lėktuvą ir vėl grįšite į Lietuvą. Išvykę iš Vilniaus 11.35 val. Palangą pasieksite tik 14.45 val. Nors kelionė automobiliu laiko ir nesutaupys, vargu ar paskaičiavus kuro sąnaudų ir bilieto kainos santykį, skrydis pasirodys patrauklus.

Kompanija „Belavia“ siūlo už panašią kainą keliauti dar ilgiau ir aplankyti Minską. Tiesa, jei jau susigundysite tokiu skrydžiu, turėsi laiko apžiūrėti miestą, mat pakilę Vilniuje 18.40 val. vakaro, Minską pasieksite 19.15 val. Skrydis į Palangą numatytas tik kitos dienos rytą 8.10 val., o Palangoje leidžiasi 9.20 val. Tokia pramoga, kainuojanti apie 150 eurų į vieną pusę taip pat neatperka kelionės automobiliu ar kita transporto priemone.

Artimiausiu metu brangiausias siūlomas skrydis į vieną pusę Vilnius-Palanga yra kompanijos „Rynair“ pasiūlymų sąraše: 680 eurų, plius dar 20 eurų mokestis vienam asmeniui. Kol iš Vilniaus pasieksite Palangą, teks paviešėsi Londone. Iškridus iš Vilniaus 22.40 val. Nusileidus Londone 23.30 val. visa naktis ir dalis dienos priklauso jums. Skrydis iš Londono į Palangą numatomas tik kitos dienos popietę – 16.10 val. Kelionė atgal į Lietuvą trunka 2.35 val., tad kurortą pasieksite kone po paros nuo skrydžio pradžios – 20.45 val.

Perkant bilietus skrydžiams į abu puses, artimiausiomis datomis pigiausia skraidina „AirBaltic“ kompanijai – sumokėsite kiek per 248 eurus. Tiesioginių skrydžių už tokią kainą bilietų pardavėjų puslapiuose taip pat nesiūloma. Kelionėms Palanga-Vilnius galima rasti ir apie 70 eurų kainuojančių bilietų, tokius siūlo „AirBaltic“ kompanija, tačiau vėlgi teks persėsti ir pasisvečiuoti kitose šalyse.

Sumokėjus „SAS“ kompanijai kone 200 eurų, skrydžiai Palanga-Vilnius laukia dar įdomesni. 14.30 val. pakilus Palangoje, po valandos leisitės Kopenhagoje. Tuomet apžiūrėti miestą laiko į valias, mat iš Kopenhagos kelionė numatytą tik kitą dieną po kone 18-kos valandų pertraukos. Ir tai ne vienitelis persėdimas. Kitos dienos 8 val. ryto išskridę iš Kopenhagos apie 9 ryto lėktuvas leisis Stoholme. Iš čia lėktuvas kyla 13.40 val. ir Lietuvos sostinėja leidžiasi 16.05 val.
 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(2)
(15)
(-13)

Komentarai (3)