Laiko liko labai mažai – pagaliau mokslininkai paskelbė galutinę datą iki kada dar galime išgelbėti mūsų planetą: vėliau – viskas bus beprasmiška

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2018-09-08 14:22
Shnigami, ne visai tiesa, tik maža dalis taršios pramonės išsikėlė. Kas liko, tas sugebėjo taršą ir po 10x susimažinti. Ir Kinija per gyventoją teršia mažai. JAV daugiausia teršia. Ir tikrai ne dėl to, kad iš Europos tarši pramonė išsikėlė, o dėl to, kad ilgą laiką skersą dėję buvo. Dabar vėl debilas atėjo, kuris ramiu veidu aiškina, kad anglys švariau nei fotovoltonika. Jau vien tik pasižiūrėjus žūčių skaičių aišku, kad anglys nė velnio ne geriau. Darbo vietų atžvilgiu, irgi ne. Tiesiog, kaip ir Rusijoje, ten įsigalėję iškastinio kuro magnatai, kurie praranda galią. Ką tas aaa gali suprasti, galvoja kad jo nuomonė yra faktas. Vienam plastikiniam maišeliui pagaminti, kuris atlaiko tokį patį svorį kaip pagaminti reikia apie 3 kartus mažiau visos taršos. O jei perdirbsi popierinį ir plastikinį - net 9 kartus. Su aliuminiu taip, jei gaminti naują - taip, taršos daugiau, kol kas. Aliuminio perdirbimas pereina pilnai ant atsinaujinančių, anglis per brangu. O perdirbti aliuminį nei naują gaminti apie 7 kartus mažiau energijos reikia. Perdirbti galima neribotą kartų skaičių neprarandant savybių, priešingai nei popierius ar plastikas. Bet taip, visiškai sutinku, viskas pakuojama pernelyg stipriai. Kiniečiai ekologija ir švara dabar pradėjo rūpintis daugiau nei JAV. Tokiais tempais po dešimtmečio JAV totaliai bus atsilikusi nuo Kinijos ekologijoje. JAV užterštumas nėra didelis Prajuokinai.. Tai kad gyventojų tankis daug mažesnis nei Kinijoje, ir pačių šiukšlių nemėto bet kur, nereiškia, kad taršos JAV nėra.
vanduo4 2018-09-08 14:29
O tai ką tu čia darai? Kokiu tikslu čia diskutuoji?
menten 2018-09-08 14:58
Esi kada nors girdėjęs apie rūgštųjį lietų? Al3+ jonų susidarymą? Kaip susidaro Al3+ net nesivarginsiu aiškinti - vis tiek su savo 8 klasės chemijos žiniom nesuprasi. Bent jau ateičiai žinok, kad Al3+ junginiai labai toksiški vandens gyvūnams, augalų vegetacijai, o organiniai Al junginiai gali patekti į paukščių, žinduolių organizmus. Galėtum bent jau nesvaigti apie biologinį Al, Fe poveikį.
mindaugas.vaitiekūnas 2018-09-09 14:08
Na su žodžiu "reikia" visos pasaulio struktūros nepertvarkysi. Kaip vartotojas, tu net neturi tokių galimybių. Užtat gali daryti tai, kas yra vartotojo valioje, pvz. rinktis nefasuotą prekę. Kad ir vakar ateinu į LIDL, noriu nusipirkti žaliųjų citrinų - visos sufasuotos, t.y. nebėra sveriamų. Iš principo nepirkau! Bet ne visos prekės tokios, kitas tu privalai imti iš tos plastikinės taros (pvz. grietinė). Tai bent jau nepagailėk kelių kalorijų ranką palenkti daugiau į šoną ir tą plastikinę pakuotę išmesti į kitą šiukšlių dėžę! Nes atsidūręs žemėje tas plastikas labai ilgai nesuirs! O energijos galėsi netaupyti tada, kai ją išgaudinėsi iš tos saulės ar vėjo, o ne deginant anglį.
AAA000 2018-09-09 21:58
del sukcesijos - terminas pirmakart man girdimas. reiskinys zinomas. kur tu cia izvelgei ekologines bedas? tu cia manau painioji problemas zmoniu interesams su gamtos skurdinimo bedomis. cia atskiros temos. mes manau rupinames kaip pasalint kenkima uzterstumu kuo geresnemis salygomis, o ne sprendziam absoliuciai viska ir iskart, kaip daro profanai del energetiniu gamybos budu tarsos ir aliuminio perdirbimo. butent cia ir reikia didint energetini vartojima. energijos taupymo propagandos cia neveiks - nes skatins dar tarsesniu produktu gamyba. kaip buvo pvz su duju islydzio lempom ir yra su LED. LED technologijos tikrai tarsesnes uz pvz kaitrines lempas - jei ziuret i medziagu sudeti. paskaiciavus cia dar neiasku kas geriau, ar didesni kiekiai lengvai perdirbamu kaitriniu lempu ar maziau bet sunkiai perdirbamu LED - vertinant ilgame laikotarpyje. cia as kaip vertinimo pvz duodu. su aliuminio perdirbimu yra taspats. ji galima pvz kaupt, perdirbimo fabrikus sakykim paleidinet tik kai yra atsinaujinancios energijos ir pan. galima pramone iskelt i kosmosa ir pan. ta prasme galima spaust geresni rezultata nei is vienkartinio plastiko technologiniais budais. plastikas suyra vien nuo stovejimo, nes jis senstanti organika - jis vienkartinis slamstas ir ilgalaike siuksle zymiau daugiau sriciu. del aliuminio toksisku junginiu chemijos - nu cia jau gal ir pataikei tikrai ne mano sritis. bet imesiu irgi akmenuka . jei net tu nesivargini apie tai kalbet - tai net tokie kaip as nesuzinos. tai tau cia atrodo matyt labai normalu, realius dalykus apie sakykim situ junginiu toksiskuma, specialistu ruosima sitiems specifiskiems klausimams gvildent ir problemos masta viesint ir tyrinet keist kazkokia atseit pagal tave geresne alternatyva. kaip visuotine ir neefektyvia rusiavimo propaganda, rekavimais apie klimato siltejima, politiku parazitines klases auginimu, totalines kontroles didinimu, beprasmisku suvarzymu ivedinejimu ir kitom neefektingomis nesamonemis. cia tau teisingas tarsos problemu ir sukeltu negatyviu pasekmiu aplinkai sprendimo kelias?