Naujausias flagmanas „Nubia X“ su dvigubu ekranu, dviem pirštų atspaudų skaitytuvais ir visiškai berėmiu ekranu be jokių išpjovų (Video)  (2)

„Nubia“ (dukterinė „ZTE“ kompanija) Kinijoje surengė spaudos konferenciją, siekdama parodyti savo pasiekimus išmaniųjų telefonų kūrime. Debiutantė „Nubia X“ tapo ne tik naujausiu kompanijos įrenginių flagmanu, bet ir pasiūlė eksperimentinį formatą, kuriame gamintojas išbandė įvairias technologijas. Kūrėjai neatsisakė „berėmio“ ekrano idėjos, maža to, dabar vaizdas bus atkuriamas bus abiejose telefono pusėse. Toks sprendimas nėra nei naujas, nei unikalus, greičiau tai dar vienas bandymas išsiskirti tarp konkurentų ir parodyti, kad papildomo ekrano realizavimas gali būti prasmingas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Siekdami kuo labiau sumažinti rėmelį aplink 6,26 colių pagrindinę IPS matricą, kūrėjai atsisakė priekinės kameros. Ekrano pločio iki priekinės plokštumos santykis sudaro 93,6%, jo raiška lygi 2280х1080 taškams, o kraštinių santykis yra 19:9. Šonuose rėmeliai išliko išliko, nors ir minimalūs – 1,2 mm.

Jei konkurentai šiuo metu siūlo išslenkančius fotoaparatai arba sugrįžta prie atslenkamų telefonų, tai „Nubia“ nori padaryti įspūdį papildomu 5,1 colių ekranu, įtaisytu nugarėlėje. Čia panaudota kinų kompanijos BOE sukurta OLED matrica (kaip ir „Huawei Mate 20“) su 1520х720 taškų raiška, 100% NTSC spalvų aprėptimi ir funkcija „Always on Display“.

Kompanija teigia, kad antrasis ekranas pagamintas specialiu TFE sujungimo būdu ir ant jo esantis 3D stiklas „Lansi“ ne tik padidintą tvirtumą, bet ir siūlo geresnes šilumos išsklaidymo charakteristikas.

Techninių charakteristikų požiūriu „Nubia X“ yra tipiškas šiuolaikinis flagmanas: SoC „Snapdragon 845“, 6/8 GB RAM ir 64/128/256 GB nuolatinės atminties. Nėra microSD kortelių lizdo. Siekiant efektyvios šilumos išsklaidymo, sumontuota daugiasluoksnė grafeno aušinimo sistema.

Išmaniojo telefono šoninėse pusėse yra du pirštų atspaudų jutikliai, kurie, gamintojo nuomone, leis vartotojui patogiai atrakinti prietaisą, priklausomai nuo to, kuris šonas yra priešais jį.

Atrakinimo greitis siekia 0,1 sekundės, o atpažinimo tikslumas – 99,98%. Dukart spustelėję ir laikydami du skaitytuvo mygtukus taip pat galėsite pereiti iš vieno ekrano į kitą.

Pagrindinis fotoaparatas, kuris dabar yra atsakingas už asmenukes, sudarytas iš 16 MP „Sony IMX519“ su f/1.8 diafragma ir 24 megapikselių jutiklio su f/1,7 diafragma. Yra portreto režimas, HDR, dvigubas PDAF ir AI algoritmai, tačiau OIS nėra deklaruojamas.

 

Flagmanas naudoja operacinę sistemą „Android 8.1 Oreo“ su nauja firminės sąsajos versija „Nubia UI 6.0“, siūlančią valdymą gestais. „Nubia X“ akumuliatoriaus talpa yra 3800 mAh ir palaikoma 18 vatų „NeoCharge“ greita įkrova. Belaidžių sąsajų rinkinį atstovauja Wi-Fi 802.11ac, NFC ir Bluetooth 5.0. Palaikomas „aptX HD“, taip pat įdiegtas 3,5 mm garso lizdas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(17)
(0)
(17)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: