Laiko liko labai mažai – pagaliau mokslininkai paskelbė galutinę datą iki kada dar galime išgelbėti mūsų planetą: vėliau – viskas bus beprasmiška

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ciklonas 2018-09-06 14:22
turetu buti ne "isgelbeti planeta",bet konkreciau zmonija.pati zeme dar ne tokiu kataklizmu daugybe yra isgyvenus.tiesiog nugrimsim i uzmarsti kaip rusis kazkada dominavus zemeje panasiai kaip kokie dinozaurai ir viskas.nieko amzino ir jokios cia naudos visatai is perspektyvos kad kazkada galbut karaliautume kosmose.atsiras kiti kereplos po musu prasides nauja era is naujo suklestes gyvybe
professor XXX 2018-09-06 15:47
Na jai žmonės nebus tokie kvaili ir neatidės darbo paskutiniai dienai- tai išsigelbės.
amas 2018-09-06 15:51
Aš manau, kad pizdec jau, niekas nebepadės laikas šokt nuo olos, aš galėsiu prižiūrėt ar visi gerai išsiplojo. Čia maždau straipsnis apie tai kaip sumaži ti vėjo pūtimą, nes anas vis greitėja. O gal po audros pats nurims? Nemanau, reik pabandyt pristabdyt.
punktyras 2018-09-06 16:50
Žinoma, kad nurims, tik ta ramuma gali nepavykti pasidžiaugti.
manciukaz 2018-09-06 18:52
Taikyti sankcijas tokios valstybėms kaip Jav ir Kinija kurios didžiausios teršėjos https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... _emissions, net EU kuri turi dvigubai daugiau gyventoju už jankius teršia daug mažiau..
Shinigami 2018-09-06 20:08
Tikiuosi supranti kad šitos statistikos yra iškreiptos? Kitaip sakant, ES uždėjo mokesčius už teršimą įmonėms ir tos įmonės išsikraustė į šalis kuriose teršimas nekontroliuojamas. Tose šalyse automatiškai padidėjo teršimo statistika, bet visa produkcija keliauja atgal į ES. Kitaip sakant teršia ta pati ES tik teršimą vykdo kaimyno kieme. Žinoma, dėl to lokali situacija pagerėja, nes nėra vietinės taršos, bet globali nesikeičia.
mch0lic 2018-09-06 20:41
Ne vien oro temperatūra susirūpint reiktu. Yra vandenynų, jūrų, upių užterštumas pradedant plastiku baigiant radijacija. Besaikis medžių kirtimas plečiant givulinkystės ir augalinkysės ukius kurie ilgainiui derlingą žeme paverčia dikyne ir t.t. Stipiai abejoju ar kažkas pasikeis per artimiausius 15-20 metų, yra korporacijų interesai, su jomis susiję lobistai ir politinės partijos. Niekas sau į koją nešaus. Paimkim tą pačia lietuvą, prieš keletą dienų buvo straipsnis kur kažkokia moteriškė skundėsi, kad negali berods >10KW saulės jėgainės įsirengt pagal galiojančius teisės aktus...
