„Microsoft“ žengia į naują lygį – vos per 90 dienų įrengė tokį duomenų centrą, kokio daugiau nėra visame pasaulyje (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Hencia 2018-11-23 08:13
Veltui išmetama šiluminė energija, o galėtų būti panaudojama namams šildyti ar karšto vandens ruošimui...
RenataS1 2018-11-23 09:31
Teisingas sprendimas. Šaunuoliai. Seniai taip reikėjo padaryti.
Laplaya 2018-11-23 11:43
O kaip prižiūrėti hardware? Jei kiekvieną kartą norint pakeisti numirusius diskus ar maitblokius reikės iškėlinėti visą kapsulę, tai kainuos daug pinigų ir užtruks daug laiko.
Shinigami 2018-11-23 11:55
Paprastai. Dės tokius kurie negenda. Iškelti viena karta per 5 metus yra daug pigiau nei prižiūrėti kiekviena dieną. Nes normalų duomenų centrą reikia pirma pastatyti, rūpintis jo aušinimų, valymu, apšvietimu ir t.t. Bei užima daugiau vietos. Realiai, tokie verslai viską apskaičiuoja prieš darydami ir nedaro to kas ekonomiškai nenaudinga.
AAA000 2018-11-23 22:05
verslas eina kur pelnas. vietiniai susoka su sakem kai nenori kad ant ju galvu verslas syktu. siuo atveju siluma tikrai galetu panaudot ir isstumt visokius siuksliu ar kokio smirdincio dumblo "alia biokuras" degintojus vardan silumos ir pelno. gerai isaiskinus vietiniams, jie ne pultu su sakem, o gintu. lago parametrai irgi pageretu, nes duomenu centrai butu isvis kartu su vartotojais, o ne kazkur juroje "netoli"... kazkoks neaiskus silumos saltinis kazkur juros biosistemoms irgi yra ekologine silumine tarsa...plius plaukios dar ten papildomi tersejai: eksplotacininkai-instaliuotojai-demontuotojai su visokiu savo tersianciu lauzu ir papildomom siukslem. cia as vertinciau tokias iniciatyvas vos ne kaip ekologini terorizma...