Tikras lobis „Windows“ sistemai - 8 garsiausi nemokamų programėlių šaltiniai ir jokio pavojaus dėl virusų  (2)

Čia jūs galite būti ramūs, virusų neparsisiųsite. Svetainės su nemokamomis „Windows“ sistemai skirtomis programomis dažnai yra pavojingų virusų šaltiniai, kurie yra atsisiunčiami kartu su programine įranga, arba vietoj jos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Specialūs servisai, skirti žiniatinklio išteklių reputacijos patikrinimui, leidžia apsisaugoti nuo tokių grėsmių ir būti tikriems, kad kenkėjiška programa nėra pasislėpusi po atsisiuntimo mygtuku. Būtent šių svetainių pagalba buvo sukurtas šis saugių šaltinių sąrašas.

1. „Ninite“

„Ninite“ yra lengviausias būdas gauti visą nemokamų programų rinkinį. Svetainėje reikia pažymėti pageidaujamą programinę įrangą ir atsisiųsti specialiai sukurtą diegimo programą. Jos paleidimas įjungia automatinį pasirinktos programinės įrangos atsisiuntimą ir įdiegimą jūsų kompiuteryje.

Diegimas vyksta foniniame režime be patvirtinimų ir papildomų susitarimų. Naudodama tą patį failą, programinė įranga vėliau gali būti atnaujinama, atsisiunčiant naujausias programų versijas.

2. „Softpedia“

Tai vienas iš didžiausių tinklalapių, leidžiantis ieškoti ir parsisiųsti reikalingą programinę įrangą. Jo bibliotekoje yra šimtai tūkstančių skirtingų programų, komunalinių paslaugų ir draiverių. Visi jie reguliariai atnaujinami, siekiant užtikrinti, kad vartotojai gautų tik aktualiausias ir naujausias versijas.

„Softpedia“ išsiskiria savo patogia ir greita paieška, susieta su operacine sistema ar programinės įrangos licencija. Čia rasite rezultatų rūšiavimą pagal kategoriją, reitingą, parsisiuntimų skaičių ir naujus elementus. Programų atsisiuntimui registracija nereikalinga.

3. „MajorGeeks“

Tegu jūsų negąsdina labai pasenęs šios svetainės dizainas – tai ne svarbiausia. „MajorGeeks“ atnaujinamas beveik kiekvieną dieną, papildant programinės įrangos bazę naujausia programų versija, taigi galima atsisiųsti visiškai naujus produktus.

Kairėje svetainės pusėje yra galima programų paieška pagal skyrių, o žemiau – pagal pavadinimą. Dešinėje visada galite rasti populiariausiųjų reitingą. Pagrindiniame bloke rodomi naujausieji leidiniai, naujienos, apžvalgos ir vadovai.

4. „FileHippo“

Dar viena gana sena, bet vis tiek aktuali svetainė, kurioje yra daugiau kaip 20 000 skirtingų programų. Ji kasdien atnaujina duomenų bazę naujausiomis programinės įrangos versijomis. Jei reikia, visada galite atsisiųsti seno leidimo programą, jei, pavyzdžiui, naujoji jums nepatinka.

Reikalingas programas galite atsisiųsti atskirai arba per firminę diegimo programą. Pastaroji automatiškai atnaujins visas programas, įdiegtas per „FileHippo“.

5. „Download Crew“

Nepaisant gana perkrautos pagrindinio puslapio išvaizdos, „Download Crew“ gali būti labai naudinga nišinių programų paieškai. Tuo įsitikinti galite atidarydami populiarų programų sąrašą kiekviename iš galimų skyrių. Taip pat yra įprasta paieška pagal žodžius.

Kiekviena programa, esanti kategorijų sąraše papildoma trumpa charakteristika, apibūdinančia jos pagrindines savybes. Tai leidžia jums sutaupyti laiko, neskaitant išsamių aprašymų. Net turėdami minimalias anglų kalbos žinias galite lengvai suprasti, apie ką jose rašoma.

6. „FileHorse“

Šioje svetainėje nėra begalės skirtingų programų. Vietoj to ji orientuojasi tik į naudingiausią ir kokybiškiausią programinę įrangą, kuri dažniausiai reikalinga vartotojams. Antivirusai, naršyklės, redaktoriai, grotuvai – visa tai yra čia, tačiau nėra specializuotų programų.

Pagrindiniame svetainės puslapyje yra pateiktas visų populiariausių kategorijų turinio sąrašas. Bet kurį sąrašą galima išplėsti ir pilnai peržiūrėti.

7. „FilePuma“

Ši svetainė yra panaši į ankstesniąją savo pavadinimu ir programinės įrangos skirsniais, tačiau ji turi mažesnį reklamos kiekį ir paprastesnę sąsają. Jei vartotojams reikalinga pagalba, pagrindiniame puslapyje, galite rasti „Google Translator“- automatinį puslapių vertimo valdiklį. Tai gali būti naudinga tiems, kuriems sunku suprasti anglų kalbą.

Kaip ir daugelis kitų panašių svetainių, „FilePuma“ siūlo atnaujinti naujausia programine įranga visas programas, įdiegtas iš šios svetainės.

8. „SnapFiles“

„SnapFiles“ svetainė pirmiausia įdomi savo pasirinkimu. Čia yra „Editor's Choice“, „Top 100 Most Downloaded“, „Mast-HeV“ ir kt. Atskirai galėtumėm paminėt, kad yra sąrašas geriausios nešiojamosios programinės įrangos, kuriai nereikalingas diegimas. Tokios programos kartais yra labai vertingos.

Dažnai „SnapFiles“ svetainėje pasirodo įprastos mini apžvalgos, pateikiamos atskiroje svetainės dalyje. Iš jų galite sužinoti daug įdomių detalių, kurios nėra paminėtos oficialiame svetainės aprašyme.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Sugedo.lt
Sugedo.lt
(34)
(10)
(24)

Komentarai (2)