AAA000 2018-09-06 21:06
labai jau miglotai biurokratinis tas "Paryziaus susitarimas"... toks vaizdas, kad nieko ir nebandoma realiai daryt. geriau skaiciuotu ekonomines zalas ir braizytu zemelapius, kiek pajurio zonu bus uzlieta ir pan. cia juk is esmes kova su durniais valdzioje. pvz Londone juk isleido milijardus toms savo keliu metru barikadoms nuo uztvindymo cia jau realus klimato poveikis biudzeto islaidoms. o jei susils klimatas smarkiau - nusluos sita investicija lyg jos net nebuvo... pas mus pajuri manau irgi intensyviau ir agresyviau jau skalauja. seniau keliu sakeliu uztekdavo, kad kopas palaikyt... Klaipeda manau jau irgi reikia galvot kaip iskelt gyvenamuosius rajonus, ar ten uosta aukstint
mindaugas.vaitiekūnas 2018-09-06 21:09
Kad nieko amžino nėra tai jau tikrai. Jei gerai atsimenu skaičius, tai maždaug po 200mlrd. metų visatoje nebeliks ir pačių žvaigždžių ir net juodosios skylės išspinduliuos visą savo energiją - bus visiška tamsa ir tikroji tuštuma. Bent jau taip spėjama... Tačiau nereikėtų gyventi "ta diena" - bet kokiu atveju mes jos nesulauksime, mūsų vaikai nesulauks, visa Saulės sistema tos dienos nesulauks! Dėmesį reikėtų kreipti į čia ir į dabar. O "čia ir dabar" piešia mūsų ir mūsų vaikų ateitį. Yra dalykų, prie kurių sunku priprasti, bet jūs vis tiek stenkitės (pvz. rūšiuokite atliekas). Yra dalykų, nuo kurių sunku atprasti, bet jūs vis tiek stenkitės (pvz. naudoti mažiau el. energijos, vandens, mažai naudoti ar visai nenaudoti skalbimo miltelių ir t.t...). Ir yra dalykų, prie kurių jūs dar nepripratote, bet tam (arba alternatyvoms) tikrai ateis laikas. Geras pavyzdys - city bee. Jeigu tik išsilaikėte teises, gal nereikėtų iš karto pratintis prie nuosavo automobilio - gal jūsų poreikiams patenkinti užteks to, kuris yra pakankamai naujas (labiau ekonomiškas ir ekologiškas) ir kuriuo naudositės ne vien jūs (kam gaminti 5 jeigu užtenka 1).
AAA000 2018-09-06 21:15
dar vienas populistas . paciu siuksliu reikia negamint. o ne padaryt problema, o paskui vaizduot kovojima su ja... seniau visur issiversdavo su popierinem pakuotem ir prasciau nuo to nebuvo. galima butu plastikini ipakavima visiskai uzdraust. net plastikine tara skysciams galima butu principe panaikint - naudot pvz aliumines skarbonkes. siaip plastikas dar palyginus labai mazai tarsus. va tie visokie grafenai, kur molekuliniam lygyje medziagos - va cia tai bus nesunaikinami principe tersalai. panasiai kaip asbestas energijos vartojimo didejime irgi jokiu bedu ner. kvaila net ribot. propaganda cia durniams. reikia tiesiog masiskai diegt netarsias alternatyvas. pvz statyt kokius nors elektrinius kelius, elektrine infrastrukitura plest ir nuimt visus debiliskus ribojimus svaresnems alternatyvoms. ypac tokius kaip su saules energija privatininkams kovoja jie matai uz svaruma, drausdami pati svaruma... arba pradeda koki nors malku deginima draust - nors milijoinus metu ta mediena dege, ir dar degs. ir jokios "eko" tarsos nuo to nebuvo ir nebus... nes medienos degimo produktai netarsus ir savaime pasinaikinantys. bet va reikia "kovot" man cia labiau atrodo, kad tokius "kovotojus" reikia automatiskai sodint - kad mazetu tokiu. be teises visam gyvenimui ateity uzimt postus valdyme. nes cia akivaizdi zala visuomenei nuo tokiu veikeju.
Shinigami 2018-09-06 21:58
Manau, kad nesupranti ką rašai. Sakai, reikia plastika pakeisti popieriumi? O tu galvoji popierius iš oro gaminamas? Norint visas dabar esamas pasaulyje plastikines pakuotes pakeisti popierinėmis reiktu turbūt 1/3 pasaulio miškų iškirsti. Pakeisti aliumininėmis skarbonkėmis? Manai aliuminis iš oro atsiranda? Jo gamyba taip pat tarši ir reikalaujanti daug energijos. Plastikinės pakuotės nėra blogai. Blogai yra vienkartinės pakuotės, nesvarbu iš ko pagamintos. Visu pirma reiktu mažinti pakuočių dydį. Nes dabar dažnai pakuotė 10 karu didesnė nei pati prekė. Dabar yra buteliu užstatas, gal galima padaryti medžiagos užstatą? Pav.: perki preke, kuri supakuota į 100 gr. plastikinę pakuotę. Sumoki 10 centų užstatą už plastiką. Perki prekę su 200 gr. plastikinę pakuotę, sumoki 20 centų užstatą. Atneši į priėmimo centrą 300 gr. plastiko, gauni 30 cnt. Tas pats stiklui ir popieriui ar kitoms medžiagoms galiotu. Butu didesnis interesas žmonėms rūšiuoti. O jei kažkas turtingas ir nerūšiuoja, tai už juos bomžai surūšiuos viską. Valstybė pastoviai deklaruoja saugą gamtai, bet popierizmas valstybinėse įstaigose vis didėja ir didėja. Anksčiau pristatydavome projektą į valstybinę įstaigą patikrinimui, gaudavome A4 lapo dydžio atsakymą. Dabar dauguma atsakymų yra storesni nei pats projektas. Ir didžioji dalis informacijos Copy-Past iš projekto tame atsakyme. Nors dabar daug elektroninių sistemų kur viską butu galima PDF pateikti.
