„Tesla“ nori padėti uragano kelyje esantiems vairuotojams - išleido įdomų programinės įrangos atnaujinimą  (3)

Uraganas Florence grasina pietinėms JAV valstijoms. Manoma, kad evakuotis teks bent milijonui žmonių. Už savęs jie palieka namus užkaltais langais, vertingus daiktus ir prisiminimus. „Tesla“ nusprendė padėti uragano kelyje esantiems markės automobilių vairuotojams, todėl išleido naują programinės įrangos atnaujinimą senesniems automobiliams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tesla“ automobiliai gali būti atnaujinami per atstumą. Tai daroma reguliariai - kol jūs meigate, jūsų automobilis įgyja naujų savybių. Jos gali pagerinti saugumą, patogumą ar net dinamines automobilio savybes. Kai bandymų metu paaiškėjo, kad „Model 3“ stabdžiai nėra tokie geri kaip konkurentų (ir kai kurių pikapų), „Tesla“ problemą išsprendė programinės įrangos atnaujinimu. Tačiau naujausias atnaujinimas yra skirtas senesniems „Tesla Model S“ modeliams, tokiems kaip 60 ir 70.

Atnaujinimas suteiks galimybę visiems automobiliams naudotis „Supercharger“ įkrovimo stotelių tinklu. Šios stotelės elektromobilius įkrauna kur kas greičiau, tačiau norint turėti šią galimybę reikia papildomai sumokėti ir pažymėti varnelę papildomo įrangos užsakymo lape. Nemažai senesnių „Model S“ modelių šios galimybės neturi - kai „Supercharger“ tinklas buvo prastai išplėtotas, žmonės nenoriai rinkosi šią galimybę. Tačiau jokie techniniai patobulinimai nėra reikalingi - tik programinė įranga neleidžia prisijungti prie „Supercharger“ stotelių.

Taip pat bus padidinta kai kurių automobilių baterijų talpa. Tikriausiai tai skamba beprotiškai - kaip galima per atstumą padidinti elektromobilio baterijų talpą net jokiais įrankiais prie jo neprisilietus? Vėlgi viskas labai paprasta. „Tesla“ automobilių baterijų talpa yra didesnė nei nurodo gamintojas. Taip yra dėl kelių priežasčių - dalis šios talpos vairuotojui yra nepasiekiama dėl to, kad jos reikia automobilio sistemų darbui palaikyti, kartu taip tiesiog saugiau. Taigi, „Tesla“ tiesiog programinėje įrangoje atsuks čiaupą ir automobilis vienu įkrovimu nuvažiuos toliau. Ir įkraunamas bus greičiau. Tiesiog taip paprastai.

Tikimasi, kad tai padės uragano kelyje gyvenantiems „Tesla“ vairuotojams greičiau evakuotis ir atėjus laikui sugrįžti. Tai nėra pirmas toks „Tesla“ poelgis - kai pernai uraganas Irma kėsinosi į Floridą, „Tesla“ padidino 60 kWh iki 75 kWh, taip suteikdama 48-64 papildomus kilometrus. Kažkas panašaus bus atlikta ir dabar. Tik pagerėjusiu automobiliu vairuotojai džiaugsis neilgai - spalį viskas turėtų sugrįžti į savo įprastus nustatymus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(0)
(8)

Komentarai (3)