Iš aukcionų pirkti automobilius reikia itin atsargiai - „Tesla Model S“ automobilių prekeiviui virto milžiniškais nuostoliais (Video)  (9)

Ieškantys pigesnio automobilio iš užsienio, ypač iš JAV naudotų automobilių aukcionų, perspėjami nerizikuoti, mat neišmanant pirkimo subtilybių, pamokos gali būti skaudžios ir brangios. Pasirodo, apsigauti gali ne tik mėgėjai, bet ir profesionalai. Štai vienam verslininkui, turinčiam automobilių perpardavimo verslą, įsigytas „Tesla Model S 85D“, atnešė ne pelną, o dešimčių tūkstančių dolerių nuostolius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie Ukrainos naudotų automobilių perpardavėjo nuostolius papasakojo Ukrainos socialiniame tinkle „YouTube“ esančio kanalo „Teslaservice.kiev“ kūrėjai. Jie prisipažino, kad tokio „Tesla Model S“, kurį vienam Ukrainos verslininkui pavyko įsigyti „Copart“ aukcione JAV ir atsigabenti į Ukrainą, jie dar nebuvo matę.

„Žmogus įsigijo automobilį ir bendrai viskas, įskaitant atgabenimą ir mokesčius Ukrainoje, jam atsiėjo 25 tūkst. JAV dolerių. Ir žvelgiant į jį nepasakysi, kad kažkas blogai, matai, kad daužtas vienoje pusėje, tik tiek“, – sako vaizdo įrašo autoriai.

Tačiau po sąlyginai nebloga išore slepiasi kur kas rimtesni radiniai, mat Ukrainą elektromobilis pasiekė be baterijos, elektros variklių, pneumatinės važiuoklės ir t.t. „Tačiau įdomi detalė ta, kad atsidarius automobilio saloną prietaisų skydelyje matyti baterijos „likutis“ dar iš tų laikų, kai ta baterija apskritai automobilyje buvo“, – šypteli vaizdo įrašo autoriai. Po kėbulo skardomis ten, kur turėtų būti amortizatoriai – metaliniai vamzdžiai su skylutėmis.

Šiais, aiškina vaizdo įrašo autoriai, buvo sureguliuotas automobilio aukštis taip, kad žvelgiant iš šalies nebūtų įmanoma įtarti, kad „Tesla Model S“ – neturi baterijos. Be to, kadangi užpakaliniais ratais varomas modelis turėjo pneumatinę važiuoklę, pašalinta ir šios sistema. Nebeliko netgi elektra atidaromo bagažinės dangčio.

„Svarbiausia yra tai, kad žmogus, nusipirkęs šį automobilį, yra ne mėgėjas, o profesionalas, besiverčiantis automobilių pardavimu, – pastebi „teslaservice.kiev“ kūrėjai. Jie pasakoja, kad 25 tūkst. JAV dolerių žmogus ryžosi mokėti pamatęs, kad šio automobilio bagažinėje buvo dėžutė nuo „Chademo“ įkroviklio. „Žmogus pagalvojo, kad jei šis yra, matyt, viskas su automobiliu gerai. O dėžutė buvo tuščia, su keliais varžtais“, – aiškino vaizdo įrašo autoriai.

Vaizdo įrašo autoriai skaičiuoja, kad taip „patobulinto“ modelio atgaivinimui prireiktų mažiausiai 8 mėnesių darbo, taip pat – maždaug 30 tūkst. JAV dolerių tam, kad būtų įsigytos naujos baterijos, varikliai, važiuoklė. Visa istorija, kas nutiko su įsigytu automobiliu ir su kokiomis rizikomis tenka susidurti perkant automobilius JAV aukcionuose – vaizdo įraše žemiau (vaizdo įrašas rusų kalba).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(4)
(8)
(-4)

Komentarai (9)