10 įtraukiančių žaidimų, kurie sukels tikrą emocijų audrą (Video)  (1)

Šie projektai privers jus nuoširdžiai nerimauti dėl personažų likimo ir kels norą eiti iki pat pabaigos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žaidimai jau seniai nebėra paprasti rinkiniai su įvairiomis kliūtimis ir skirtingais lygiais, kur siužetas vyksta tarsi tik toje erdvėje. Žaidimų dizaineriai ir scenaristų autoriai sužinojo, kaip maksimaliai išnaudoti gebėjimus, kad žaidėjai gautų maksimalią patirtį. Žemiau – 10 projektų, kuriuose tai pastebima plika akimi.

1. „This War of Mine“

Platformos: PC, PlayStation 4, Xbox One, „iOS“, „Android“.

1992 m. prasidėjusios Sarajevo apgulties įkvėptas žaidimas rodo priešiškus piliečių veiksmus. Bombarduojamame mieste vyksta įvykiai, o jūsų tikslas yra kuo ilgiau išgyventi.

Kiekvieną kartą tenka galvoti apie išgyvenimą civilių žmonių rolėje, ieškant daiktų ir tyrinėjant nežinomas vietas. Praeiti šalia patrulių, sukeliant pavojų savo gyvybei ar bandyti jiems pasiūlyti maisto ir vaistų mainais už galimybę eiti toliau? – tai paliekama spręsti tik jums.

Jūsų slėptuvę gali užpulti, o jei bandysite ką nors nužudyti, tuomet jūsų personažas dėl to gali labai išgyventi. Žaidime su tokiomis problemomis susidurti teks labai dažnai, ir kiekviena diena beveik visada atrodys, kad ji – paskutinė.

2. „Firewatch“

Platformos: PC, PlayStation 4, Xbox One.

Netikėtų įvykių serija pagrindinį žaidėją Henrį veda į laukinius miškus. Jis turi dirbti bokšte ir stebėti mišką, kad kur nors nekiltų gaisras.

Oranžiniais tonais išpiešta vietovė sukelia liūdesį, o ir mintys pagrindinio veikėjo nėra pačios linksmiausios. Pasinerti į vienatvę jam neleidžia kita žaidimo herojė Delaila, kurios balsą Henris nuolat girdi per raciją.

Jūs galite pasirinkti atsakymų toną, galintį turėti įtakos herojų tarpusavio santykiams. Ir visa tai persipina su įvykiais, kurių pabaigą dar ilgai norėsis apgalvoti.

3. „The Walking Dead“: 1 sezonas

Platformos: PC, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, Xbox 360, Xbox One, „iOS“, „Android“.

Šio interaktyvaus žaidimo veiksmas vyksta visatoje „The Walking Dead“, tačiau čia jo istorija yra daug asmeniškesnė negu komiksuose ir seriale. Penkių epizodų projekte kalbama apie kalinį Lee, kurio invazija į gyvus mirusiuosius suteikia galimybę išsigelbėti. Jis randa bejėgišką merginą Klementiną, ir jie nusprendžia laikytis kartu. Pora savo kelyje susitinka daug personažų, bet būtent pagrindinių veikėjų veiksmai ne kartą privers jus pagalvoti apie žmonių santykius ir galbūt išspaus ašarą.

Be kita ko, žaidimas yra pilnas įtemptų akimirkų, per kurias reikia laiku paspausti mygtukus ir priimti sudėtingus moralinius sprendimus.

Žaidimas priskiriamas veiksmo, nuotykių ir žaidimo vaidmenimis žanrui.

4. „Hellblade: Senua's Sacrifice“

Platformos: PC, PlayStation 4, Xbox One.

Žaidimas pasakoja apie merginą, vardu Senou, kuri siunčiama į mirusiųjų pasaulį, kad išgelbėtų mirusiojo įsimylėjelio sielą. Dėl savo psichinės ligos herojė nesupranta, kas aplink yra realu, o kas atsiranda dėl jos vidinių baimių ir konfliktų.

Norint sukurti realias haliucinacijas, kurios atlieka svarbų vaidmenį pasakojime, kūrėjai panaudojo binauralinio garso įrašymo metodą. Tai sukuria maksimalų efektą: balsai sklinda iš skirtingų pusių, o išprotėjusi Senou juos priima labai patikimai. Norint patirti didžiausią efektą, rekomenduojama šį žaidimą žaisti su ausinėmis.

5. „Gone Home“

Platformos: PC, PlayStation 4, Xbox One.

Po daugelio nieko neveikimo metų Caitlin grįžta į savo namus. Tačiau vietoj šeimos, kuri sutiktų ją atviromis rankomis, ji randa raštelį, kuriame jos sesuo atsiprašo už praeities įžeidimus. Herojė pradeda tyrinėti dvarą, apžiūri kiekvieną kampą, patikrina pažįstamus daiktus ir klausosi garso įrašų, kad suprastų, kas nutiko.

