Kvapas šiek tiek priminė svilėsius, nors dūmų matyti nebuvo - lėktuvą teko skubiai nuleisti, prasidėjo FTB tyrimas: štai kas būna, kai lėktuve įsinori bezdėti - geriau jau nenaudokite degtukų  ()

Žarnyno dujos yra natūralus reiškinys, kuris kamuoja visus. Bent kelioliką kartų per dienų šios dujos yra pašalinamos. Dažniausiai tai nesukelia didesnio diskomforto, tačiau lėktuve gali sukelti ir neplanuotą nusileidimą, kuris yra labai brangus tiek pinigine, tiek laiko prasmėmis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-10-30 Kvapas šiek tiek priminė svilėsius, nors dūmų matyti nebuvo - lėktuvą teko skubiai nuleisti, prasidėjo FTB tyrimas: štai kas būna, kai lėktuve įsinori bezdėti - geriau jau nenaudokite degtukų  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neplanuotas lėktuvo nusileidimas gali būti vykdomas dėl įvairių priežasčių - lėktuvo gedimo, žaibo smūgio, susidūrimo su paukščiais, sveikatos problemų. Bezdėjimas įprastai nėra tas reiškinys, kuris paskatintų šį brangų veiksmą. Tačiau per visą aviacijos istoriją tokių atvejų būta.

Vienas iš jų įvyko šių metų vasarį, kai iš Dubajaus į Amsterdamą skrendantis lėktuvas turėjo leistis Vienoje. Neplanuotas nusileidimas buvo vienintelė išeitis situacijai suvaldyti. Vienas keleivis tiesiog nenustojo gadinęs oro. Netoliese sėdintys žmonės jo prašė liautis, tačiau šis balsu atsisakė tai padaryti ir toliau gadino kelionę netoliese sėdintiems žmonėms. Galiausiai kilo nedidelis susistumdymas, įsikišo lėktuvo įgula, o supratus, kad tai paprastai nesibaigs lėktuvas buvo nutupdytas anksčiau laiko. Ar galite patikėti, kad suaugęs žmogus, prašomas liautis bezdėti, žiūri į akis ir toliau garsiai gadina orą? Būtent taip tuomet ir nutiko, tačiau tai nebuvo vienintelis atvejis, kuomet žarnyno dujos privertė nutūpti lėktuvą.

2006 metais iš Vašingtono į Dalasą skridusiame lėktuve buvo pastebėtas įtartintas kvapas. Keleivių buvo paklausta, ar jį gali skleisti vienas iš jų, tačiau visi atsakė neigiamai. Kvapas šiek tiek primenė svilėsius, nors dūmų matyti nebuvo. Buvo galvojama apie blogiausią - jok kažkur galimai dega lėktuvo elektros instaliacija. Todėl lėktuvas nutūpė anksčiau laiko.

Nusileidusiame lėktuve darbavosi šuo, turėjęs aptikti kvapo šaltinį ir jis jį lengvai surado - tualete buvo keli nudegę degtukai. Pasirodo, viena keleivė nuėjo į tualetą atsikratyti nemalonaus jausmo pilve - išleisti žarnyno dujų. Baimindamasi, kad kvapas pasklis, ji uždegė kelis degtukus. Jie suveikė kiek kitaip nei tikėjosi keleivė. Viskas baigėsi ilga FTB apklausa ir kelioms valandoms atidėtu skrydžiu, tačiau baudos moteris išvengė.

Visgi ši moteris daugiau niekada negalės naudotis „American Airlines“ paslaugomis. Tai - standartinė bausmė, nes dažniausiai piniginių nuostolių neramumų sukėlėjams pavyksta išvengti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(3)
(7)

Komentarai ()