3 galvosūkiai, kuriuos „Microsoft“ anksčiau naudodavo pokalbiuose dėl darbo - į kelis iš jų atsakysite?  (16)

Technologinės kompanijos - geidžiami darbdaviai. Tačiau gauti darbą pasaulinio garso korporacijoje tikrai nėra sunku. Net kai būsite pakviesti į pokalbį, vis tiek turėsite labai stengtis ir prakaituoti. Štai 3 galvosūkiai, kuriuos „Microsoft“ anksčiau naudojo darbuotojų atrankoje. Į kelis iš jų atsakysite?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Galvosūkius darbuotojų atrankai naudojo ne tik „Microsoft“ - jie buvo naudojami ir „Apple“, todėl kviečiame paskaityti ir šiuos galvosūkius. „Microsoft“ užduotys tikrai nėra lengvos, todėl patariame gerai pagalvoti.

1. Kiek yra taškų Žemėje, nuo kurių galima paeiti vieną mylią į pietus, tuomet vieną mylią į rytus, o tada vieną mylią į šiaurę ir atsidurti toje pačioje vietoje?

2. Jums buvo duota 10 dėžių su labai daug kamuoliukų. Vienas kamuoliukas sveria 10 gramų, bet vienoje dėžėje yra brokuoti kamuoliukai, sveriantys po 9 gramus. Jums buvo patikėtos labai tikslios elektroninės svarstyklės, kad surastumėte dėžę su brokuotais kamuoliukais, bet jas galite naudoti tik vieną kartą. Kaip surasite tą nelemtą dėžę?

3. Jūs 7 dienoms nusamdote žmogų. Sutariate, kad už savaitės darbą jam sumokėsite visą aukso plytą. Tačiau darbininkas jumis nepasitiki ir reikalauja, kad po truputį jam mokėtumėte kasdien ir jis galėtų pats kaupti auksą. Per daug kiekvieną dieną jam mokėti nenorite, o mažiau - negalite. Kaip supjaustysite aukso plytą, kad kasdien darbininkui galėtumėte skirti vienodo dydžio užmokestį? Galite atlikti tik 2 idealiai tikslius pjūvius.

Atsakymus rasite antrame šio straipsnio puslapyje.




1. 1+begalybė. Iš esmės, reikėtų sakyti, kad šių taškų neįmanoma suskaičiuoti - jų yra begalybė. Dažniausiai žmonės spėja, kad tokių taškų nėra apskritai. Dažniausia klaida - Žemės įsivaizdavimas kaip plokščio žemėlapio. Jei Žemė būtų plokščia, paėję vieną mylia į pietus, tada vieną mylią į rytus, o tada vieną mylią į šiaurę atsidurtume vienos mylios atstumu nuo pradinio taško. Tačiau Žemė yra apvali.

Pirmasis toks taškas - Šiaurės ašigalis. Nuo jo paėję vieną mylią į pietus, atsidurtumėte vienos mylios atstumu nuo ašigalio (savaime aišku), bet tada paėję vieną mylią į rytus nuo Šiaurės ašigalio nenutoltumėte, todėl vėl paėję vieną mylią į šiaurę atsidurtumėte ašigalyje - pradiniame taške.

Tačiau tokių taškų yra ir daugiau. Įsivaizduokite, kad Žemėje yra vienos mylios ilgio apskritimas, kurio centre - Pietų ašigalis. Jūs esate bet kur viena mylia į šiaurę nuo šio apskritimo. Paėję vieną mylią į pietus atsidurtumėte ant apskritimo. Paėję vieną mylią į rytus apeitumėte visą apskritimą, o tada paėję vieną mylią į šiaurę atsidurtumėte toje pačioje vietoje. Tas pats įvyktų ir jei apskritimas būtų 0,5 mylių ilgio, tik tada jį apeitumėte dukart. Trumpai tariant, tokių taškų yra begalybė.

2. Jūs žinote, kad skirtumas tarp gerų ir brokuotų kamuoliukų yra 1 gramas. Patogumo dėlei sunumeruokime dėžes nuo 1 iki 10. Taigi, iš dėžės Nr. 1 paimame 1 kamuoliuką, iš Nr. 2 - 2 kamuoliukus, iš Nr. 3 - tris kamuoliukus ir taip toliau. Kitaip tariant, iš kiekvienos dėžės paimkite tą skaičių kamuoliukų, kuris atitinka dėžės numerį. Taip turėsite 55 kamuoliukus. Jei visi kamuoliukai būtų geri, šie 55 svertų 550 gramų. Jei vienas būtų brokuotas - bendras svoris būtų 1 gramu mažesnis - 549 gramai. Taip sužinotumėte, kad brokuoti kamuoliukai yra pirmoje dėžėje, nes tik iš jos paėmėte vieną kamuoliuką. Taigi, pasvėrę šiuos kamuoliukus žinosite, kad 550-svarstyklių rodmenys=dėžės numeris.

3. Šis galvosūkis yra šiek tiek suktas. Galite atlikti tik 2 pjūvius, todėl padalinti aukso plytos į 7 vienodas dalis tikrai nepavyks. Tačiau juk visada galite paprašyti grąžos, todėl plyta supjaustoma į tokias dalis:

1/7, 2/7 ir 4/7.

Pirmą dieną darbininkui duodate 1/7 aukso plytos (jis gauna 1/7 savaitės užmokesčio).
Antrą dieną - duodate 2/7 ir grąžos pasiimate 1/7 (jis turi 2/7).
Trečią dieną - duodate 1/7 (jis turi 3/7).
Ketvirtą dieną - duodate 4/7 ir pasiimate 3/7 grąžos (jis turi 4/7).
Penkta dieną - duodate 1/7 (jis turi 5/7).
Šeštą dieną - duodate 2/7 ir pasiimate 1/7 (jis turi 6/7).
Septintą dieną - atiduodate paskutinę 1/7 aukso.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(103)
(8)
(95)

Komentarai (16)