vanduo4 2018-09-07 03:16
- Aukojimasis vardan daugumos yra laiko patikrintas BEPRASMIŠKAS elgesys; - Jeigu JAV rūpinsis švara, Kiniečiai slapta pažeidinės susitarimus. Lygiai kaip dabar jie tai daro naudodami seniai uždraustas medžiagas šaldymo sistemų gamyboje, nes taip tiesiog pigiau; - : viskas bus taip kaip ir turi būti, o aplinkosauginė psichozė tik bandymas pateisinti savo tyrimų svarbą. Jie tik pataria, o ne sprendžia, sprendžia politikai.
AAA000 2018-09-07 04:26
matau pats nezinai ka rasineji. net nesuvoki problemos. miskai ir yra efektyviausias budas. kirtimo kiekis nesvarbu. svarbu kad butu laiku atsodinami. galima ir 100% ju iskirtinet. plastikas irgi ne is oro gaminamas, o gaminamas is naftos. o nafta irgi yra is principo tie patys miskai - tik auge milijonus metu atgal... plastiko pramone principe ir sukele uzterstumo problema, nes pereita nuo subalansuoto gamtos ciklo "popierius - miskai", i tersianti cikla "plastikas - atpalaiduoti palaidoti po zeme miskai". ir visas sitas praeityje nusodintas anglies sudas dabar sukeltas i atmosfera arba plaukioja jurose ir vandenynuose net mikrobu tiek nera - kad ji visa "sukramtyt" is vandens... ir medziu tiek nera, kad is atmosferos "isgaudyt" vel... aliuminio pramone netarsi - nes ten tereikia tik energijos. pats aliuminis, kaip ir gelezis irgi netarsus metalas. ir naturaliom salygom suyrantis. o energijos gamyba is principo gali but 100% ekologiska. gali "zaist" ekologiskai svariu ciklu gaminant - perdirbant. iki begalybes. kiekiai nesvarbu, galima uzverst aliuminio atliekom nors ir visa zemes pavirsiu ir nekels klimato temperaturiniu ar bio problemu. ko nepasakysi apie plastikus. bomzai smulkiu plastiko daleliu niekaip neisrinks... tie "greit suyrantys" plastiko maiseliai irgi manau ekologines tarsos bomba... kad vizualiai nebematai mazu plastiko daleliu - nereiskia, kad netersia paciu kiekiu. sudas juk irgi trasa, kol nepradedi kaupt jo dideliais kiekiais...
S.J 2018-09-07 10:35
Čia yra vidutinė Lietuovos temperatūra ir koks trendas vyrauja šiame grafike? http://www.meteo.lt/lt/oro-temperatura
amas 2018-09-07 15:46
Negerai yra šikt kur papuola. Bet dabar susidaro toks ispūdis, kad kaikas gyvena iš baubų rodymo po lova. Žėkit dabar jau visiem blogai, paima koks žioplys perrašo kad jau visai pizdėc. Dar tą co2 prideda, kuris mano spėjimu pasirinktas riboti tik kaip atskaitos taškas, nes išsiskiria kažką deginant, bet gi yra daug didesnio šūdo, nuo ko galima padvėst nei nespėjus pasimėgaut tuo šiltu klimatu.
AAA000 2018-09-07 15:51
tie visi "suvidurkinimai" yra statistine nesamone, skirta nebent kvailiams, o ne moksliniai duomenys. zodis klimatas apima ne tik temperatura, o viska kartu ir simtmeciais matuojamais laikotarpiais . kad matuot temperatura, nors kazkiek atitinkancia "klimata" - ja reiketu matuot kur nors po zeme, zemiau isalo zonos. kur ji kinta labai palengva, laipsniu dalimis. reikia atmest visokius iskraipancius faktorius. ir va tos temperaturos kitimo "tendencijas" reiketu stebet ir nagrinet. dabar sokineja oro temperaturos 50 laipsniu intervalais per metus ir daro matai 1-2 laipsniu daugiametes prognozes is tokiu nestabiliu duomenu kazkokiais kreivais statistiniais metodais... kai net surinktu pradiniu duomenu patikimumu galima suabejot - ar ten sugebejo pakankamai tiksliai pamatuot 100 metu atgal... va pvz ten koks nors plonejantis amzino isalo sluoksnis ar tie sproginejantys metano burbulai sibire gal ir rodo ten kazka apie siltejanti klimata. o tie temperaturiniai grafikeliai nuorodoje deja mazai ko verti... koreguojant statistikos apdorojimo budus juos manau galima labai nesunkiai pritempinet prie norimo rezultato...
qriuqriu 2018-09-07 16:38
kazkoks keistas straipsnio pavadinimas, planeta pati issivalys nuo siuksliu (zmoniu), prie ko cia gelbetojai
vanduo4 2018-09-07 17:40
: balansas yra sutrikęs ir tai reiškiasi vis aštriau. Ir visiškai nesvarbu iš kurios pusės šį reiškinį tyrinėsi, tai tik tavo pasirinkimas. Svarbiausia yra išvados ir teisingas priežastinis ryšys. Tai gali suteikti informacijos apie galimybes reikšinį kontroliuoti arba bent prisitaikyti.
AAA000 2018-09-07 19:05
as kalbu, kad jei yra pagalys metro ilgio. ir reikia nustatyt ar jis pailgejo ar sutrumpejo per 1mm i kuria nors puse, reikia tiesiog matavimo metodo - fiksuojancio pagalio ilgio tiksluma milimetro tikslumu. cia ir yra tiesioginis metodas. o dabar matuoja mazdaug taip: paima kruva pagaliu, surinktu per 100 paskutiniu metu, sakykim nuo 5cm iki 4m, paskaiciuoja vidurki ir pries 10 metu gavo 1 statistinio metro pagali. pridejo per paskutinius metus dar 10 pagaliu ir gavo 1 metra ir 1mm ir tada per visus galus rekia - kad pagaliai ilgeja - pavojus planetai... ikisi viena ar du trumpus ir bus pagaliu trumpejimas... ikisi viena ilga - ilgejimas. tada padarai ekstrapoliacija ir pateiki tokius glamurinius grafikelius. ir gali isgaut koki nori rezultata. tie kas nesusidure su statistika - sito elementariai nesupranta - nes cia reikia siokiu tokiu matematiniu igudziu, o ne grafikeliu pasvirimus ziuret ir pezaliot apie globalius pokycius... va tie metodai, kur ivertina pvz ledynu nutirpimo kiekius ir vandens pakilima irgi teisingi - nes jie yra tiesioginiai, o ne statistiniai. o ta pasauline vidurkine temperatura - cia sudo verti duomenys. ir istatymus kaip elgtis kabint ant sudo vertu duomenu yra grynas biurokratizmas, visuomenes apgaudinejimas ir reikalo nesprendimas (ypac sedint ant mokesciu moketoju finansavimo). as apie tai. o ne ginciju ten kazkoki atsilima - kas man net nerupi, nes technologiskiems zmonems cia nera jokiu problemu... nu bus daugiau energijos, pastatysim daugiau kondicionieriu ir pogulio nueisim per pietus sudetingesnes salygos tik skatina zmoniu isradinguma ir suteikia daugiau vertes protui, o ne sudamaliams apie visokias ekologijas, dievo buvimus, mesafasizma, gyvunu teises, globaliaus klimato siltejimo psichozes ir kt.. kaip yra dabar...
agentxio 2018-09-08 12:40
tik keliu kilometru asteroidas, i koki nors shithola gali atvesint sita planeta