Naujausias „Facebook“ prisipažinimas senatui nustebins, ką ir kaip iš tikro jie daro: kodėl algoritmai seka net vartotojų pelės judesius?  ()

Kaltinimai, kad „Facebook“ renka per daug informacijos apie vartotojus – jokia naujiena. Bet vis dėlto naujausias pačios kompanijos prisipažinimas priverčia kilstelėti antakį. Didžiausias socialinis tinklas pasaulyje atskleidė, kiek efektyviai jie tai daro.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Facebook“ 255 puslapių dokumente, kuriame yra atsakymai į 2000 klausimų vienam iš JAV Senato komitetų, pripažino, kad jie renka informaciją apie vartotojų naudojamus kompiuterius, telefonus ir prijungtus įrenginius – tame tarpe net pelę, kurią vartotojai naudoja įvairiose svetainėse ir paslaugose. Pasak „Facebook“ , visa tai tam, kad galėtų parinkti vartotojo interesams artimesnį turinį.

„Facebook“ pareiškė, kad seka pelę tam, kad algoritmai atskirtų, ar čia naršo programinis robotas, ar žmogus. Tai taip pat padeda nustatyti, ar vartotojo naršyklės langai veikia kaip pagrindiniai, ar tik fone.

Socialinis tinklas taip pat pripažino, kad renka duomenis apie naudojamą operacinę sistemą, techninę įrangą, programinės įrangos versijas, baterijos įkrovimo lygį, signalo stiprumą, laisvos atminties kiekį, naudojamas „Bluetooth“ jungtis, net failų pavadinimus ir tipus, įrenginių ID, naršykles ir jų įskiepius – ir visa tai renkama ne tik iš kompiuterių, bet ir iš telefonų ar net televizorių.

Taip pat „Facebook“ prisipažino tikrinantis vartotojo lytį, kitus vartotojus, kuriuos jis išmetė iš draugų sąrašus o taip pat bet kurias reklamines nuorodas, kurias jis kada nors paspaudė.

Įdomu tai, kad apklausos JAV Senate metu Markas Zuckerbergas teigė, kad „Facebook“ programėlė vartotojų sekimui nenaudojo mikrofonų, bet patentas, kurį turi bendrovė, teigia, kad „Facebook“ naudoja balso atpažinimo algoritmą, kuris savo ruožtu naudoja įrašus, padarytus įrenginio mikrofonais – sakoma, kad viskas tam, kad vartotojo naujienų sraute būtų geriau sureitinguojamas turinys.

Tad nors liudijime „Facebook“ įkūrėjas ir tvirtino vartotojų šnipinėjimui nesinaudojantis įrenginių mikrofonais, turint omenyje prisipažinimą apie pelės sekimą, galbūt sulauksime dienos kai bus paskelbti ir nauji prisipažinimai, rašo „India Today“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(35)
(1)
(34)

Komentarai ()