Pristatyti naujieji flagmanai „Google Pixel 3“ ir „Pixel 3 XL“ - šedevras ar visiškas nusivylimas? Gąsdinanti kaina, o dizainas ne vienam pakelia antakį (Video)  (3)

Po kelių mėnesių tradicinės didelio masto nutekėjimų serijos pagaliau oficialiai pristatyti flagmanai „Google Pixel 3“ ir „Pixel 3 XL“. Idėja apie etaloninį ir svarbiausią šių metų „Android“ įrenginį dabar tapo realybe. Daugelis ekspertų nesitikėjo iš naujienų nieko ypatingo ir jie buvo teisūs.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Du flagmanai tarpusavyje skiriasi tik ekranų dydžiu ir jų išpildymu bei baterijos talpa.

Techninės įrangos, ryšių ir foto galimybės yra identiškos.

Naujienos gavo nepatrauklų „gėrio imperijos“ išmaniesiems būdingą dizainą. Ant galinio skydelio, kaip ir pirmtakuose, tebėra blizgantis įdėklas, nors jo buvo galima atsisakyti, kadangi visas galinis dangtelis pagamintas iš stiklo „Gorilla Glass 5“, kuris tikrai netrukdo belaidžiams ryšiams.

„Pixel 3“ ir „Pixel 3 XL“ atsirado 10 W belaidžio įkrovimo galimybe, o laidinis įkrovimas veikia greičiau, kadangi maksimali galia pasiekė 18 vatų.

Geros naujienos yra tai, kad abu išmanieji telefonai turi USB Type-C prievadą ir IP68 apsaugą nuo vandens, tačiau daugelį nuliūdins tai, kad nėra 3,5 mm ausinių lizdo. Korpuso spalvų diapazonas yra trijų atspalvių: juodos, baltos ir rausvos.

Vizualiai trečiosios kartos bazinis modelis yra beveik tiksli „Google Pixel 2“ kopija, išskyrus tai, kad naujas produktas gavo šiek tiek plonesnį rėmelį aplink ekraną.

Tuo tarpu  didesnė versija gali pasigirti dar geresniu priekinio  ploto išnaudojimu, tačiau turi net už „iPhone“ didesnę ekrano išpjovą. Abiem atvejais naudojama OLED matrica, tačiau skiriasi įstrižainė ir skiriamoji geba: „Pixel 3“ turi 5,5 colių ekraną su 2280×1080 taškų raiška, o „Pixel 3 XL“ 6,3 colių ekranas pasižymi 2960 x 1440 px skiriamąja geba.

Trečios kartos „pikseliai“ naudoja jau gerai žinomą platformą „Snapdragon 845“ su 8 branduolių centriniu procesoriumi ir „Adreno 630“ grafika.

Pagal šiuolaikinius standartus prietaisai gavo palyginti mažai operatyviosios atminties – 4 GB. Kaip ir anksčiau, bus galima rinktis 64 GB arba 128 GB nuolatinės atminties, tačiau jos nebus įmanoma išplėsti microSD kortelėms, nes reikalingo lizdo čia nėra.

Iš „Google“ išmaniųjų telefonų daugelis tikisi gerų kamerų. Pirmtakai visuomet buvo tarp DxOMark reitingo lyderių, o ekspertai visada gyrė jų fotografavimo galimybes.

Gamintojas, be abejo tikisi, kad „Pixel 3“ ir „Pixel 3 XL“ naujos platformos ir dirbtinio intelekto dėka ir dabar sulauks gražių žodžių už nuotraukų kokybę. Čia vėl naudojamas vienas objektyvas su 12,2 mln. taškų matrica su 1,4 μm dydžio pikseliais ir f/1,8 diafragma.

Taip pat yra optinė vaizdo stabilizavimo sistema. Fotoaparatas gavo „Night View“ funkciją, leidžiančią paryškinti tamsoje padarytas nuotraukas. Taip pat verta paminėti „Super Res Zoom“ funkciją, kuri iš kelių nuotraukų pagamina vieną su aukšta detalizacija.

„Google“ nusprendė padidinti jutiklių skaičių priekinėje pusėje ir asmenukių kamera suteikė du 8 megapikselių jutiklius. Vienas iš jų yra įprastas su f/1,8 diafragma, o antrasis plačiakampis su f/2,2 diafragma. Tai yra viena iš labiausiai pastebimų naujovių, palyginti su debiutantų pirmtakais.

Tarp konkurentų „Google Pixel 3“ ir „Pixel 3 XL“ išsiskiria „Android 9.0 Pie“ operacine sistema ir galimybe valdyti prietaisus kraštu paspaudimu. „Active Edge“ funkcijos dėka paspaudę korpusą galite įjungti fotoaparatą, iškvieti „Google“ asistentą ir paleisti kitas programas.

Naujieji flagmanai vargu ar nustebins autonomija, nes „Pixel 3“ akumuliatoriaus talpa yra 2915 mAh, o „Pixel 3 XL“ gavo 3430 mAh bateriją. Gamintojas deklaruoja 11 valandų vaizdo atkūrimą. Verta paminėti pirštų atspaudų skaitytuvą, Bluetooth 5.0 ir stereofoninius garsiakalbius. „Pixel 3 XL“ matmenys – 158 x 76.7 x 7.9 mm, svoris – 184 g. „Pixel 3“ gabaritai yra 145.6 x 68.2 x 7.9 mm, o sveria jis 148 gramus.

Europoje „Google Pixel 3“ ir „Pixel 3“ pradės prekiauti lapkričio 2 d. „Pixel 3“ su 64 GB atminties kainuos 860 EUR, o už 128 GB versiją prašys 960 EUR. „Pixel 3 XL analogiškos atminties talpos modifikacijos kainuos atitinkamai 960 ir 1060 eurų.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(4)
(14)
(-10)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: