„Microsoft“ žengia į naują lygį – vos per 90 dienų įrengė tokį duomenų centrą, kokio daugiau nėra visame pasaulyje (Video)  (5)

Manote, kad vanduo ir elektra neturi nieko bendro? Naujieji „Microsoft“ duomenų centrai šį įsitikinimą verčia aukštyn kojomis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-11-22 „Microsoft“ žengia į naują lygį – vos per 90 dienų įrengė tokį duomenų centrą, kokio daugiau nėra visame pasaulyje (Video)  (5)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dar 2016-iais metais „Microsoft“ pranešė apie savo unikalią idėją „Project Natick“. Jie planavo sukurti duomenų centrus po vandeniu, kur jie būtų vėsinami vandenynų vandeniu.

Dabar, vienas iš tokių duomenų centrų jau įkurtas šalia Škotijos pakrančių ir generalinis direktorius Satyas Nadella teigia, kad kompanija tokių duomenų centrų, kurie užtikrintų „debesijos“ platformos palaikymą, galėtų įkurti visame pasaulyje.

„Kadangi 50 proc. pasaulio gyventojų gyvena arti vandens telkinių, mes manome, kad tai yra teisingas kelias galvojant apie būsimus duomenų centrus bei jų plėtrą“, - „Microsoft Future Decoded“ konferencijos dalyviams teigė Satyas Nadella.

12-os metrų ilgio duomenų centras šalia Škotijos pakrantės primena kapsulę, kurioje yra 864 serveriai ir palaikoma skysta aušinimo sistema. Ši kompiuterių generuojama šiluma tiesiog atiduodama vandenynui. Pats duomenų centras elektrą gauna iš Orknio salose esančių elektros tinklų, į kuriuos elektrą tiekia vėjo jėgainės.

Nedidelis duomenų centras suteikia daug naudos. „Microsoft“ tokių duomenų centrų gali įkurti ir kitose pasaulio vietose ir taip sumažinti atstumą tarp serverių ir „Microsoft’ debesijos varotojų bei sumažinti latentinį (uždelsimo) laiką.

„Tai (duomenų centras) buvo labai greitai pastatyta. Visa darbų grandinė – nuo pradžios iki pabaigos užtruko vos 90 dienų“, - sakė Nadella.

Dabar „Microsoft“ planuoja mažiausiai metus laiko stebėti šį Škotijos duomenų centrą. Jei jis ir toliau darbuosis taip, kaip planuojama, labai tikėtina, kad bendrovė galiausiai nuspręs tokių povandeninių duomenų centrų įkurti ir daugiau visame pasaulyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(28)
(5)
(23)

Komentarai (5)