„Touch ID“ priėjo liepto galą? „iPhone“ pradėjo naują madą ir neketina sustoti  (23)

Viena svarbiausių naujų praėjusiais metais pristatyto „iPhoneX“ išmaniojo telefono technologijų buvo „Face ID“ veido atpažinimo technologija, išstūmusi iš „Apple“ telefono daugelį metų naudotą „Touch ID“ piršto atspaudo atpažinimo technologiją – ir panašu, kad „Touch ID“ priėjo liepto galą, rašo „The Verge“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Apple“ komponentų tiekimo grandinės analitikas Ming-Chi Kuo paskelbė, kad, anot jo paskutinio tyrimo duomenų, ir šiemetiniai, ir ateinančių metų „iPhone“ bus be ekrane integruoto pirštų atspaudų skaitytuvo „Touch ID“.

Anot M. Kuo, „Apple“ apsisprendimą lėmė tai, jog dabar rinkoje siūlomi į ekraną montuojami pirštų atspaudų jutikliai prasčiau sąveikauja su OLED ekranais (kurie yra naudojami „iPhone X“ telefonuose), be to, tokie atspaudų jutikliai veikia tik konkrečioje ekrano vietoje, o ne po visu ekranu.

Anksčiau išplito gandas, kad „Samsung“ ketina integruoti pirštų atspaudų skaitytuvą į „Galaxy S10“ serijos telefonų ekranus, todėl galima tikėtis, kad ateityje būtent pirštų atspaudų skaitytuvo buvimas ar nebuvimas taps esminiu veiksniu, lemiančiu pasirinkimą tarp dviejų pirmaujančių išmaniųjų telefonų gamintojų produktų.

Be to, kadangi „Face ID“ technologija veikia taip patikimai, „Apple“ nejaučia didelio spaudimo į įrenginius integruoti antrą savininko atpažinimo technologiją, nors papildomos saugumo priemonės visada yra pageidautinos – ir dėl to, kad jas galima naudoti kaip antrą apsaugos „sluoksnį“, ir dėl platesnių pasirinkimo galimybių vartotojui.

Tikimasi, kad „Apple“ naujuosius savo įrenginius – „iPhone XS“, didesnį jo variantą, pažymėtą „Plus“ žyme ir pigesnį modelį su LCD ekranu – pristatys rugsėjo 12 dieną. Visuose trijuose telefonuose „Touch ID“ turėtų nebelikti – vartotojai turėtų būti atpažįstami tik pagal veidą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(2)
(20)
(-18)

Komentarai (23)