„Gone Home“ žaidime nėra intensyvių veiksmų, tačiau yra daug stiprių asmeninio pobūdžio momentų. Ten nėra siaubo elementų, tačiau namuose vyraujanti atmosfera yra liūdna ir atšiauri: reikia saugotis ir laukti, kol iš neegzistuojančios spintos ant tavęs iššoks praeities vaiduoklis.

6. „INSIDE“

Platformos: PC, PlayStation 4, Xbox One, „iOS“.

Šiame žaidime jūs žaidžiate kaip berniukas, kuris turi prasibrauti pro pramoninius pastatus, stengdamasis likti nepastebėtas. Berniukas keliauja po vis paslaptingesnes vietas. Jūs nežinote nuo ko ir kur bėgate, tačiau jūs esate tikri dėl vieno dalyko: vienas neteisingas žingsnis – ir jūsų laukia mirtis.

„INSIDE“ visatoje mokslininkai sukūrė technologiją, kur žmogus turi vadovautis protu. Šiuo pagrindu sukurta daugelis galvosūkių – patrauklūs ir gana sudėtingi. Nors bus vietų, kai teks apgauti šunis, lendančius iš visų pusių, ir akimirkų, kai reikės tiksliai apskaičiuoti laiką, kad neatsidurti vietoje, kur griūva milžiniški neaiškios paskirties prietaisai.

Žaidime vyrauja slegianti ir niūri atmosfera, iš kurios berniukas bando gelbėtis visomis savo galiomis. Neliks abejingų ir visada atsiras norinčių sužinoti kas laukia herojaus žengiant pirmyn.

7. „Brothers: A Tale of Two Sons“

Platformos: PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, „iOS“, „Android“.

Du broliai palieka savo gimtąjį kaimą ir nueina ilgą kelią, kad surastų vaistų savo mirštančiam tėvui. Kelyje jiems tenka susidurti su daugybe pavojų ir padėti ne vienai gyvai būtybei.

Žaidimo procesas yra pagrįstas nuolatine veikėjų tarpusavio sąveika. Jiems kartu tenka spręsti galvosūkius ir įveikti kliūtis, su kuriomis jie susiduria. Tuo pačiu kiekvieną brolį reikia valdyti atskirai.

„Brothers: A Tale of Two Sons“ – tai pasakiška, bet vietose liūdna istorija, kurioje už daugybės žaidimo elementų slepiasi kūrėjų noras parodyti visapusišką žmogaus giminystės galią.

8. „That Dragon, Cancer“

Platformos: PC, „iOS“.

Tai tikra kūrėjų Ryano ir Amy Greenso istorija apie sūnaus kovą su mirtina liga. Esant 12 mėnesių amžiaus, Joel buvo diagnozuotas vėžys, su kuriuo jis ir jo tėvai nesėkmingai kovojo ketverius metus.

Žaidime gausu liūdnų ir džiaugsmingų šeimos gyvenimo momentų. Dėka interaktyvių galimybių ir išgaunamų efektų, žaidimas „That Dragon, Cancer “ perteikia tokią patirtį, kokios negali suteikti nei vienas filmas.

9. „The Last of Us“

Platformos: PlayStation 3, PlayStation 4.

Projekte kalbama apie vyrą ir merginą, kurie kartu priešinasi pasauliui, kuris pilnas zombių ir blogų žmonių. Pagrindinis veikėjas bet kokia kaina turi apsaugoti savo namus. Ir jei iš pradžių jų santykiai yra pilni nepasitikėjimo ir yra kuriami tik siekiant naudos, tai laikui bėgant viskas tampa visiškai kitaip.

„The Last of Us“ istorija yra vienas iš geriausių aktorių vaidinimo pavyzdžių interaktyviame pramogų pasaulyje. Tačiau projekte yra ir daug kitų įtemptų ir emociniu požiūriu sunkių momentų. Žaidimo pabaiga privers jus su nekantrumu laukti antrosios dalies pasirodymo.

10. „To the Moon“

Platformos: PC, „iOS“, „Android“.

Projektas yra apie du mokslininkus, kurie specialios technologijos pagalba perrašo žmonių prisiminimus. Taip nepagydomai sergantys ligoniai iškeliauja Anapilin, manydami įgyvendinę savo svajonę.

Jums teks išgyventi nemažą Džonio, vieno iš šių žmonių, gyvenimo dalį, ir sužinoti, kad jo nenugalimas noras nuskristi į Mėnulį apskritai nėra toks paprastas, kaip gali atrodyti.

Žaidime nėra realios grafikos – ji atrodo paprastai. Tačiau yra unikalus scenarijus, puikus humoras ir muzika, neleidžianti atsitraukti nuo pirmųjų žaidimo minučių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Sugedo.lt
Sugedo.lt
(9)
(29)
(-20)

Komentarai (1)