Atsinaujino „Google Maps“: pabandykite atitolinti vaizdą kaip įmanoma toliau ir pasaulio žemėlapį pamatysite visiškai kitokį  (5)

Jeigu dabar įsijungsite „Google Maps“ kompiuteryje, greičiausiai išvysite savo esamą lokaciją arba paskutinę ieškotą vietą. Dabar pabandykite atitolinti vaizdą kaip įmanoma toliau. Taip, kuo toliau!


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iki šiol „Google Maps“ rodydavo plokščią žemėlapį, bet prieš dvi savaites „Google“ tyliai atsinaujino, todėl nuo šiol žemėlapis rodomas 3D erdvėje, kaip virtualus gaublys. Visos kitos funkcijos veiks identiškai – ir toliau galite artinti ar tolinti vaizdą, jį sukti, žymėtis mėgstamas vietas ir t. t.

Kol kas 3D žemėlapiu naudotis galima tik darbalaukyje, įjungus „Google Maps“ „Chrome“, „Firefox“ arba „Edge“ naršyklėje.

Tai reiškia, kad nuo šiol „Google Maps“ žemėlapis kompiuteriuose bus daug tikslesnis. Nors kai kuriems plokščios žemės teorijos šalininkams šis atnaujinimas gali ir nepatikti, visi žino, kad techniškai tiksliai atvaizduoti Žemę ant plokščio žemėlapio yra paprasčiausiai neįmanoma dėl kartografinės projekcijos apribojimų ir Gauso funkcijos.

Išmaniuosiuose telefonuose kol kas vis dar bus rodomas plokščias žemėlapis. „Google Maps“ buvo išleista daugiau nei prieš 13 metų, todėl tikimės, kad telefonus šis atnaujinimas irgi pasieks jau greitai.

Pastaruoju metu „Google“ itin stengiasi atnaujinti „Google Maps“. Gegužę jie visiškai pakeitė savo verslo modelį, dabar buvo pristatyti 3D žemėlapiai, o ateityje planuojama pristatyti papildytos realybės bei socialines funkcijas.

Parengta pagal VentureBeat

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(22)
(10)
(12)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: