Dirbate sėdimą darbą? 10 mažai kam žinomų „Chrome“ plėtinių, kurie pagelbės savijautai ir sveikatai  (1)

Įdiekite šiuos „Chrome“ plėtinius, kad galėtumėt kontroliuoti savo laikyseną, nenuvarginti akių ir išlaikyti tiesų stuburą, dirbdami sėdimą darbą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. „Fresh Air“

Šis plėtinys leis periodiškai atlikti kvėpavimo pratimus. Kai atidarysite naują skirtuką, priešais save pamatysite apskritą indikatorių, kuris padės jums atlikti keletą gilių įkvėpimų ir iškvėpimų. Jų trukmę ir dažnumą galima savarankiškai nustatyti nustatymuose.

2. „Calm“

„Calm“ šiek tiek primena ankstesnį plėtinį, bet jis taip pat gali atlikti ir blokatoriaus vaidmenį tam tikrose svetainėse. Norėdami pradėti, turite prie juodojo sąrašo pridėti svetaines, kurios trukdo darbui. Po to, kai bandysite patekti į vieną iš jų, programa pasiūlys atlikti kvėpavimo pratimus. Taigi nenaudingos svetainės nėra visiškai užblokuojamos, tačiau jos atidaromos tik atlikus pratimus.

3. „DeskAthelete“

Svarbus plėtinys visų biurų darbuotojams. Įdiegę jį, jūs periodiškai gausite priminimus apie pratimams skirtą laiką. „DeskAthelete“ yra vaizdinė medžiaga, kurioje demonstruojama daugiau nei 40 skirtingų pratimų, kuriuos galima atlikti tiesiog darbo vietoje.

4. „PostureMinder“

Taisyklinga laikysena duota nuo gimimo ne visiems žmonėms, bet galima pasiekti puikių rezultatų reguliariai treniruojantis. „PostureMinder“ padės jums šiuo klausimu. Programa periodiškai rodo priminimą, kuris skatina jus išsitiesti ir priimti tinkamą sėdėjimo padėtį. Taip pat galite suaktyvinti pranešimus apie būtinybę pailsėti ir pavaikščioti.

5. „Water Reminder“

Kiekvienas žmogus kasdien turi gerti pakankamą kiekį skysčių. Tačiau daugelis darbo dienos eigoje tiesiog pamiršta apie tai. Įdiekite „Water Reminder“ plėtinį, kuris primins, kad išgertumėte dar vieną stiklinę vandens.

6. „Stretch Reminder“

Kai žmogus ilgą laiką sėdi vienoje vietoje nejudėdamas, tai jo sveikata yra žalojama. „Stretch Reminder“ papildinys siūlo nelaukti šio momento, bet periodiškai atlikti tempimo pratimus.

7. „Healthy Browsing“

Šis papildinys gali pakeisti keletą ankstesnių, paminėtų šiame sąraše. Jis gali rodyti įspėjimus apie keletą svarbių dalykų: priimti teisingą laikyseną, gerti vandenį, atlikti tempimo pratimus ir duoti poilsio akims. Nustatykite, kad visi priminimai jus įspėtų skirtingu laiku ir nustebsite, kaip greitai praeis jūsų darbo diena!

8. „Screen Shader“

„Screen Shader“ plėtinys yra garsiosios „F.lux“ programos analogas. Vakare ir naktį jis įjungia specialius raudonus filtrus, apsaugančius akis nuo dirginančios mėlynos spinduliuotės. Galima nustatyti automatinį filtro pritaikymą pagal jūsų nurodytas taisykles, o taip pat programą galima aktyvinti rankiniu būdu.

9. „Tabtics“

Gražus plėtinys, kuris naujame naršyklės skirtuke rodo įkvepiančius kraštovaizdžius, motyvuojančias citatas ir informaciją apie orą. „Fitbit“ apyrankių savininkai taip pat gali peržiūrėti informaciją apie nueitus žingsnius ir nakties miegą.

10. „Marinara“

Tinkamas darbo ir poilsio režimas yra labai svarbus sveikatai. „Marinara“ siūlo naudoti gerai žinomą „Pomodoro“ sistemą. Ji susideda iš tinkamo darbo ir poilsio režimo nustatymo, kuris užtikrina maksimalų darbo našumą ir neskatina nervingumo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Sugedo.lt
Sugedo.lt
(8)
(2)
(6)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: